Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima

U povodu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma koji se obilježava 23. kolovoza,Zlatko HasanbegovićMinistarstvo kulture RH na mrežnim stranicama objavilo je cjelovit tekst Rezolucije Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu, koju je Europski parlament usvojio 2. travnja 2009. godine. Cjeloviti tekst, kao i poveznice na tekst Rezolucije na engleskom i francuskom jeziku, nalazi se na stranici Rezolucija Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu, izvjestili su iz Ministarstva posebnim priopćenjem kojega potpisuje ministar dr. sc. Zlatko Hasanbegović.

Hrvatski sabor također će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima svečanim programom, kaže se dalje u priopćenju. Na programu će, uz nazočnost predstavnika Vlade RH i hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, biti nazočni i predstavnici akademske zajednice, predstavnici diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj te predstavnici vjerskih zajednica i udruga.

(hkv/hic)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.