In hoc signo vinces

Ministar obrane Damir Krstičević čestitao je pripadnicima 4. gardijske brigade i 3. mehanizirane bojne Pauci 29. rođendan poručivši: Hrabrost i nezaustavljivost Pauka u operacijama, budili su osjećaj ponosa i osnaživali moral!

 Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti.

Pauci"Poštovani pripadnici 4. gardijske brigade i pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci Hrvatske vojske,

s ponosom vam čestitam 29. obljetnicu ustrojavanja udarne 4. gardijske brigade.

Tijekom Domovinskog rata hrabrost i nezaustavljivost Pauka u operacijama, budili su osjećaj ponosa i osnaživali moral hrvatskom narodu u borbi za slobodu, a crvena beretka, koja je ulijevala osjećaj sigurnosti i moći gdje god bi prošla, bila je simbol vojničkog junaštva i hrabrosti.

Moderna hrvatska država stvorena je zahvaljujući hrvatskim braniteljima koji su beskompromisno stali na branik Domovine. Zato nikada nećemo zaboraviti 199 Pauka i sve ostale koji su svoje živote nesebično položili na oltar Domovine.

Pripadnici bojne Pauci danas su nositelji tradicije legendarnih Pauka te čuvaju taj pobjednički identitet časno i ponosno kao i njihovi prethodnici.

Dragi Pauci, u svemu što stoji pred vama neka vas prati znak u kojem smo pobijedili. Sretan vam dan brigade i dan bojne!

'In hoc signo vinces'", stoji u čestitki.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.