Europska unija počinila je veliki gaf emitiravši čestitku Tomislavu Nikoliću na pobjedi u Srbiji i to čak tri sata prije zatvaranja birališta!

Europska unija zabunom je izdala priopćenje u kojemu je objavila da je na predsjedničkim izborima u Srbiji pobijedio Tomislav Nikolić. EUZajedničko priopćenje predsjednika Europskog vijeća Hermana van Rompuya i Europske komisije Joséa Manuela Barrosa izdano je tri sata prije zatvaranja biračkih mjesta.

"Htjeli bismo čestitati gospodinu Nikoliću na izboru za predsjednika Srbije. Također bismo željeli čestitati srbijanskom narodu na izborima 6. i 20. svibnja koji su bili natjecateljski i mirni. Predsjedniku Nikoliću želimo uspjeh u suočavanju s izazovima i ispunjavanju ogromnih očekivanja srbijanskog naroda o gospodarskom rastu i blagostanju. Europska perspektiva Srbije vrlo je konkretna te se stoga nadamo da se možemo osloniti na osobnu posvećenost predsjednika Nikolića u postizanju tog cilja", stoji u izvornom priopćenju.

Priopćenje je povučeno nakon samo nekoliko trenutaka, a ispravak je stigao nakon pola sata.

Večernji list

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.