Plenković o izbornim koalicijama

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, jasno je jutros poručio da velike koalicije HDZ-a i SDP-a nakon izbora 11. rujna neće biti.

Iako novinari Plenkovića o velikoj koaliciji nisu pitali, sam je imao potrebu reći da od takve koalicije neće biti ništa napomenuvši da se mediji svako malo bave tom temom pa zato želi jasno poručiti da HDZ ni u kakvu koaliciju sa SDP-om neće ići.

– HDZ ide na pobjedu, a nakon izbora možemo koalirati samo sa strankama koje su nam programski i svjetonazorski bliske. Otvoren sam za suradnju s Mostom, ne smetaju mi njihove kritike, niti nosim teret bivše vlade HDZ-a i Mosta – rekao je Plenković.

Ponovio je da samo pobjednik, bio on relativni, a pogotovo apsolutni, može biti premijer nakon izbora.

– Bude li Most relativni pobjednik, u tom slučaju Božo Petrov može biti premijer, jer predsjednik Vlade može biti samo predsjednik stranke koja je ostvarila najbolji rezultat na izborima – rekao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a je danas zajedno s mladim ljudima na listama HDZ-a predstavio program za mlade.

Iva Puljić Šego
Vecernji.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.