Prvi hrvatski kršćanski roman novijega vremena izišao u nakladi Glasa Koncila
 

U nakladi Glasa Koncila objavljen je najnoviji roman suvremenog hrvatskog pisca Božidara Prosenjaka "Put u središte srca - Intranet". Riječ je o prvom hrvatskom kršćanskom romanu novijega vremena, nastalog na inicijativu Glasa Koncila kao serijal u listu s ciljem promicanja vječnih kršćanskih vrijednosti u suvremenim okolnostima.

Na 458 stranica, vješto vodeći čitatelje kroz intrigantnu fabulu, stvarajući hipotetičku mogućnost kako bi morao izgledati život jednog kršćanina, tj. čovjeka koji se obraća na put slijeđenja Kristova nauka, te kako se njegova duhovna dosljednost potom reflektira u njegovoj obitelji i cjelokupnom društvenom okruženju, autor potiče suvremenike na promišljanje egzistencijalnih i moralnih dvojbi. Glavni lik romana – obraćenik u vjeri koji, prihvativši nauk Isusa Krista i sakramentalni život otkriva ′pravi′ smisao života i doživljava promjenu kvalitete života, jednima će biti suputnik za prvi susret s istinom vjere, drugima svjedok o snazi vjere i proslavi Boga u i po životu njegova stvorenja – čovjeka.

Književnik Božidar Prosenjak rođen je 1948. godine u Koprivnici. Autor je četrdesetak knjiga za djecu i odrasle. Danas je jedno od najznačajnijih imena u hrvatskoj književnosti svojega naraštaja. Utemeljitelj je biblioteke i književne nagrade Albatros i jedan od osnivača Academiae Cravaticae.

Njegov roman »Divlji konj« ubraja se u klasike književnosti i doživio je četrnaest izdanja u Hrvatskoj, a zbirka priča »Sijač sreće« sedam izdanja. Djela su mu doživjela izdanja na svjetskim jezicima a dobitnik je i uglednih nagrada za književnost, među kojima "Ivana Brlić-Mažuranić" i "Grigor Vitez".

Roman "Put u središte srca – Intranet" može se po cijeni od 110 kn nabaviti u knjižari Glasa Koncila na Kaptolu 8, Zagreb, ili – uz promotivni popust – naručiti putem interneta.

Glas Koncila 

{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.