UO HKV-a: Sućut obitelji akademika Slobodana Novaka

Poštovana obitelji Novak,

Upravni odbor Hrvatskoga kulturnog vijeća izražava najdublju sućut povodom smrti akademika Slobodana Novaka. Hrvatska književnost izgubila je svoje najsjajnije pero, hrvatski narod časnog i predanog rodoljuba, a svi mi koji smo ga poznavali izgubili smo čovjeka koji nam je bio nedostižni uzor. Njegovo je književno djelo duboko utkano u naš duhovni i nacionalni identitet, a njegove mudre poruke i upozorenja, ocjene i procjene dobrih i loših strana naše mlade hrvatske Države, ostati će kao putokaz svima koji rade na dobrobit naroda kojem pripadamo. Odlazak u vječnost akademika Novaka nenadoknadiv je gubitak za našu književnost i kulturu. Neka mu je najveća zahvalnost. Počivao u miru u svojoj hrvatskoj zemlji.

Đuro Vidmarović, Marija Peakić-Mikuljan, Hrvoje Hitrec, Miroslav Međimorec, Osor Barišić, Ante Beljo, Kuzma Kovačić, Mate Kovačević

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.