Čavoglave / Thompson – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
Marko Perković Thompson, u svojim rodnim Čavoglavama na obroncima Svilaje, besplatnim koncertom obilježio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Prema pisanju nesklonih mu medija koncertu je nazočilo blizu sto tisuća ljudi iz cijele Hrvatske – od Vukovara i Osijeka do Pule i Dubrovnika. Uz niz popratnih kulturnih i športskih događanja tom je prigodom predstavljena i knjiga akademika Josipa Pečarića "Zločinački sud u Haagu". Knjigu su predstavili (redosljedom): prof. mr. sc. Damir Pešordar, prof. dr. sc. Slobodan Lang, prof. dr. sc. don Josip Čorić, i autor. Počasni gosti bili su msgr. Ante Ivas, šibenski biskup te Marko Perković Thompson.
1_cavoglave
2_cavoglave
Petrovo polje; u pozadini su planine Svilaja i iza nje Dinara.
3_cavoglave
Do Čavoglava na obronku Svilaje uspinje se vijugava cesta.
4_cavoglave
Osnovna škola u Čavoglavama.
5_cavoglave
Za besprijekorno organiziran koncert valjalo je uložiti puno dobre volje i truda.
6_cavoglave
7_cavoglave
Nedovršena crkva Hrvatskih mučenika u Čavoglavama, Blagoslov temeljnog kamena obavio je msgr. Ante Ivas, šibenski biskup, 20. lipnja 2004. godine.
8_cavoglave
U Čavoglave se od podneva slijevala rijeka automobila i ljudi, iako se znalo da će koncert početi tek navečer iza 22 sata.
9_cavoglave
10_cavoglave
Športski avion kružio je nad Čavoglavama vukući za sobom transparent s natpisom Dan pobjede - Čavoglave. 
11_cavoglave
U 15:45 već je bia popunjena desna strana parkinga. Bon za parking po cijeni od 20 kuna po vozilu je donacija za izgradnju crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama.
12_cavoglave
13_cavoglave
14_cavoglave
15_cavoglave
16_cavoglave
17_cavoglave
18_cavoglave
19_cavoglave
20_cavoglave
21_cavoglave
22_cavoglave
Profesor Ozana Ramljak najavila je predstavljanje knjige akademika Josipa Pečarića Zločinački sud u Haagu  i predstavljaće - s lijeva na desno: Josip Pečarić, Damir Pešordar, Slobodan Lang i don Josip Čorić.
23_cavoglave
Počasni gost msgr. Ante Ivas i Marko Perković Thompson.
24_cavoglave
Slobodan Lang govorio je osobito nadahnuto i argumentirano, uspoređujući ovaj današnji skup u šatoru sa Sokratovim šatorom i borbom za slobodu javne riječi. Nakon svega što se događa u Hrvatskoj od javnih medija možemo očekivati da i Langa proglase Ustašom. Ali njegov govor zasigurno ne će objaviti.
25_cavoglave
26_cavoglave
27_cavoglave
28_cavoglave
Na parkiralištu se još jedva nađe poneko slobodno mjesto...
29_cavoglave
30_cavoglave
Thompsonov koncert najavljen je vatrometom.
31_cavoglave
32_cavoglave
33_cavoglave
34_cavoglave
35_cavoglave
Neopisiv je doživljaj pod zvijezdanim nebom u toploj ljetnoj noći ispunjenoj mirisima eteričnih trava odslušati ovdje Vjetre s Dinare ...
Ljubomir Škrinjar
{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.