Županijsko državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv Stanimirovića

Osječko Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu novinarke Karoline Vidović Krišto i povjesničara Stanimirović i HadžićJosipa Jurčevića protiv predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića za ratni zločin protiv ratnih ranjenika i bolesnika te civilnog stanovništva, navodeći kako nije potvrđena sumnja da je Stanimirović počinio zločine za koje se tom prijavom tereti, izvijestila je Hina.

"Analizom prikupljenih podataka i dokaza nije potvrđena osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio navedena kaznena djela, niti bilo koja druga kaznena djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti, te je stogaStanimirović i Pupovackaznena prijava protiv njega odbačena", kaže se u današnjoj objavi osječkoga ŽDO-a.

Odvjetništvo bez svjedoka

Inače, već smo više puta na Portalu objavili izjave svjedoka koje terete Vojislava Stanimirovića da je izravno sudjelovao u nestanku hrvatskog branitelja Marijana Popovića iz obiteljske kuće u Tovarniku početkom listopada 1991. godine. No, izgleda da i pored brojnih izvještaja u medijima Županijsko državno odvjetništvo nije uspjelo doći do svjedoka koji terete predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića.

(hkv)

POVEZNICE

A. Ivanković: Stanimirović poslao milicajce po ranjenog Marijana Popovića

Mišić predao predsjednici dokumentaciju da vidi tko su Pupovac, Stanimirović i Ajduković

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.