Za komentiranje članaka na Portalu potrebno je prijavite se na naš sustav komentiranja Disqus. Prijavu je mogući izvršiti preko već postojećega Disqus, Facebook, Twitter ili Google računa.

Novi korisnik - sustav Disqus

Ako korisnik nema već postojeći račun na Disqusu, Facebooku, Twitteru ili Googleu, novi Disqus račun lako se otvara na uobičajeni način za razne forume, odnosno tako da se izabere korisničko ime, prijavi važeća elektronička adresa i izabere lozinka, kao na donjoj slici. Donje sučelje može se naći praktički ispod svakog članka koji smo objavili.

Komentiranje - sustav Disqus 

Nakon toga, na prijavljenu elektroničku adresu doći će aktivacijska poveznica. Na ovu poveznicu potrebno je samo kliknuti mišem čime je aktivacija završena. Nakon toga, korisnik može objaviti svoj prvi komentar klikom na dugme "Objavi kao ... ", što je objašnjeno u nastavku.

Prijava i komentiranje

Korisnici koji već imaju otvoren račun na sustavu Disqus sa svojim padatcima se moraju prijaviti kako bi mogli komentirati. Donje dvije slike prikazuju postupak prijave.

Komentiranje sustav Disqus - prijava

Komentiranje Disqus - prijava 

Kako izgleda sučelje za komentiranje nakon uspješne prijave vidi se na donjoj slici. Tekst komentara unosi se u velikom polju, dok je slike moguće dodati preko ikonice u ljevom donjem kutu polja za unos komentara.

Komentiranje - sustav Disqus

Prilagodba korisničkog računa i izmjena korisničkih podataka

Svi korisnički podatci osim elektroničke adrese mogu se mijenjati jednom kada je korisnik prijavljen klikom na ikonicu zupčanika. Tada je potrebno iz padajućeg izbornika odabrati "Uredi postavke".

Komentiranje - sustav Disqus

Postavke se uređuju preko posebnog prozora prikazanog na donjoj slici. Na njoj se vidi otvorena kartica "Profile", gdje primjerice Full Name određujem kako će komentari biti potpisani. Za potpisivanje komentara većina korisnika koristi neki pseudonim.

Komentiranje Disqus

Na kartici "Account" korisnik uređuje svoje podatke s kojima se prijavljuje za komentiranje na sam sustav Disqus, dok na kartici "Avatar" (nije prikazana) određuje svoju sliku koja ga predstavlja uz objavljene komentare.

Komentiranje Disqus

Jednostavno formatiranje teksta

U komentarima je lako uključiti formatiranje teksta, koje svojom sintaksom slijedi html formatiranje. Tako se podebljani, kosi (italic) i podvučeni tekst dobivaju redom:

<b>podebljani tekst</b> = podebljani tekst
<i>kosi tekst</i> = kosi tekst
<u>podvučeni tekst</u> = podvučeni tekst

Dakle, podebljani tekst je potrebno otvoriti s <b> i (obavezno!) zatvoriti s </b>, a ista logika vrijedi i za ostala formatiranja. Dodatne mogućnosti formatiranja koje slijede potpuno istu logiku mogu se naći na ovoj poveznici "What HTML tags are allowed within comments?", tako da to što su ove dodatne upute na engleskom uz malo eksperimentiranja, vjerujemo, ne će biti problem.

Dodatna pomoć

U slučaju bilo kakvih problema rado ćemo pomoći. Upite samo treba poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.