Tribina HKV-a i Ive Duževića - 18. rujna 2008.: Klonovi nastupaju

Uvodničar: admiral Davor Domazet - Lošo
Voditelj: dr. Ivo Dužević

Govornica je održana u koncertnoj dvorani makarske Glazbene škole a povodom predstavljanja knjige admirala Davora Domazeta – Loše „Klonovi nastupaju“. Nazočio joj je 61 posjetitelj, ne računajući one po dužnosti. Nekolicina je sudjelovala u raspravi. Tribina je trajala sat i pol.

Svojim dolaskom baš 18. rujna, admiral Domazet je uveličao dan Hrvatske ratne mornarice. Sudionici su u početku pljeskom pozdravili znanstveni uspjeh admiralova sina Tomislava.

Voditelj dr. Ivo Dužević je u uvodu spomenuo i neke mjesne (ne)prilike, sasvim određeno, pisanje tjednika „Makarska kronika“. U tom listu naše tribine se ili sustavno prikazuju omalovažavajuće i zlonamjerno ili se, najčešće pak, potpuno prešućuju. Broj posjetitelja se, po njima, svodi na tek „desetak duša“, tvrde kako se zapravo radi o „predizbornim skupovima“, o „šarolikom društvu“ „kvazi znanstvenika i priučenih povijesničara“. Za „takve (je) političke egzibicioniste primjerenija ulica“ smatraju u Kronici, pa stoga opetovano zahtijevaju zabranu Govornice. Kako bi umanjile vjerodostojnost voditelja, nazivaju ga „sirotim i dokonim psihijatrom“ a tvrdnje koje se javno usudio iznijeti u svom članku „Svjedočimo li, ili se prodajemo?“ proglašavaju halucinacijama. Dužević je ponovio staro psihologijsko pravilo da što su neke teme neugodnije i teže, to je tim važnije ih otvarati i o njima razgovarati. Zatim je ukratko najavio admirala Domazeta i kratko se osvrnuo na knjigu „Klonovi nastupaju“.

Za admirala Domazeta je poznato da je od prvog dana uključen u obranu Hrvatske. Obavljao je najviše dužnosti u Hrvatskoj vojsci, među kojima one načelnika obavještajne zajednice i načelnika Glavnog stožera OS RH. Kao geostrategu potpuno mu je jasno da se rat nastavlja, ali naravno, drugim sredstvima, najčešće priopćavalima, tzv. „mekom silom“. Živimo u vremenu tzv. „rata bez rata“, odnosno „mira bez mira“. Admiral u tom ratu ne stoji po strani, i sâm se bori, ovaj put perom. Istovremeno poziva i sve nas ostale da, u skladu sa našim mogućnostima, damo svoj doprinos.

Predstvljanje knjige je televizijski privlačno, gledatelja ostavlja bez daha a sama knjiga, naravno, pruža daleko više. To je prava enciklopedija Novog svjetskog poretka u nastajanju i urote kojom nam se taj novi poredak nameće. U prvom dijelu knjiga nas upoznaje sa glavnim postavkama niza drugih pisaca, priznatih autoriteta o ovoj temi, svjetski poznatih: Johna Coleman, Williama Engdahla, Patricka Buchanana ali i Hrvata: fra Nikole Mate Roščića, Mladena Lojkića i niza drugih. Nakon opisa svjetske urote, pisac govori o onoj u Hrvatskoj sa konkretnim nosiocima u dva najvažnija područja, politici i novinstvu. Nije to priča o „teoriji“ urote nego je to utemeljen i potkrijepljen prikaz nosioca, metoda i ciljeva urote. Upravo ustrajno pridodavanje riječi „teorija“ kad god se povede razgovor o uroti i ima za cilj samu urotu učiniti nevjerojatnom, obične ljude odvratiti od mogućnosti da povjeruju u tako čudovišnu (monstruoznu) stvarnost. Također, one koji pokušavaju proširiti svijest o opasnostima koje nam prijete, na taj se način nastoji prikazati kao osobenjake, smušenjake, neuvjerljive tipove, u konačnici, luđake. Kao primjer za spomenuto, Dužević je naveo emisiju „Kontakt“ Nove TV iz kolovoza o.g. Tada je voditeljica Hloverka Novak-Srzić bez da je netko upita, izjavila kako ona ne vjeruje u „teoriju“ urote a s njom se brže-bolje suglasio i Ivo Pukanić. Na taj su način izvršili psihologijski pritisak na još jedinog nazočnog admirala Domazeta i pokušali ga natjerati na obranu i odustajanje od objašnjavanja urote koja je prvo, samo „teorija“ a drugo, čak ni u tu „teoriju“ ne vjeruju voditeljica i drugi gost u emisiji. Stvarnost urote Dužević je potkrijepio primjerima ubojstva predsjednika Kenedija. Samo zataškavanje tog ubojstva je stajalo života daljnjih desetak ljudi. Noviji primjer je svakako rušenje Njujojrških blizanaca. Urota protiv Hrvatske dade se vrlo lako iščitati na bezbroj primjera. Znakovit je, između ostalog, razgovor sa biskupom Komaricom objavljen u Hrvatskom listu od 9. kolovoza 2007. Iz razgovora se vrlo jednostavno da zaključiti kako i ona i ova vlast rade protivno hrvatskim interesima. Ivana Arapović iz New Yorka (http://voiceofcroatia.net) je razgovarala sa izaslanicima zemalja stalnih članica Vijeća sigurnosti UN. Spoznaje do kojih je došla, navele su je na zaključak o suradnji hrvatske Vlade sa Savom Štrpcem. (Nešto slično se može zaključiti i iz članka Ružice Ćavar, objavljenog na portalu HKV-a o sudskom postupku protiv generala Ademija i Norca).

U knjizi „Klonovi nastupaju“ često se spominje Tavistoški institut kao stožer svih operacija specijalnog ratovanja, cilj kojeg je slamanja volje i potpuno ovladavanjem pojedincima, skupinama i narodima, zapravo metodama psihologijskog rata ovladavanja čovječanstvom, tj. čitavim svijetom. O tom se vidu djelovanja te čuvene psihologijske ustanove u mnoštvenim priopćavalima jednostavno ne govori ali, iskustvo je dr. Duževića, ni u stručnim psihologijskim krugovima. Slično je i sa S. Freudom. Neosporne su njegove zasluge kao utemeljitelja psihoanalize ali u stručnim krugovima nema odgovora na pitanje, kojim dijelom je poticaje za svoju teoriju crpio iz vlastitog rada i vlastitog uma a kojim, možda, sa sastanaka u masonskoj loži?

Potom je svoje obraćanje skupu započeo admiral Domazet. Zahvalio se svima na dolasku, a posebno prof. Anti Laucu i fra Karlu Jurišiću. Nije došao plašiti ljude i usprkos crnim scenarijima koji se pletu na kraju ipak predviđa pobjedu silâ dobra. Istaknuo je kako je knjiga napisana sa stajališta geopolitike i geostrategije.

Već je prorok Jeremija upozoravao da, ako se ne suprotstavimo zlu, ono će se početi gomilati. A gomilali su ga oni koji su pravili planove za svjetsku revoluciju. Od poznatijih, tu je W. Churchill koji je razotkrio pravu narav Listopadskog prevrata riječima: „Banda iz podzemlja europskih velegradova ugrabila je vlast u Rusiji“. Znakovito je i to da su od prvih sto vinovnika Listopadske revolucije, samo dvojica bili Rusi. Dalje navodi riječi još jednog klona, Nicholasa Butlera: „Komunizam je sredstvo kojim će se oboriti nacionalne vlade“. Potom iznosi niz poznatih imena koji su navješćivali Svjetsku vladu a koja će biti jedini vlasnik svekolike zemlje. Te njihove izjave u našim determiniziranim priopćavalima, naravno, nećemo naći. Robert Mc Namara kaže: „Naciji, (narodu, državi) se mora oduzeti bogatstvo i predati je u vlast manjine“. A H. Kissinger je zamisao o ovladavanju svijetom iznio u planu NSSM 200, kojeg je bit da se sve mora staviti pod njihov nadzor: energente, hranu, pitku vodu. Apostoli globalizma traže da se ujedinjenje, ako ne bude išlo mirnim putom, izvrši putem osvajanja. Prošle je godine Peter Face(?) načelnik združenog stožera OS SAD-a, izviješće kongresu završio riječima: „Uslijedit će borbe u desecima zemalja simultano tijekom mnogih godina koje će doći“.

Što se tiče Hrvatske, njena sotonizacija ne počinje sa C. Del Ponte. Sve je počelo još prije 160 godina sa Marxom a sve zbog toga jer je ban Josip Jelačić je osujetio planove za rušenje AU monarhije a time i katoličke srednje Europe. Od tada se Hrvate sustavno prikazuje kao zločinački narod. Danas je za to najzaslužniji Institut za strateška istraživanja u Londonu. Dalje admiral opisuje metode ispiranja mozga engleskim vojnicima koji su dolazili na službu u sklopu međunarodnih snaga. O Hrvatima se govori isključivo kao zločincima i nacistima. Između ostalih tu je i Lord P. Carrington, član tajne sotonske sljedbe „Oziris“ i nositelj najvišeg britanskog odličja „Reda podvezice“. Nikad Milošević ne bi krenuo na Hrvate da mu ovaj nije došao i rekao: „Brzo i bez puno prolijevanja krvi“. Bivši predsjednik srbijanske vlade, Zoran Đinđić je ubijen jer je krivo iščitao poruke međunarodnih moćnika pa je dao uhititi i izručiti Miloševića. Potonji nije smio dočekati presudu jer bi to zapravo bila presuda lordu Carringtonu. Pozivan da zaustavi ulazak srbijanskih hordâ u Vukovar i pokolj koji je uslijedio, lord je glatko odbio praveći se da ne razlikuje krvnika od žrtve: „Obje strane lažu“, govorio je. Dalje admiral iznosi niz primjera sotonizacije Hrvatske i generala Gotovine. Kolumnist Guardiana tako piše: „Hrvati su u povijesti puno klali pa treba vidjeti, može li se ime tog naroda preinačiti da se rimuje sa prerezanim grkljanom“. François Mitterand, francuski predsjednik, pozvan da spriječi vukovarski pokolj, kaže kako je Hrvatska bila saveznica nacista a ne Srbija. Znakovito je kako je istovremeno Mitterand bio članom lože Velikog Istoka (Grand Orient) a njegov otac njen veliki meštar.

Hrvatska je na meti urotničkih klonova zbog svog geostrateškog položaja na drugim euroazijskim vratima, zbog svog katolištva, koje je velika prepreka globalnom projektu „Novog doba“, tj. uništenju nacija i vjera sa ciljem stvaranja jedne globalne nacije i globalne sinkretističke vjere. Hrvatska je na udaru i zbog pitke vode. Četvrta smo zemlja u Europi po kolikoći vode a prva po njenoj kakvoći. A plan otimanja prirodnih bogatstava, pitke vode ali i zemljišta, šuma, mora, se ostvaruje uvlačenjem u dugove koje neće biti moguće vratiti. Danas je jedna Rusija dužna 18, a Hrvatska najmanje 34 mlrd. $. Primjeri već vođenih ratova za vodu su oni Izraela i Sirije, ratovi Turske sa susjedima, ratovi na području Kavkaza i dr.

Prva u nizu velikih urota smatra se Francuska revolucija. Nije tada pod giljotinom skraćen za glavu samo kralj nego je tom spravom uništeno na tisuće kipova Majke Božje. Na mjesto Majke Božje na crkvi Notre Dame postavljena je živa gola djevojka a Biblija je povlačena po pariškim ulicama. Voltair je urlao: „Zgazite bestidnicu!“, misleći na Katoličku crkvu.

Komunizam i nacizam su kasniji proizvodi ali su proizvođači (financijeri) isti. Komunizmom su rušili pravoslavlje u Rusiji a nacizmom katolištvo srednje Europe. A jednim i drugim, rušili su svog najvećeg neprijatelja, kršćanski identitet Europe. I zato nije nikakvo čudo i današnje odbijanje uvrštenja kršćanstva u europski ustav.

Pored niza prijelomnih godina jedna od najvažnijih je svakako 1968. kad se uspostavlja nova vjera, tzv. „Novo doba“ („New Age“) u čemu svakako ključnu ulogu ima institut Tavstock, proizvod kojeg su, pored ostalog i Beatlesi, a s njima i „kultura“ droge. Urotnici puno polažu na simboliku, brojeve. Znakovito je da je Berlinski zid pao upravo na dvjestotu obljetnicu Francuske revolucije.

U „Novom svjetskom poretku“ nema mjesta za sve pa je jedan od glavnih ciljeva korjenito smanjenje pučanstva na zemlji. I zato pojava Kopnice (Aidsa), Sarsa, Ptičje gripe nije nikako slučajnost. A tu su, naravno, i sustavno proizvedene napetosti i stiske (krize), brojni područni ratovi koji trebaju dovesti do novog svjetskog rata i sveopćeg uništenja nakon čega bi „elita“ konačno mogla u potpunosti nadzirati preživjelo pučanstvo, svedeno na roblje.

Potom su uslijedila pitanja i komentari.

Dr. Dužević je izrazio mišljenje kako smo svi mi, htijući ili ne htijući, znajući ili ne znajući, svjesno ili nesvjesno, na neki način dio raznih scenarija urote. Zato je od presudne važnosti prvo, ju prepoznati a potom, odabrati stranu. A slobodu izbora imamo svi, još uvijek.

Fra Karlo Jurišić se zahvalio na izrazito dokumentiranom predavanju koje je na trenutke u slušača uistinu moglo izazvati jezu. Potom je iznio kratki osvrt na povijest vjere i istaknuo važnost pape slavena Ivana Pavla II. Izrazio je i uvjerenje da će nam upravo vjera omogućiti preživljavanje sveopće urote.

Neki sudionici, kao gđa Neda Bacelj, u raspravi su se usprotivili stavu da su Tito i Pavelić zbog toga jer su proizašli iz istog (masonskog) šinjela, podjednako odgovorni za tragediju hrvatskog naroda. Admiral je odgovorio kako su i nacizam i fašizam i komunizam, ali i današnji militantni neoliberalizam proizašli iz iste „kuhinje“. Zajedničko svim tim proizvedenim ideologijama je rušenje kršćanstva. Podsjeća kako jako malo znamo o tome gdje je Hitler često boravio između 1918. i 1933., a boravio je, na iznenađenje mnogih, upravo u Engleskoj. Pavelić je od 1929. boravio u Italiji, a pripadao je znaku lubanje i kostiju (jedan od najmoćnijih masonskih redova). I Pavelić i Tito su klonovi sa istim ciljem, Pavelić da hrvatski narod dovede do Bleiburga a Tito da nastavi sa njegovim uništavanjem slijedećih 50 godina.

Fra Marko Babić se također nije suglasio sa datim objašnjenjem te je prigovorio kako bi netko tu mogao onda uvrstiti i predsjednika Tuđmana te da bi to onda moglo ići u smjeru postavke da je hrvatska država nastala na zločinu. Admiral je odgovorio kako je Tuđmanova glavna postavka je bila pomirba. Uspio je izbjeći zamku ali se kasnije Haaškim sudištem ponovo pokušalo Hrvatskoj nametnuti hipoteku zločina. Naša pobjeda nije ni 10. travnja ni 15. svibnja nego 5. kolovoza. Treba izbjeći uvijek iznova upadanje u zamke tih istih gospodara meteža, naglasio je Domazet.

Gosp. Ferdo Šarić je rekao kako je admiral mislio na članstvo Pavelića i Artukovića u masonskoj loži. I on je mišljenja kako se ne može izjednačavati Pavelića i Tita. Potom je postavio dva pitanja. Prvo, zašto u svojim geostrateškim razmatranjima admiral nije spomenuo Japan i drugo, kako to da smo i dalje bez ijednog hrvatskog dnevnog lista koji bi promicao hrvatske interese na svim hrvatskim prostorima. Odgovor je bio kako, zbog zemljopisnog položaja daleko od Puta svile, Japan ne može projicirati svoju vojnostratešku moć i zbog toga ne može igrati značajniju ulogu u svjetskim događajima. U vezi drugog pitanja admiral je rekao kako je još talijanski komunist A. Gramsci shvatio da se društvom vlada tako da se ovlada kulturnim institucijama. Ako se ovlada kulturnim institucijama, može se oblikovati javno mnijenje. Danas se taj prodor i ovladavanje institucijama osmišljava u londonskom Tavistoškom institutu.

Admiral je naznačio još neke teme kojima se knjiga bavi. Ona pokazuje tko je srušio Njujorške blizance npr. Objasnio je kako stvarni cilj napada na Irak nije bila nafta nego banka sjemenja za žitarice, najveća na svijetu. Husein je dio te banke prebacio u Siriju i zato je Sirija slijedeći cilj napada a sve u cilju ovladavanja svjetskim izvorima hrane kako bi se još učinkovitije moglo vladati svijetom nego kad se nadzire samo nafta. Govorio je i o operaciji „Slog“ a koja je na početku agresije na Hrvatsku imala za cilj prvo pritajiti novinare koji će s vremenom preuzeti svu vlast u priopćavalima. To se i dogodilo. Preuzeli su sva priopćavala. Program dalekoglednice (TV) je sotonski. S tim u vezi je i očiti hrvatski problem: nedostatak nacionalne intelektualne elite. Postoje pojedinci ali ne i uvezana elita. Ali zato je tu sveprisutna jugoslavenska i globalizacijska elita. Ako išta treba razoriti u Hrvatskoj onda je to Fakultet političkih znanosti i Filozofski fakultet, u šaljivom je tonu dodao admiral. Jedina preostala institucija je Katolička crkva. Stvaranje elite, zadaća je katoličkog sveučilišta. Irsko gospodarsko čudo je postalo moguće tek nakon što su Irci prestali proizvoditi podanike i počeli odgajati nacionalnu elitu.

Admiral Domazet se osvrnuo i na predizborne prilike. Zapali smo u malodušje i pitamo se, za koga glasovati? Mnoge nije čak ni briga. Kao primjer medijskog proizvoda ističe novog predsjednika SDP-a Z. Milanovića. Ako se ostvare planovi klonova i na vlast dođu Z. Milanović i V. Pusić, onda je Hrvatska definitivno u Zapadnom Balkanu. Zato je važno da svi izađemo na izbore jer će pristaše Z. Milanovića i V. Pusić na izbore izaći postrojeni kao vojska. Ovom preporukom zaključili smo i našu rujansku govornicu.

dr. Ivo Dužević 

{mxc} 

Ned, 19-05-2024, 19:10:52

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

AKT

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2024 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.