Novošuvarovsko iživljavanje na djeci

Nakaradni sustav upisa u gimnazije, gdje ni prosjek ocjena od 5.0 ne omogućuje upise u pojedine škole, Ministrica Divjakprema upravo objavljenim namjerama resornog ministarstva bit će još nakaradniji, a pritisak djece na premali broj mjesta u gimnazijama još veći.

Naime, smanjuju se upisne kvote za gimnazije, tako da će u odnosu na prošlu godinu u njima biti 233 mjesta manje.

"Ove godine upisujemo 26 učenika po razredu, ili se barem nadamo da će nam tako odobriti Ministarstvo. U odnosu na prošlu godinu to je dva učenika manje po razredu, a kako mi upisujemo sedam gimnazijskih razreda to je 14 učenika manje", kazala je za RTL Milica Medak, ravnateljica Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu.

"Moramo raditi puno na tome da su kvote za upis u srednje škole prihvatljive gospodratvu. Da nemamo previše viškova jer u ovome trenutku imamo oko 8 tisuća viška mjesta u školama u odnosu na broj učenika koji završavaju škole", ističe ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak,a prenosi RTL.

(hkv)

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.