Četvrtak, 12. svibnja 2022.
Plenković

Plenković: Problem energetske krize je što ne znamo koliko će trajati

Hrvatska je dosad primila 18 tisuća ukrajinskih izbjeglica, a problem s aktualnom energetskom krizom uzrokovanom ruskom agresijom je što se ne zna koliko će trajati, rekao je premijer Andrej Plenković u četvrtak u obraćanju na skupu mladih europskih lidera. (hkv)
Srijeda, 11. svibnja 2022.
Plin

Susret stručnjaka za plin: Hrvatska u boljoj poziciji nego veći dio EU-a

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (Hera) Danijel Žamboki izjavio je u srijedu na susretu stručnjaka za plin da se Hrvatska, i u najgorim projekcijama kada je u pitanju opskrba plinom, nalazi u neusporedivo boljoj poziciji nego većina zemalja Europske unije. (hkv)
orban
Politika

"Oduzeto more": Mađarski veleposlanik pozvan u MVEP

Svi 10, 2022
Mađarski veleposlanik u Hrvatskoj pozvan je na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova zbog izjave premijer Viktora Orbana da je Mađarskoj "oduzeto more", priopćio je Zrinjevac u utorak. (hkv)
Nafta
Politika

Vlada zahtijeva od Ine da crpi više nafte na domaćim poljima

Svi 07, 2022
Najavljeni embargo Europske unije na uvoz ruske nafte u domaćim je okvirima vratio u opticaj potrebu povećanja domaće proizvodnje nafte koja se trenutno crpi s 38 polja i zadovoljava oko 15 posto godišnje prerade u riječkoj rafineriji koja nam je jedina…