Dalić na čelu Podravke, tri godine nakon afere Borg

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u četvrtak je imenovanje Martine Dalić na čelno mjesto Podravke ocijenio skandalom koji jasno govori da je obračun vladajućih s korupcijom samo kozmetički.

"Imenovanje Dalić jasno govori da su obračuni vladajućih s koruptivnim, amoralnim ponašanjem uvijek samo DAlićkozmetički i privremeni, pokazuju da nemaju volju ni želje ni snagu da prekinu s takvim praksama", poručio je.

Milanović Litre je tijekom iznošenja stajališta saborskih klubova istaknuo kako je riječ o skandalu preko kojeg Hrvatski suverenisti neće preći, te da je time Vlada izgubila svaki kredibilitet da govori o gospodarskim temama.

"Kod imenovanja stručnost, reference i zasluge nisu upitne ako se pita one koji odlučuju. Sve navedeno je bivša ministrica dokazala onome čije je mišljenje jedino važno - 'capo di tutti capi' može što god hoće”, dodao je i podsjetio na ulogu Dalić u aferi Borg i procesu propasti Agrokora.

Ocijenio je da je Hrvatska taoc uhljebničkih politika, odluka i stranačkog kadroviranja zbog čega zaostaje za mnogim tranzicijskim zemljama, a kao savršeni primjer toga naveo je "Plenkovićevo komesarsko imenovanje Martine Dalić na čelno mjesto Podravke".

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.