Po Peđi Grbinu Krizni stožer se dodvorava "radikalno desnom i konzervativnom biračkom tijelu"

I dok jučer nikom nije smetalo što većina dućana nije smjela raditi zbog krize s koronomvirusom, čim je epidemiološka situacija pokazala pozitivne trendove, glavni problem u državi postala je odluka Kriznog stožera po kojoj će nedjelja još uvijek ostati neko vrijeme neradna.

Peđa GrbinNa današnjoj konferenciji za medije, na kojoj smo saznali da je samo 7 novooboljelih i, nažalost, 3 preminule osobe u zadnjih 24 sata, članovi stožera bili su sustavno bombardirani pitanjem o neradnoj nedjelji, a sve ono što su radili zadnjih mjeseci te sva njihova stručnost postala je irelevantna. Iako nije teško shvatiti da umjesto gužvi u dućanima nedjeljom, kada većina stanovništva ne radi, je bolje imati te dućane još neko vrijeme nedjeljom zatvorenima, hrvatskim „novinarima“ to odjednom nije nikako moglo biti jasno.

Zašto? Zato što to izgleda posebno nije jasno drugovima u SDP-u. "Pitanje je širi li se virus drugačije nedjeljom nego ostalim danima, je li opasniji, ili iza odluke Stožera postoje drugi razlozi koji nisu epidemiološke podloge, nego političke prirode. Jasno je da se to radi s ciljem podizanja rejtinga HDZ-a i dodvoravanju radikalno desnom i konzervativnom biračkom tijelu. SDP više neće bezuvjetno podržavati ono što Vlada radi. Ovo je prevršilo svaku mjeru", poručio je saborski zastupnik Peđa Grbin.

SDP-ov saborski zastupnik naveo je i kako je Ustavni sud već dva puta rušio zabranu rada nedjeljom te da vjeruje da će biti slično i u ovom slučaju. Najavio je da će SDP od Ustavnog suda tražiti da se očituje o ustavnosti zakona o izmjenama i dopunama o zaštiti pučanstva o zaraznih bolesti, što će, kaže Grbin, biti prilika Ustavnog sudu da se očituje o svim mjerama Stožera.

 (hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.