Film "Hrvati i Srbi"U prodaji je novi cjelovečernji dokumentarni film o dugoj povijesti međusobnih odnosa Hrvata i Srba - od doseljenja pa do našeg vremena. Film "Hrvati i Srbi" daje prvi puta cjelovit prikaz hrvatsko-srpskih odnosa bez krivotvorina te posebnu pažnju posvećuje zbivanjima od kraja Domovinskog rata i pokušajima međunarodnih čimbenika sklonih Srbiji da uz neadekvatan odgovor hrvatskih političara ekskulpiraju srpsku agresiju i genocid.

Redatelj filma je Jakov Sedlar, tekst je napisao Hrvoje Hitrec, a nastao je u produkciji Panorame360. DVD se može kupiti ili naručiti u svim poslovnicama Hrvatske pošte (cijena 29 kn), a moguće ga je naručiti i preko "Hrvatskog lista".(mm)
 

O filmu "Hrvati i Srbi"

Film Jakova Sedlara i Hrvoja Hitreca: Hrvati i SrbiFilm "Hrvati i Srbi" bi trebali obvezatno pogledati svi koji nisu posve upućeni u povijest odnosa Hrvatske i Srbije od sedmoga stoljeća do našega vremena.

Jugoslavija - tragična zabluda

Dva stara naroda, Hrvati i Srbi, bili su podjednako izloženi silnicama Zapada i Istoka nakon gubitka samostalnih srednjovjekovnih država, a međunarodni su čimbenici umnogome pridonijeli da oba naroda u 20. stoljeću stupe u državnu svezu koja se pokazala tragičnom zabludom.

Povijest kakva jeCjelovečernji dokumentarni film (devedeset minuta) "Hrvati i Srbi" prvi put donosi cjelovit prikaz hrvatsko-srpskih odnosa bez krivotvorina iz doba hrvatske neslobode, sa ciljem da se preko istine dođe do ne samo do razumijevanja povijesnih zbivanja, nego i do svijesti o potrebi dobrosusjedskih odnosa koji su potrebni za stabilnost ovoga dijela svijetaSrbijanski je imperijalizam rezultirao otporom Hrvata u prvoj i drugoj Jugoslaviji, a prvotna hrvatska popustljivost pretvorila se u averziju prema stalnim srbijanskim pokušajima da ponište hrvatsku narodnost i hrvatski jezik te stvore umjetnu jugoslavensku naciju koja bi predstavljala emanaciju velikosrpske zamisli. Ta je protimba eskalirala u svjetskom ratu i donijela nesreću i Hrvatima i Srbima, a velikosrpska nametanja i podmetanja nastavljena su i u vrijeme komunističke Jugoslavije koja je završena u rasulu izazvanom srpskom agresijom na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Istinom do dobrosusjedskih odnosa

Film "Hrvati i Srbi" velikim dijelom obuhvaća i vrijeme od svršetka Hrvatskoga domovinskog rata, odnose dviju samostalnih država, Hrvatske i Srbije, te pokušaje međunarodnih čimbenika sklonih Srbiji da ekskulpiraju srpsku agresiju i genocid, odnosno uspostave ravnotežu krivnje za ratna zbivanja na štetu Hrvata kojima preko svoje poluge, haaškoga Tribunala, imputiraju "zajedničke zločinačke pothvate" - nedokazivo protjerivanje Srba iz tzv. krajine, te još apsurdniju optužbu za agresiju Hrvatske na BiH.

Cjelovečernji dokumentarni film (devedeset minuta) "Hrvati i Srbi" prvi put donosi cjelovit prikaz hrvatsko-srpskih odnosa bez krivotvorina iz doba hrvatske neslobode, sa ciljem da se preko istine dođe do ne samo do razumijevanja povijesnih zbivanja, nego i do svijesti o potrebi dobrosusjedskih odnosa koji su potrebni za stabilnost ovoga dijela svijeta.

Hrvoje Hitrec

DVD "Hrvati i Srbi"


Poveznica

Više o filmu: www.hrvatiisrbi.com.

 

{chronoforms}DVD_Hrvati_i_Srbi{/chronoforms}

Kako naručiti DVD preko pošte ili distributera

DVD "Hrvati i Srbi" možete kupiti u bolje opremljenim poštanskim uredima Hrvatske pošte po cijeni od 29,00 kn po DVD-u. Ako poštanski ured na vašem području ne prodaje DVD "Hrvati i Srbi", onda ga možete naručiti preko obrasca za narudžbu:

  1. Na adresu odabranog poštanskog ureda BESPLATNO (bez troškova poštarine) te ga ondje kupiti po cijeni od 29,00 kn. U obrascu za narudžbu odaberite dostavu na adresu poštanskog ureda te unesite poštanski broj, mjesto i adresu poštanskog ureda u kojem želite preuzeti DVD.

  2. Na adresu naručitelja unutar Republike Hrvatske. Cijena dostave se naplaćuje sukladno cjeniku Hrvatske pošte i iznosi 19,70 kn za dostavu jednog ili dva DVD-a. U tom slučaju DVD se plaća pouzećem (gotovinom).

Želite li platiti robu kreditnom karticom ili virmanom, odnosno trebate više informacija, molimo, nazovite Kontaktni centar Hrvatske pošte na besplatni broj 0800 303 304.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.