Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je u četvrtak Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, podsjetivši na dane ponosa, slave i nacionalnog zajedništva te na hrabrost, odlučnost i žrtvu branitelja, a u čestitki je istaknuo i da je ovo godina ostvarivanja strateških ciljeva za Hrvatsku

'Poštovane Hrvatice i Hrvati u domovini i svijetu, drage sugrađanke i sugrađani, poštovani hrvatski branitelji, na Dan Olujapobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 27. obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja obilježavamo trenutke ponosa, slave i nacionalnog zajedništva! Prisjećamo se i hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja, kojima smo neizmjerno zahvalni jer bez njihove žrtve ne bi bilo slobodne i demokratske Hrvatske.'

Stoga je , istaknuo je, 'naša trajna obveza i odgovornost da hrvatskim braniteljima osiguramo dostojanstven status, da štitimo dignitet Domovinskog rata te da jačamo i moderniziramo Hrvatsku vojsku i policiju'. Podsjetio je da je u najtežim trenucima agresije hrvatski narod pokazao svoju nepokolebljivost, zajedništvo i domoljublje.

'Uz vodstvo dr. Franje Tuđmana i hrabrost hrvatskih branitelja, ostvario je tisućljetni san o slobodnoj i demokratskoj vlastitoj državi. Državništvo tadašnjeg hrvatskog vodstva i požrtvovnost naših branitelja, vojnika i policajaca trajna su nam inspiracija u zalaganju za boljitak Hrvatske i svakog hrvatskog čovjeka!', naglasio je Plenković.

U čestitki u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti istaknuo je i kako je ovo godina ostvarivanja strateških ciljeva za Hrvatsku.

'Otvorili smo Pelješki most, čime smo ostvarili generacijski san o spajanju hrvatskog teritorija. Uskoro postajemo članica europodručja, čime će naše gospodarstvo postati zaštićenije i otpornije na buduće krize. Ulaskom u Schengenski prostor olakšat ćemo kretanje ljudi i roba, izvoz naših proizvoda i dolazak europskih turista. Tom dubljom integracijom u Europsku uniju pridružit ćemo se', rekao je Plenković, 'krugu najrazvijenijih europskih država, osnažiti svoj suverenitet i povećati utjecaj'.

U odgovoru na sve izazove i krize s kojima se suočavamo, Vlada će, poručio je, poduzimati sve da zaštiti građane i gospodarstvo, i da Hrvatska nastavi ići naprijed, koristeći pritom sve prednosti članstva u Europskoj uniji.

'Uime Vlade i svoje osobno, od srca vam svima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a hrvatskim braniteljima želim da ponosno proslave svoj dan i da osjete istinsku zahvalnost cijele nacije na svemu što su učinili za slobodu naše domovine!', stoji na kraju premijerove čestitke u u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.