Škorina poruka Milanoviću

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u petak je u zagrebačkoj Dubravi zasadio dva javora u povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode.

Upozorivši na važnost zaštite prirodnih resursa poput vode i šume, Škoro je najavio da će u fokusu njegovog MIlanovićpolitičkog djelovanja biti i zaštita okoliša. Za datum izbora, koji će biti 5. srpnja, Škoro je kazao da je to "navrat-nanos", a kritizirao je najavu predsjednika Zorana Milanovića da možda neće glasati na izborima.

"Kakva neutralnost, glasovanje je građanska dužnost i obaveza, postoje zemlje u kojima se neizlazak sankcionira. To je jedna u nizu njegovih poruka u kojima on šalje svoje osebujne poruke, ovo je skandalozna poruka mladima da neće izaći na izbore, pa neće nitko znati za koga je on glasovao, glasovanje je tajno. Mislim da on treba još jednom razmisliti o toj svojoj odluci. U ovoj situaciji pogođenosti potresom i epidemijom, sad će odjednom kao predsjednik de facto pozivati ljude da ne izlaze na izbore koji su festival demokracije. On bi se trebao to jutro ranije ustati, počešljati i izaći na izbore."

Za propale pregovore s Mostom kaže da mu je žao te da se nada da to ne znači "da ćemo biti jedni protiv drugih", nego da će svatko zagovarati svoj politički program i "da ćemo potom opet biti u prilici sjesti i razgovarati". Što se tiče gradonačelnika Vukovara Ivane Penave, kazao je kako još nije postao član Domovinskog pokreta, "pregovaramo na tu temu i nadam se da će gospodin Penava postati nositelj u ovoj izbornoj jedinici."

Što se tiče dviju tvrtki u kojima je prodao svoje udjele, onoj koja je vodila parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur te tvrtki Omega software koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine, Škoro je rekao: "Ja sam zbog činjenice da se to toliko negativno tumačilo kroz javni prostor napravio ono što je najnormalnije. Kada budem izabran u Hrvatski sabor to ću morati napraviti ovako i onako. Ja više s tim nemam ništa. Moja supruga u tim tvrtkama nije ni suvlasnica niti je u upravljačkom dijelu. Ona ima još jednu firmu koja se bavi vinima i glazbom, nadam se da to nije sporno."

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.