Predsjednički izbori u SAD-u

Rezultate predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju Josip Jović i Stipe Kutleša.

Josip Jović: Na što je spala Amerika?

Velika izlaznost na izbore u SAD-u i neobično veliki interes za te izbore izvan ove složene države, pa i u nas, gdje su JOvićse rezultati pratili (i još prate) iz sata u sat, prva je osobitost ovih izbora. Tome je svakako najviše doprinio Donald Trump svojim živahnim, estradnim stilom, ali i bitnim zaokretima u odnosu na tradicionalnu američku politiku. U Hrvatskoj su se navijači podijelili na trumpvce i bidenovce, kao da se radi o nogometnoj utakmici po domaćoj crti: konzervativci nasuprot lijevo-liberalnih modernista iliti „progresivaca“. U neku ruku dogodila se transpozicija domaćeg rasporeda ideoloških snaga i svjetonazora. Možemo se i zapitati na što je to jedna Amerika spala da nakon velikih ličnosti iz Bijele kuće, u ne tako dugoj povijesti, mora birati između jednog neotesanca kojemu uglađenost nije vrlina i jednog ishlapjelog, pomalo senilnog starca koji sam priznaje kako nema dovoljno samopouzdanja. No pitanje je imamo li baš mi u Hrvatskoj pravo na takva zajedljiva pitanja? I Europa i Amerika i Hrvatska pate od nedostatka jakih ličnosti na svom čelu, što upućuje na zaključak kako oni niti nisu stvarna vlast, već samo marionete nekih pozadinskih, moćnih, bogatih i utjecajnih krugova.

Izbori su donekle srušili mit o uzornoj američkoj demokraciji. Sam izborni sustav je nepravedan i nije odraz stvarnog raspoloženja birača budući je moguće da predsjednikom, zbog elektorskog, neizravnog načina izbora i načela da onaj tko dobije većinu u jednoj saveznoj državi dobiva sve elektore, postane onaj tko osvoji manje ukupnih glasova. IzboriDemokratičnost je narušena i nevjerojatnom pristranošću vodećih medija i aktivističkih udruga, sugestivnim rezultatima tobožnjih ispitivanja javnog mnijenja, koja su se pokazala totalno promašenima, te na koncu višednevnim prebrojavanjem glasova i listića koji su stizali duboko nakon birališta, što je ostavilo opravdane sumnje u regularnost. Opet, nešto vrlo slično onome što gledamo u našoj zemlji.

Dosadašnji je predsjednik vrlo tijesno izgubio, uglavnom zbog krivog, omalovažavajućeg odnosa prema epidemiji, što je rezultiralo velikom smrtnošću. On je interese biznisa pretpostavio zdravlju. Također, učestalo policijsko maltretiranje pripadnika crnačke populacije, ili zatvaranje granica prema muslimanima i Latinoamerikancima nije mu koristilo. Odustajanjem od intervencionizma i „izvoza demokracije“, zalaganjem za konzervativne vrijednosti o obitelji, spolnosti i slično, Trump je navikao na sebe bijes „duboke države“, odnosno moćnih interesnih skupina.

Za nas je, dakako, najvažnije pitanje što nama znači izbor Joe Bidena. Rekao bih, ništa izravno. Za Ameriku smo mi samo jedna mala državica, vjerni saveznik koji joj nikada neće praviti probleme. Ali nova-stara politika američke administracije, koja, pretpostavlja se, neće dovoditi u pitanje svoje dosne s Europskom unijom i koja je neće podrivati, koja će se vratiti međunarodnim trgovinskim zdravstvenim i ekološkim organizacijama kao sredstvu globalističke politike, koja će s više interesa gledati na Balkan, koja neće prezati od miješanje u unutarnja pitanja drugih država, koja neće biti benevolentna prema Rusiji itd., mogla bi imati posrednog utjecaja. No puno je važnije pitanje hoće li Hrvatska svoje savezništvo sa SAD-om znati, htjeti i moći bolje i više nego do sada (više od ukidanja viza i dvostrukog oporezivanja) iskoristiti za promoviranje vlastitih interesa u smislu značajnijeg privlačenja američkog kapitala ili popravljanja položaja Hrvata u BiH?

Stipe Kutleša: Kozmička borba dobra i zla

Izbori u SAD uvijek su važni ne samo za državljane SAD nego i za ostatak svijeta jer su SAD još uvijek svjetska sila Kutlešabroj jedan i imaju najveći utjecaj na svjetsku politiku i gospodarstvo. Ovogodišnji izbori u SAD su po nečemu ipak drugačiji i najvjerojatnije važniji za budućnost SAD-a i cijeloga svijeta. Izbore u SAD ne može se gledati izolirano, samo kao obične izbore tim više što se oni događaju u doba Trećeg svjetskog rata, doduše nenajavljenoga, ali stvarnog i dosad neviđenog biološkog rata, tzv koronskog rata. Jedino u tom kontekstu treba promatrati „obične“ izbore u SAD. Sigurno je da su to već sada povijesni izbori iako krajnji rezultat još nije do kraja poznat. Najnovija vijest jest da je Joe Biden novi predsjednik SDA-a. Moguće je da će biti sudskih tužbi zbog prijevara u glasovanju, zbog manipulacija i, svakom pametnom neutralnom promatraču, sumnjivih preokreta tijekom prebrojavanja glasova. Pristizanje poštanskih pošiljki nakon vremena zatvaranja izbornih mjesta i zaključenja glasovanja sliče na balkanske krčmetine. Tako je „najrazvijenija demokracija“ krahirala već na elementarnim načelima. Pokazala se krhkom i nepouzdanom, a sudeći po mnogim drugim stvarima, i koruptivnom.

Izbori u SAD odvijaju se, dakle, u doba perfidnog biološkog rata kojega vode konstruktori i dizajneri novog svjetskog poredaka koji je, kako se govorilo, trebao nastupiti ulaskom u 21. stoljeće, tj. u jubilarnoj godini 2000. Ali im se namjera izjalovila što pokazuje da oko 0,1% svjetskog stanovništva ne može uvijek isplanirati povijest po svojim željama i zlim namjerama iako drže preko 99% svjetskog bogatstva. No, oni nisu stali i nisu se dali smesti. Ako nije Trump Bidenupalilo 2000. upalit će 2021. kada u Davosu „odabrani“ trebaju odlučiti o budućnosti svijeta. No prije toga treba odstraniti protivnike novog svjetskog poredka, pogotovo one utjecajne kao što je predsjednik SAD-a.

Više je nego jasno da se ovdje radi o neprijateljskoj borbi do istrebljenja između globalista i njihovih protivnika suverenista, tj. nacionalista (u pozitivnom značenju te riječi). Još više od toga: radi se o kozmičkoj borbi dobra i zla. Taj je rat već davno isplaniran i sustavno vođen. Elita zloduha iz Davosa, navodno se tamo sastaje da svijetu pokaže put u bolju budućnost, a zapravo da isplaniraju, odrede i bez ičijeg odobrenja provode sve što se protivi čovjeku i čovječanstvu. Izjavili su da Trumpova administracija predstavlja opasnost za svijet te da će nestati 2020. godine, tj. nakon izbora u SAD te da je sada prilika da covid odnese pobjedu. Kakve veze ima covid s izborima u SAD, može se netko pitati. Ima velike veze. Istina je da je Trump objavio rat globalizaciji rekavši da budućnost ne pripada globalistima nego patriotima, tj. domoljubima.

Nedugo nakon toga pojavio se do sada najsavršeniji proizvod biološke evolucije covid -19. Njegovo je savršenstvo u tome što se relativno brzo širi, ali je manje opasan od običnog virusa gripe i drugih sličnih virusa. Savršeno dobro zna koga treba, a koga ne smije napadati: ne napada globalističku elitu, a sve ostale napada. Opasan je jedino za one starije dobi i slabog imuniteta te za one koji već imaju kronične bolesti. Ali se dogodi da i ponetko izvan te kategorije Koronaima problema s njime. Za većinu je toliko opasan da ga se „preboli“ a da većina i ne zna da su ga ikada imali i prebolili. Taj umjetni proizvod (tako tvrdi nekoliko nobelovaca) ipak je po nečemu postao opasan. To je politički virus, ima strašnu moć mutacije, prometnuo se iz biološkog beznačajnog virusa u politički, točnije politikantski zločesti virus koji je u čitavom svijetu stvorio strah i paniku ne zahvaljujući isključivo svojoj „sposobnosti“ nego sposobnosti konstruktora koji su ga putem medija učinili strahom za sve čovječanstvo. Iako je politički, globalistički virus, on i biološki postoji. Postoji ali se o njemu navodno ne zna puno. Kao stalno se mijenja, tj. mutira da ga se ne bi prepoznalo. Za njega nema pouzdane dijagnoze, ali ima savršeno „dobre“ terapije. O njemu se malo zna, ali se sve zna kako se od njega treba štititi (maske, socijalna distanca, umjesto fizička distanca – nije ni taj izraz slučajno nastao, izolacija, policijski sat i sl.). Radi „političke korektnosti“ o njemu se ne smije govoriti negativno. Inače prijeti opasnost otkaza s radnog mjesta. To se događalo i u Hrvatskoj; nepoćudnim ljudima koji „previše“ govore prijetilo se isključenjem iz Hrvatske liječničke komore (valjda se tako zove ta organizacija). Druge koji govore slično minorizira se, onemogućava da govore u javnosti. U nekim drugim državama se događaju i gore stvari. Posljedice „zaštite“ od covida -19 su uništena ekonomija, pojava mogućih novih psihičkih bolesti, navikavanje na „novo normalno“ (još jedan krajnje glup izum), ispiranje mozga, „dragovoljno“ pristajanje na ponuđena rješenja (cjepivo) a ako to ne ide onda prisila i kontrola nad ljudima.

Nikada u povijesti čovječanstva nijedna bolest, epidemija, pandemija (a bilo ih je mnogo opasnijih i s težim posljedicama) nije izazvala toliku histeriju kao covid-19 koji je zasad samo prototip, a „savršeniji“ model (možda covid – 21) očekuje se vjerojatno nakon Davosa (siječanj 2021). Upravo je taj prototip osnova za uzpostavu novog svjetskog poredaka koji je najavljen već davno, a o njemu se znalo, tako se govori, već od 2015, ali i prije, a 2018 su vlade mnogih država, kada virusa još nije bilo, nabavile instrumente za obranu protiv covida – 19. Kako se već tada znalo da će netko u Kini pojesti šišmiša i da će jedan obični bezazleni šišmiš poslužiti za rušenje postojećeg svijeta? Na tu jeftinu prevaru, dosad jedinstvenu u svjetskoj povijesti, palo je veliko mnoštvo u čovječanstvu. Ne svi. U mnogim državama svijeta ljudi su progledali i javljaju se protesti, čak i sukobi zbog teroriziranja ljudi. Većina svjetskih vlada su korumpirani globalisti kojima nije stalo ni do svojih država ni nacija ni do sigurnosti ni zdravlja ljudi. Nasuprot njima Geopolitikastoji narod, teško je reći je li to većina ili manjina. Tako je čitavo čovječanstvo polarizirano i prijete sukobi. A to je možda i dobro došlo onima kojima je stalo da se broj stanovnika kugle zemaljske smanji, zasad „samo“ 10-15%, tj. skoro milijarda ljudi. Vjerojatno se na tome ne bi stalo.

Tako je šišmiš, i njegov „proizvod“, dobro poslužio za tzv. „reset“ postojećeg svijeta: nakon što se unište nacionalna gospodarstva, zdravstvo, školstvo i sve ostalo slijedi uspostava „novog normalnog“: cijepljenje, moguće čipiranje, posvemašnja kontrola ljudi koji više neće imati ništa ljudskoga nego će postati poslušni „strojevi“ u službi svojih robovlasnika sl. U tu su se rabotu upregli svim silama i sredstvima najbogatiji ljudi današnjeg svijeta kao i mnoge svjetske organizacije koje su se pokazale korumpiranije nego što se u snu moglo zamisliti. Jedan od uzroka mržnje prema Trumpu i svakom opiranju globalizmu jest uskraćivanje njegove suradnje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (koje „uzvišeno“ ime!) zbog njezine korupcije, sa Svjetskom trgovinskom organizacijom, izlazak iz tzv. pariškog klimatskog sporazuma i dr. Ovdje je Trump, sa svim svojim manama, kao pojedinac nevažan; on je važan samo kao smetnja uspostavi globalističkog svjetskog poredka. Zato je on opasan. Rezultati izbora u SAD su izravna posljedica toga.

Umjesto nekoga kao što je Trump (patriot) treba instalirati zelota novog svjetskog poredka, a to je Joe Biden, oronuli starac, veliki katolik koji se izjašnjava za abortus, za Istambulsku konvenciju, za nasilno smanjenje broja ljudi u čovječanstvu, ali sve u rukavicama brige za bolju budućnost čovječanstva. Vuk u ovčjoj koži. Govori se i o podatcima da globalisti troše milijarde dolara u „humanitarne“ svrhe tj. da steriliziraju na stotine tisuća žena i djece u zemljama nerazvijenog svijeta. S tim bi novcima mogli podići standard čitavog čovječanstva kad bi im do toga bilo stalo. Njegovi su globalistički drugovi rado viđeni gosti i savjetnici u Vatikanu, upravo oni koji su glavni neprijatelji Katoličke Crkve. Oni naveliko hvale encikliku Laudato si pape Franje u kojoj je on već najavio globalistički „reset“ svijeta, njegove ekonomije i života. Već je prije dvije-tri godine izjavio da je započeo Treći svjetski rat. Očigledno je dobro informiran. Globalistički kardinal Peter Turkson bio je njegov izaslanik u Davosu. Za razliku od davoske družine kineski kardinal Zen nema pristup u Vatikan.

Jedan drugi kardinal Carlo Maria Vigano optužuje papu za uništavanje Crkve i stvaranje novog svjetskog poredka, za propagiranje masonskog nauka, Crkvu danas naziva „Bergoglijanska anticrkva“. Činjenica je da Katolička Crkva nikada u povijesti prije pojave covida - 19 nije zatvorila vrata vjernicima i uskratila im bogoslužje. To se dogodilo na svjetskoj razini. Crkva do naših dana nikada u povijesti nije toliko upala u ralje nekog svjetovnog gospodara. Biskup Athanasius Schneider iz Kazahstana poziva kršćane da ne primaju cjepivo protiv covida – 19 jer se ono pravi od sastojaka pobačenih beba. Eto koliko se globalistički „humanisti“ brinu za ljude. Nije njima stalo ni do beba (propagiraju abortus) ni do staraca (žele ih eliminirati jer su im trošak), ni do obitelji, ni čovjeka. Oni sve to preziru i mrze. Kod nas u Hrvatskoj odgađanja kanonizacije blaženog Stepinca nije posve slučajno nego ga se može povezati s globalističkim programom.

Katolik Joe Biden je iz toga gnijezda. Što se može očekivati od njega? Služit će uspostavi i legalizaciji novog svjetskog poredka. To konkretnije znači da bi vjerojatno u Davosu u siječnju 2021. mogao trijumfirati s globalistima u bržem uvođenju novog svjetskog poredka sa svim neželjenim posljedicama za čovječanstvo. Covid neće prestati bez obzira što postoje načini njegova sprječavanja. No to globaliste ne zanima. Kad bi pristali na to ugrozili bi samu ideju uspostave novog svjetskog poredka. Ne samo da je teško vjerovati da će val p(l)andemije splasnuti nego će iz dana u dan biti sve jači. Sve će se više ljude zaglupljivati sumnjivim brojevima te svakodnevnim ispiranjem mozga i teroriziranjem. Važno je izdresirati ljude u robovskoj poslušnosti i tako stvoriti uvjete za manipulacije i pokornost svake vrste. Vlasti u mnogim državama svijeta koje predstavljaju globalističku duboku državu su na globalističkoj strani. U Hrvatska se to ne može ni sakriti. Svijetu bi se moglo dogoditi na prespava ozbiljnost ove situacije i da se probudi u sasvim drugom svijetu. Na sreću, u svijetu (djelom i u Hrvatskoj) ljudi se osvještavaju i izruguju teror režimskih medija te protestiraju. Sve bi to moglo izazvati ili pobune velikih svjetskih razmjera ili pad čovječanstva u raj „novog normalnog“, tj. u diktaturu kakvu čovječanstvo nikada nije doživjelo.

(hkv)

 

Sub, 28-05-2022, 04:04:38

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2022 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.