Pokušat ćemo osigurati i dodatne izvore financiranja

Kao neprofitni pružatelj elektroničkih publikacija, Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća sudjelovao je na ovogodišnjem natječaju Agencije za elektroničke medije (AEM) HKV logos prijedlogom programskog sadržaja „Otvoreni dijalog: Događaji, argumenti i stavovi“, a s osnovnim ciljem ostvarivanja prava građana na javno informiranje.

Drago nam je ovom prilikom izvijestiti naše čitatelje kako je predloženom programskom sadržaju AEM dodijelio novčanu potporu za 2017. i 2018. godinu u iznosu od 71.368,52 kuna godišnje, što približno iznosi 55% traženih sredstava. Time se naš portal našao u skupini od 20 neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija kojima je AEMAEM odobrio sredstva na spomenutom natječaju.

Dobivena sredstva trebala bi osigurati stabilnost rada Portala do kraja 2018. godine, a mi ćemo sa svoje strane pokušati naći još neke izvore financiranja kako bismo mogli honorarno angažirati dodatne suradnike. Naravno, ne treba vjerojatno posebno naglašavati, veliki dio posla i dalje se na Portalu obavlja volonterski, počevši od cijele plejade naših stalnih suradnika koji svoje tekstove na Portal šalju godinama bez naknade i bez kojih ovako velik projekt, a istovremeno potpuno neovisan u uređivačkoj politici, ne bi bio moguć.(mm)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.