Hakiran profil tajnice veleposlanstva RH u Berlinu?

Prva tajnica veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu Elizabeta Mađarević tvrdi kako je njezin Facebook profil, na kojem su objavljivani rasistički i ksenofobni stavovi, hakiran, javlja Fenix, iseljenički magazin na hrvatskom jeziku koji izlazi u Frankfurtu.

- Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima dijelim politiku Vlade FBRH. Nitko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu - rekla je Mađarević u izjavi za Fenix Magazin.

Izjavila je kako se nalazi na odmoru izvan Hrvatske te kako joj trenutno ne pada na pamet ništa drugo osim podizanja tužbe protiv onih koji šire neistinu.

Mađarević smatra kako cilj napada nije ona nego Vlada RH i novi ministar vanjskih poslova Goran Grlić-Radman koji je donedavno obnašao funkciju veleposlanika u Berlinu.

- Ja sam obična osoba i profesionalno obavljam svoj posao za svoju državu i Vladu - zaključila je Mađarević.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je jučer na pisanje hrvatskih medija koji su prenijeli rasističke i ksenofobne poruke na Facebook profilu prve tajnice Veleposlanstva u Berlinu, te je Elizabetu Mađarević pozvalo na razgovor.

Ministarstvo se ogradilo od stajališta koje je na društvenim mrežama objavila djelatnica MVEP-a Mađarević, koja je na diplomatskom mandatu u Veleposlanstvu RH u Berlinu od početka ove godine.

Elizabeta Mađarević je na svom profilu pored ostalog i kritizirala njemačku kancelaku Angelu Merkel zbog njezine politike prema izbjeglicama.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.