'Ne može dobro završiti priča u kojoj netko s prosvjeda zasjeda na ministarsko mjesto'

Članica Ekspertne radne skupine za provođenje kuriklarne reforme, Loretana Farkaš, podnijela je ostavku na tu poziciju,Kurikularna reformanakon imenovanja nove ministrice obrazovanja i znanosti političkom trgovinom HNS-a i HDZ-a, Blaženke Divjak.

Loretana Farkaš je dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku, a ostavku u Ekspertnoj radnoj skupini dala je nakon što je Divjak zamijenila HDZ-ova Pavu Barišića na mjestu ministrice znanosti i obrazovanja.

“Razloga za ostavku na članstvo u Radnoj skupini je više. Prvi je što smatram da se izborom nove osobe cijeli proces ponovno odgađa na neodređeno vrijeme. Drugi je razlog ministričina izjava kojom je jasno rekla da želi “svoje” ljude u provođenju kurikularne reforme. Osobno ne pripadam nikakvim interesnim i političkim skupinama pa se stoga u budućem radu ne vidim kao “ičiji” čovjek. Na kraju, smatram da ne može dobro završiti priča u kojoj netko s prosvjeda zasjeda na ministarsko mjesto”, kazala je Farkaš za portal srednja.hr, a prenosi narod.hr.(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.