U pravu je ministar Branko Grčić. Nije on bidan kriv. No, glavno da je pronašao krivca. Kriv je taj prokleti Softver. Sigurni smo da je ministar Grčić tog Softvera prijavio Bajiću. Sad je Softveru odzvonilo. Mi bismo ipak zamolili: "Ne pakirati Softveru".(djl)

EU blokirao Hrvatskoj 1,1 milijardu eura - Grčić: 'Nisam kriv ja nego komplicirani softver'

Ministar Branko Grčić uvjeren je kako će Hrvatska uskoro dobiti akreditaciju sustava koja je potrebna za isplatu avansa od milijardu kuna jer su upravo završeni radovi na softverskom riješenju koje omogućuje praćenje realizacije projekta vragfinanciranim iz fondova EU.

- Sada se čeka da naša Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije napravi reviziju tog sustava i čim oni to naprave, sva će se dokumentacija poslati Europskoj komisiji - kratko je objasnio Grčić.

- Hoćemo li avans dobiti u veljači kako ste najavljivali i zašto je toliko dugo trajala priprema tog softvera - pitamo.

- Softver je bio jako kompliciran i na njegovoj je izradi radilo nekoliko ministarstava. Najvažnije da je sad gotov. Nakon revizije naše Agencije koja će uskoro biti gotova, sve ovisi o tome kada će Europska komisija poslati svoje ljude da vide radi li naš sustav. Nama je najvažnije da dobijemo akreditaciju. To bismo mogli dobiti do kraja veljače ili najkasnije u prvom tjednu ožujka. Nakon što ispunimo taj uvjet, stići će i avans - odgovorio je Grčić.

T.M.
jutarnji.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.