Javor NovakJavor Noval karikatura

Doba trpova

 Hrvatska danas...

Milanović protiv Sanadera

Nije mi drago napisati, ali je istinito: Sanader je bio viši, nasmijaniji, ljepši, daleko pametniji i elokventniji. Europom se kretao uzdignute glave, uz poznavanje jezika (množina) i kao da je u njoj rođen. Imao je stila i znao je kad se treba na novinarske i ine provokacije nasmijati, a kada resko pobiti nabačene mu argumente. Znao je protivnikove optužbe i efektno i s lakoćom - ismijati. Sanader je bio premijer.

Koliko nas je to koštalo treći je par rukavica jer još ne znamo koliko će nas summa summarum, stajati Milanović. Ali već znamo da trenutni premijer puca po šavovima. Njemu Sanader Milanovicsavjetnici predlažu ne sazivanje presice – a on prkosi, saziva ju i prva mu je rečenica: „rekli su mi da ju ne sazivam", on je mestro villano. I odmah nastavlja: „rekli su mi da mislim na drugi mandat, a ja ne ću niti to".

Ukratko infantilno i grubo, neznalački i rušilački, inatljivo i glasno, Milanoviću je tek do svađe, osobnog nametanja i gologa inata. Iznošenjem svađa iz vlastitih redova, ni najmanje ne doprinosi svome kredibilitetu, ako je to tamo gore, još uopće termin kojeg se sjećaju.

Kad Milanović vidi Zdravka Mamića na konvenciji HDZ-a, on ga automatski i javno proglašava hadezenjarom, štoviše, kreatorom HDZ-ove nove politike, sve vjerojatno od straha koji će kapital ući gdje treba i kada treba, ali ne će kukuriknuti. To poistovjećivanje u neistini je kao kad biste kino posjetitelje smotre talijanskoga filma sve odreda proglasili talijanašima. To je ta vrsta komunjarskih etiketa i „argumenata".

Trenutni i najlošiji hrvatski premijer nije jedini iz tog kružoka koji brzo zaključuje, koji se ponaša kao da je uličarska drskost glavna fora, i kao da ja faca onaj koji je najveća sirovina... koji sve istrese. Možda ga zato i iritira što mu Mamić po tom pitanju konkurira?

Jedan političar kalibra premijera trebao bi iznijeti što je naumio i poštedjeti nas svojih kućnih šporkeca. Ne zanima nas ni što misli, zanima nas - mnogo više - što će poduzeti, a ostalo neka objesi mačku o rep. Ali kao da je njegova misija uprskati sebe i sve oko sebe. U tome je jako brz, zapravo sve brži.

Nepoznate asocijacije, podsvijest i što su to konotacije?

Bilo je više nego očito kako će nesposobna Kukuriku koalicija, čim zasjedne na vlast, posvađati u Hrvatskoj svakoga sa svakim i takvim aferama pokrivati vlastito neznanje i potpunu nesposobnost da zemlju izvuče na put oporavka i proizvodnje. Zato su i krenuli aferaški na doslovno sve slojeve društva. Bez reda i povoda. Nemaju poslovnih UvrjedaAko premijer u nekom svom govoru bilo kada i bilo gdje spominje kontekst građanskoga rata i povlači usporedbe s Hrvatskom, ma što on poslije tog ispada, pa makar i iz njegove podsvijesti, govorio, ostaje gorak okus i teška uvrjeda za sve hrvatske ljude, a posebice za poginule i branitelje. Glavna velikosrbska podvala od samoga početka Domovinskoga rata bila je upravo to: ne vodi Hrvatska nikakav obrambeni rat, mi nismo agresori i okupatori, nego je u pitanju secesija i građanski rat.prioriteta, niti znaju što su to državna posla. Tim sramnim aferama raskupusali su Hrvatsku kao sustav, kao vlast i kao državu. Samo tako mogu se i bogatiti i bahatiti oni i njihovi zorana-milanovica-ce-docekati-u-vladi-nova-cajna-kuhinjica-504x335-20120832-20120809171059-f08c7cba4fc8dfbca0338ea1e2b03900slugani, podobnici. Nema u Hrvatskoj dovoljno direktorskih mjesta da se uvale svi koji su SDP-u, HNS-u i IDS-u podobni. Zato nam i ide tako, zato se sve i raspada i poskupljuje.

Premijer sada najavljuje svoju posljednju bitku: „da, prozivat ću i medije". Ukratko, uvjeren je kako će upravo on, u svjetskoj povijesti, biti prvi koji će pobijediti medije. I to najavljuje u trenutku u kojem ne zna, ne pozna, niti shvaća kako mediji izrezuju ne bi li dobili vijest. Kako insinuiraju i prizivaju podsvjest te se često hvataju za jednu riječ ne bi li stvorili atraktivnu i efektnu cjelinu koja prodaje novinu. Milanović to nije znao, a nisu ga ni savjetovali pa je u kontekstu Domovinskog rata izlanuo sintagmu kao najveću gadost - građanski rat. I sad se čudi ko pura vlastitom izmetu što su ga svi napali.

Ako premijer u nekom svom govoru bilo kada i bilo gdje spominje kontekst građanskoga rata i povlači usporedbe s Hrvatskom, ma što on poslije tog ispada, pa makar i iz njegove podsvijesti, govorio, ostaje gorak okus i teška uvrjeda za sve hrvatske ljude, a posebice za poginule i branitelje. Glavna velikosrbska podvala od samoga početka Domovinskoga rata bila je upravo to: ne vodi Hrvatska nikakav obrambeni rat, mi nismo agresori i okupatori, nego je u pitanju secesija i građanski rat.

Prema tome, netko kome se nisu pomiješale vijuge, nikada ne će kontekstualizirati o nekakvom građanskome ratu. Zato to i nije i ne može biti slučajno. I da... on će „prozivati (i) medije". Uvjeren sam da novinari i vlasnici već strepe. No, osobno me najviše strah jedino da se na tom putu punom sline ne posvađa sa Stazićem, jer bi ga ovaj mogao, kao glavnog lika tragedije, pripremiti za Kerempuh – i dramatizirati sve do trećeg čina komedije. Dovoljno mu je blizu.

Koliko nas ovi koštaju

Ni mamutski iznos od više od 11 milijuna eura, koje će ova Vlada mirne savjesti baciti u vatru za izbore nekakvih šupljih europarlamentaraca, a da nam to uopće nije bilo nužno, ovoj vlasti nije problem. To predstavlja tek sitniš. Ni pijani milijarderi ne razbacuju ovako novac. U krizi. Milijarderi razbacuju novac koji su oni zaradili, a to što su pijani njihova je kuneprivatna stvar.

Ovi ovdje u nas, pri trenutnoj Vladi, razbacuju novac svih nas i nisu pijani. Doduše već se javljaju neki doktori, koji imaju političkih ambicija, pa tvrde i potkrjepljuju to svojim i tuđim medicinskim znanjem, kako ova Vlada ima dijagnozu... Jer ovo nije tek puko razbacivanje već otvoreno razaranje same supstance države. Ne znam je li zato neki doktori misle,
kako zdrav mozak - ne može povlačiti takove poteze.

Više puta znao sam napisati kako Hrvatskoj ne će biti nimalo bolje tako dugo dok imamo vlast koja misli kako se državom ne može vladati bez 400 audija ili pasata. I da se razumijemo, nije ovo ni prva niti posljednja Vlada RH, koja se tako razbacuje.

A onda je upravo krizna Vlada Zorana Milanovića, nakon svih harača građanima, nakon poskupljenja, poreza, smanjenja plaća, nakon svih tobožnjih tužaljki kako je gospodarsko stanje teško – hladno ispalila kako nabavlja gotovo 1.800 automobila što stoji ništa manje nego gotovo 266 milijuna kuna! Toplo se nadam kako će i sve ove masne, današnje javne nabave, jednog lijepoga dana doći na red da ih DO pročešlja. Da objavi tko je dobio i razdijelio i tu proviziju, te koliko nas je „ta nužna" nabava u stvari stajala.

Afrika? Da, ali u Hrvatskoj

Treba reći da ovakve javne nabavke i život vlasti u svili i kadifi, odavno podsjećaju na one afričke diktatore, koji su u prijestoljima optočenim zlatom i dijamantima upravljali RastrošnostNijemci su svojedobno, kad se isto ovako nabavljalo stotine i stotine limuzina, odbili Hrvatskoj isplatiti traženi kredit. Uz obrazloženje: ako možete platiti takav vozni park, što će vama krediti? Svojevremeno su nesretni Nijemci, vidjevši kako se skromno oblači njihova kancelarka Merkel, kancelarka najjačeg gospodarstva u Europi, otvoreno pisali o odjevnim garniturama i broševima Jadranke Kosor. Jedne male premijerke, u maloj zemlji, s malim BDP-om, koji još i stalno pada, s kreditnim retingom koji je nikakav, s investicijama koje su čista nepoznanica, s omjerom zaposlenih i umirovljenih koji je neodrživ.narodima u prašini, općoj gladi i u krvavim ratovima. I ti Titovi prijatelji jednako su tako smatrali kao i ovi suvremeni – da sve to njima pripada. Svojevremeno su izgovori bili kako vlada6-220410 goranmehkek cropixxxxse primaju strane delegacije i kako se njih ne može dočekivati u zapuštenim prostorima Sabora ili u praBanskim dvorima.

No, sve su to obmane i hrvatska politička glupost. Političari u Hrvatskoj misle ako stranog državnika dočekaju kao kreza, ako ga voze u dvadeset limuzina, dovedu ga u pozlaćeni Sabor ili mu namjeste jeftinu kupnju vile na Jadranu, kako će on i o Hrvatskoj i o njima imati visoko, ponajviše mišljenje... Cijeli jedan debeli zakon trebalo bi donijeti protiv delegacija i njihovih troškova s kojima se onda noćima klatare Hrvatskom.

Nijemci su svojedobno, kad se isto ovako nabavljalo stotine i stotine limuzina, odbili Hrvatskoj isplatiti traženi kredit. Uz obrazloženje: ako možete platiti takav vozni park, što će vama krediti? Svojevremeno su nesretni Nijemci, vidjevši kako se skromno oblači njihova kancelarka Merkel, kancelarka najjačeg gospodarstva u Europi, otvoreno pisali o odjevnim garniturama i broševima Jadranke Kosor. Jedne male premijerke, u maloj zemlji, s malim BDP-om, koji još i stalno pada, s kreditnim retingom koji je nikakav, s investicijama koje su čista nepoznanica, s omjerom zaposlenih i umirovljenih koji je neodrživ.

No, ništa od svega toga nije doprlo do svijesti RH političara. Oni i dalje vjeruju kako su nekoga sa Zapada impresionirali pokazujući mu svoje prijestolje u zlatu, prijestolje optočeno dijamantima. I to će tako ići sve dotle dok još neki sanaderi, na desetine njih, ne sjednu na remetinečko prijestolje. Tek tada, možda dođe do otrežnjenja.

Dvosmjerni govor mržnje

Nitko nema ništa protiv da se govor mržnje u javnosti zabrani, ali i da se sankcionira svakoga tko ga je izrekao. No, svjedoci smo da kada zastupnik Ž Jovanović zloporablja imunitet pa HDZ javno nazove zločinačkom skupinom, kukurikavci zdušno tvrde kako to nije govor mržnje.

Kada se premijerku nazivalo bjeloglavim supom i kada je zbog brojnih uvrjeda tražila zaštitu predsjednika Sabora, tada ni to nije bio govor mržnje. Tolike uvrjede N Stazića, I A Marinović, M Jurjevića i tko sve pamti koga sve ne, nisu bili govor mržnje. Govor mržnje je nešto što je upereno samo protiv trenutne (nesposobne i tašte) koalicije. Pravda - to jovanovcsam ja...

Nije se reagiralo niti na otvoreno nasilje i prijetnje smrću novinaru koji se približio manastiru SPC na Krki. Ni to nije bio govor mržnje, podignutoj sudskoj tužbi unatoč. Tada nije bilo ni premijera Milanovića, niti predsjednika Josipovića da se požure i već prije suda presude toj nacionalnoj mržnji, tom evidentnom divljaštvu i kaznenom djelu, toj netrpeljivosti i fašizmu. No, svi su oni spremno skočili tek na nekoliko javnih riječi Zdravka Mamića uključujući i dežurnog Pupovca, jer se Dinamovac drznuo okrznuti jednoga od njih... a onda odmah može i govor mržnje i kazneno djelo i konačište Remetinec.

Daleko od toga da se Mamić nije nalupetao svega i svačega i time u stvari najviše radio u korist svojih protivnika - SDP-ovaca. Daleko od toga da nam svima već odavno nije i dosadio, ali ovdje će prije biti riječ da preuranjene tužitelje svrbi njegov predebeo novčanik, pa hitro zazivaju svu silinu policije i pripadajuće joj novo-pravne države.

Kada se novinaru u Skradinu radilo o glavi, to je bilo sporedno. A sporedno je i to što je taj već kažnjavani manastirski četnik dobio tek uvjetnu kaznu. To je dakle teško dolijevanje ulja, benzina na vatru. Riječ je o otvorenom plamenu, o otvorenoj akciji mržnje prema svemu hrvatskome i to po više frontova. To već izaziva ali izazvat će još i mnogo gore, brojne reakcije od ovih, dosadašnjih.

Ugledni srbijanski radikali i maligni hrvatski verbalisti

U nas se već godinu dana provodi akcija mržnje prema svemu hrvatskome. U Hrvatsku se državu od strane SDSS-a pozivaju srbijanski čelnici koji nam pod Pupovčevim PupovacMiloradinxPupovacNijemci su svojedobno, kad se isto ovako nabavljalo stotine i stotine limuzina, odbili Hrvatskoj isplatiti traženi kredit. Uz obrazloženje: ako možete platiti takav vozni park, što će vama krediti? Svojevremeno su nesretni Nijemci, vidjevši kako se skromno oblači njihova kancelarka Merkel, kancelarka najjačeg gospodarstva u Europi, otvoreno pisali o odjevnim garniturama i broševima Jadranke Kosor. Jedne male premijerke, u maloj zemlji, s malim BDP-om, koji još i stalno pada, s kreditnim retingom koji je nikakav, s investicijama koje su čista nepoznanica, s omjerom zaposlenih i umirovljenih koji je neodrživ.patronatom i srdačnim gostoprimstvom dijele lekcije iz demokracije. Miješaju se u unutarnje stvari RH, provociraju međunacionalnu mržnju baš u Vukovaru i silom nameću ćirilicu.

U Hrvatskoj se nitko osim profesora Tomca ne pita kakvu to demokraciju Pupovac priziva kad znamo kako su Hrvati i u Srbiji i u Vojvodini diskriminirani po svim pitanjima? Kada znamo da Srbija podiže spomenik Draži Mihailoviću. Za Vukovar, njihov odabrano radikalni predsjednik izjavljuje kako je to srbski grad, a u najnovijem izdanju, beogradsku ulicu naziva po krvniku Miloševiću. Kakva je to dakle Pupovčeva demokracija i zalaganje za prava manjina? Što on to želi da se iz Srbije uveze u Hrvatsku?

I 1990-te građani Hrvatske osnivali su svoje demokratske institucije, urbani i kulturni Srbi sjedili su u Saboru, nisu pobjegli u Krajinu, bili su srbijanski predstavnici ili branitelji u Hrvatskoj vojsci. Ali oni drugi Srbi, obrušili su balvane na ceste, prolili su krv hrvatskih redarstvenika na Plitvicama... u Borovu naselju... a da njih nitko ni taknuo nije.

Građani Hrvatske dugo su trpjeli te zločinačke napade nastale samo zato što je većinski narod demokratski odlučio, referendumom potvrdio i izborima oformio svoju državu. Neki Srbi oduvijek su svoju državu vidjeli preko Drine, ali živjeli su u Hrvatskoj i nju su spremno ucjenjivali viziting delegacijama iz te demokratske Miloševićeve i Nikolićeve Srbije. Čini se da ju i sada takvom vide, i ponovno dolijevaju benzin na tu staru zločinačku vatru.

Ajmo opet: prvi kadar stoti put

Prošli tjedan, muž i žena iz sela kraj Vrginmosta oslobođeni su na Županijskome sudu u Sisku od optužbe da su javno poticali na nasilje i mržnju, a trećeokrivljeni je unaprijed oslobođen svake krivnje. Ta ekipa sudjelovala je u dva navrata (!) u proslavama uz preglasnu glazbu, kojom se veličalo srpstvo, četništvo, tzv. krajina i mržnja prema Hrvatima. sudski-cekic-sud-sudija-1339659328-163650Ovdje kod nas, u Hrvatskoj.

Kada je prva susjeda reagirala, prigovorila i pozvala policiju, ista je zabilježila sve ove elemente. Tada su joj okrivljeni (a sada pušteni) psovali pod prozorom hrvatsku majku, vikali marš iz srpske kuće u Bosnu i da je ovo Srbija u kojoj Hrvati nemaju što tražiti. Odmah nakon tog incidenta, koji policija očito nije zaključila, cijela obitelj preselila se iz sela. U njemu sada živi samo još jedna jedina hrvatska obitelj.

Obrazlažući presudu, sutkinja Melita Avedić, naglasila je kako je nedvojbeno utvrđeno puštanje glazbe, ali nije utvrđeno tko ju je puštao. Nije kriv ni vlasnik lokala. Jasno, pa ni on ništa ne zna, baš kao da je iz SDSS-a. Međutim, utvrđeno je da su susjedi psovali hrvatsku majku i prijetili te ju istjerivali iz Hrvatske. Međutim, utvrdila je da je to drugo kazneno djelo (prijetnja i uvreda), a ne javno poticanje na nasilje i mržnju!

I tako, izašli slavljenici i nedužni i slobodni, a jedne hrvatske obitelji u selu više nema. I dok Pupovac mimo suda zna kako je Mamić odavno već trebao završiti u zatvoru i likuje što je napokon tamo i završio, ni on ni njegov stranački jastreb Crnogorac brojne i opetovane četničke incidente po Hrvatskoj - tobože ne vide. Ne smeta ih ni četnik s Krke, niti četnici iz Vrginmosta. Nisu se oglasili ni premijer niti predsjednik Josipović. To nisu bili govori mržnje... Ali zato nasilje u Kistanjama, tri napukle nosne hrskavice, to... to para nebo.

Kuhari rata trljaju ruke

Žalosno je da ta stara podvala opet radi i da na nju nasjeda vrh vlasti u Hrvatskoj. Žalosno je da ne vidi kako nas upravo ti prijatelji beogradske demokracije vraćaju natrag u rane 90-te. Dovoljno je samo pogledati naslove, pa da vidimo kako to više nije specijalni, već otvoreni rat protiv svega Hrvatskoga:

REAKCIJA SDSS-A:
„Izjave Mamića i Tomašić – otvoreni linč prema Srbima u Hrvatskoj"
REAKCIJA NA IZJAVU PREMIJERA MILANOVIĆA:
Branitelji: Premijeru, kakav se to građanski rat vodio u Hrvatskoj?!"
NIJE PRVI ISPAD
Pupovac: Mamić je odavno trebao biti u zatvoru
LEKCIJA IZ POVIJESTI
Milanović nije u pravu, Finska je imala građanski rat!
KOD KISTANJA
Sukob maloljetnika i pravoslavnih bogoslova, šestorica ozlijeđenih
VELIČALI ČETNIŠTVO
„Psovali su susjedi ustašku majku, ali to je drugo kazneno djelo"
Sud u Sisku oslobodio ih optužbi za poticanje mržnje i nasilja
BRANITELJI:
„Tražimo ostavku premijera! MILANOVIĆ: „Nisam rekao da je u Hrvatskoj bilo građanskog rata!"
MILANOVIĆ O SUKOBU U KISTANJAMA
„Stranke desnice šire mržnju! Nepoznati ljudi u crnim košuljama govore na tv-u!"

Scenarij amnezije

Pretpostavka građanskog rata je i ono za što se, kako kažu znalci, krivokletnik Mesić zalagao, i na tome gradio sramnu pretpostavku kako se svi svima trebaju ispričati. Odmah nakon toga ide povlačenje tužbe protiv agresorske Srbije. Zato se sada i događa povratak u Mesićevu kaljužu jer jedino ona izravno vodi do povlačenja tužbe.

TužbaVeć se mjesecima priprema teren, pogotovo nakon sramnog pristanka na sukcesiju po pitanju štednje u Ljubljanskoj banci, za odustajanje od tužbe protiv Srbije kao agresora, za ratnu štetu i za povijesnu istinu. To što je u izradi tužbe sudjelovao i sam predsjednik Ivo Josipović vlastitom glavom, kao da uopće više ništa ne znači. On je već i sam za povlačenje.Posebno bi nas imalo zadovoljiti to, što će ona biti obostrano povučena. Pa jasno, kad se jedni drugima ionako moramo ispričati: Hrvati što su razarali, palili, bombardirali i Mesic-Koji-bi-idiot-jos-zelio-stvoriti-Jugoslaviju ca largeraketirali Srbiju, a Srbi što su ponešto od toga ostvarili u Hrvatskoj. Koliko će nas ta glupost stajati?

Tako se već mjesecima priprema teren (i paranoja o crnim košuljama pomaže) jedni sukobi (na štetu Hrvata) prešućuju se i medijski, i u vrhu vlasti, u Hrvatskoj. Drugi sukobi (na štetu Srba) uzdižu se do medijskoga usijanja. Žalosno je što vlast ne vidi kamo to vodi i kakve će reakcije neminovno izazvati.

Već se mjesecima priprema teren, pogotovo nakon sramnog pristanka na sukcesiju po pitanju štednje u Ljubljanskoj banci, za odustajanje od tužbe protiv Srbije kao agresora, za ratnu štetu i za povijesnu istinu. To što je u izradi tužbe sudjelovao i sam predsjednik Ivo Josipović vlastitom glavom, kao da uopće više ništa ne znači. On je već i sam za povlačenje.

Ni pitanje tko je bio agresor, ni pitanje nestalih, niti pitanje ratne štete, a ni povijesna istina nisu tek nekakvi sporedni elementi. To nije pitanje trgovanja, nego biti, ali ta se trgovina već vrlo dugo, sluzavo vuče Hrvatskom. Kukuriku koalicija još samo traži način i pravi trenutak pa da i taj (konačni) sramni potez, potpiše ova, Milanovićeva Vlada.

Jagma sve prekriva

Koliko je strašan taj put kojim nas nasilno guraju evo već trinaestu godinu, najbolje dokazuje koliko je hrvatska javnost uzavrela. Nalazimo se još i pred tim malim lokalnim izborima; nalazimo se i pred europskom kopanjom, za koju i oko koje se premnogi grebu, tuku i međusobno vrijeđaju. Vrlo se velik novac okreće kroz proračun Grada Zagreba, vlada-191112pongracic625vrlo su visoke plaće za lagodan život u najbogatijim zemljama Europe, a kroz mjesto euro-parlamentaraca.

Ali, iako su ti izbori i jedni i drugi nešto što dolazi samo od sebe, protjecanjem vremena, Vlada Zorana Milanovića probija svaku normu. Sada već gafovi pljušte i češće od tri puta tjedno. Potpuno nepotrebno. Čak i ako se želi potpuni kaos, porast općih neprijateljstava i poplava govora mržnje, postavlja se pitanje što se kuha u glavama političara u Hrvatskoj koje ničim izazvane, ne po prvi put, trabunjaju asocijativno o građanskome ratu?

Čini se da je otpočeto vrijeme inicijalne premijerove javne logoreje, koja je još donedavno bila tek povlastica SK sastanaka na Iblerovu ili Markovu trgu, a od sada ćemo svi imati svaki tjedan tri do četiri Milanovićeva gafa. Treba naglasiti kako je tu letvicu zaista podigao visoko jer čak ni Mesić, poznat po svojim letalnim svjedočenjima, burlesknim lapsusima, ispraznim trabunjanjima te nisko-banalnim ocjenama, nije dostigao ovu razinu opakog stupidarija. Tako grobari Hrvatske još samo trebaju ugostiti Tomu Grobara, i dogovoriti se kako vladati, pardon, surađivati u „ovom regionu". I eto nas ondje gdje smo i bili.

Javor Novak

Čet, 19-05-2022, 14:46:40

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

x

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2022 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.