Je li se Vlada se opametila ili raspametila?

Prosječnom građaninu Hrvatske, koji jedva spaja „kraj s krajem", nejasno je kako to u jeku gospodarske krize i štednje na svakom koraku u posljednjih više od godinu dana ove nove Vlade, nakon svih brojnih imenovanja, u resorima svih ministarstava, uredima, agencijama itd., gotovo svi novi čelni ljudi, „pronalaze novac" i pokreću natječaje za nabavke automobila. Uvijek je Mobitelipojašnjenje da „istječe leasing" i da će novi automobili biti „jeftiniji" i sl.

Tako je i ova Vlada negdje krajem prvog kvartala 2013. odlučila pokrenuti natječaj za nabavku, niti manje niti više, već oko 10.500 mobilnih uređaja, većinom „smartphone". Neki su se ponadali kako je to ključni dokaz postojanja „inteligentnog života" u Vladi i državnoj infrastrukturi, no sada kada je natječaj završio, sve je više onih kojih se priklanjaju tezi o „raspamećenoj Vladi".

Iako svi detalji natječaja, kojeg prate brojne kontraverze od samog početka, nisu poznati, ako se sagleda kontekst ove javne nabave, trenutak Hrvatske kojom zbog ozbiljnosti gospodarskog trenutka, u stvari gospodari ministar Linić, nekako izgleda da je pobjednik natječaja bio „poznat već prije raspisivanja"!

NatječajOsnovni razlog provedbe ovog natječaja, u trenutku raspisivanja procjenjivalo se vrijednog 40 milijuna kuna, bio je mobilni pristup eGoverment servisima i e-mailu. Javna nabava bila je podijeljena u dvije grupe. Prva je uključivala nabavu mobitela, SIM-kartica, govorne, SMS, MMS i podatkovne usluge u pokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži (uključujući i roaming), a drugu grupu činila je nabava USB-uređaja (stick) i 4700 SIM kartica za stickove, računala i tablete, te podatkovne usluge (cijene pristupa i prijenosa podataka „na internetu").Uvjeti natječaja, formalno zakonski nesporni, vrlo su dvojbeni u kontekstu hrvatskog telekomunikacijskog tržišta, bar s poslovno-moralne strane. Naime, u startu su praktično eliminirani svi mogući dobavljači „pametnih telefona" i ostalih uređaja, osim HT-a i VIP-a, konceptom Tele2provedbe natječaja. TELE2, kao ozbiljan mogući kandidat, nije dolazio u obzir budući da nije zakupio spektar za buduću LTE mrežu, kao što su bili i eliminirani svi „trgovci" (uvoznici i domaći montažeri-proizvođači) pametnim telefonima i ostalom opremom, jer je trebalo ponuditi „cjelovitu uslugu".

Osnovni razlog provedbe ovog natječaja, u trenutku raspisivanja procjenjivalo se vrijednog 40 milijuna kuna, bio je mobilni pristup eGoverment servisima i e-mailu. Javna nabava bila je podijeljena u dvije grupe. Prva je uključivala nabavu mobitela, SIM-kartica, govorne, SMS, MMS i podatkovne usluge u pokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži (uključujući i roaming), a drugu grupu činila je nabava USB-uređaja (stick) i 4700 SIM kartica za stickove, računala i tablete, te podatkovne usluge (cijene pristupa i prijenosa podataka „na internetu").

Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu, tijela zaduženog da u tehničkom smislu provede Odluku Vlade, ovako tumači, pobjednika na natječaju, koji bi prema njemu, ipak trebao donjeti ukupnu uštedu od 20% u odnosu na prošlu nabavu mobilne telefonije za državnu administraciju iz 2011. godine kada je za 11 milijuna kuna nabavljeno oko 8000 linija i 2400 mobitela:

"U javnoj nabavi u kojoj su sudjelovali HT i Vipnet pobjedio je HT s ponudom od 12,7 milijuna kuna bez PDV-a, a kako je ukupna cijena ponude bila jedini kriterij odabira nemamo zakonsko uporište za drugačiju odluku. Ugovor treba gledati kao cjelinu, jer najveći dio, 116 milijuna minuta, otpada na mobilne razgovore između državnih ureda i ministarstava te prema HT mreži, a za koje kaže da su sada potpuno besplatni. Promet prema drugim mobilnim mrežama, procjenjen na 8 milijuna minuta, naplaćivat će se 0,26 umjesto 0,39 kuna po minuti. Onaj prema fiksnim mrežama past će s devet na pet lipa po minuti, a razgovori prema svim zemljama EU s 1,41 na 0,80 kuna po minuti. SMS je unutar državne uprave kao i prema korisnicima HT-a pojeftinio s 20 na jednu lipu, a onaj prema drugim mrežama na 20 lipa.Više od polovice korisnika do sada nije išlo na internet pa smo u prosjeku računali da im treba do 50 MB prometa za mobilno surfanje, ali smo ugovorom dobili i pet tisuća podatkovnih SIM kartica, primjerice za laptope, preko kojeg će se surfati za 8,08 kuna po gigabajtu".

U obje grupe natjecala su se samo dva ponuđača – HT i Vipnet. U prvoj grupi pobijedio je HT s ponudom od 15,627 milijuna kuna, a u drugoj s ponudom od 419.909 kuna.

Desetorostruko skuplje na mobilni internet nego do sada

Da, dobro ste pročitali, državni administrativci će ovim novim ugovorom, na internet dostupati po cijeni, niti manje niti više, već 10 x većoj. Do sada je Vlada imala ugovor po kojem je za 1GB prenesenih podataka plaćala 11 kuna, a nova cijena iznosi 102,4 kune po gigabajtu. Uz to, paprena je i obračunska jedinica koja je deset puta veća od tržišnog prosjeka, i iznosi 1 MB.

U svom ovom košmaru cijena i dokazivanja što je jeftinije, a što skuplje, laiku ipak padaju na pamet neka pitanja poput:

- Kako pružatelj telekomunikacijske USLUGE, u ovom slučaju Deutsche (pardon, nazovimo ga Hrvatski) telekom, može prodavati iste UREĐAJE jeftinije od njihovog uvoznika? Da, jasno je kako pružatelj usluga UGOVOROM veže korisnika na određeno vremensko razdoblje, po određenim cijenama te usluge, pa se prodaja uređaja „kreditira" kroz dvogodišnje ugovorno razdoblje, uz „rizik" za pružatelja usluge da korisnik „ne koristi svoj uređaj" i da mjesečni računi kroz 2 godine ne donesu dobit operatoru usluga. Zato i ugovorena cijena (10 x veća) doista zaslužuje „čestitke" pružatelju usluga, ali i kritike vladinim pregovaračima. No, kako znamo što su sve i sa EU „uspjeli dogovoriti", niti ova cijena HT usluge ne iznenađuje.

- Je li baš SVAKE 2 godine, svi vladini birokrati, MORAJU dobiti tehnološki najmodernije uređaje? Znam, „pravilnici" govore da je „eksploatacijski vijek mobitela 2 godine", pa bilo koji birokrat bi bio lud da ne zatraži od darežljive države, novi službeni mobitel. Posebno, ako dotadašnji, 2 godine „stari", može lako i jeftino, za par kuna osobno otkupiti!

BirokratiOsim činjenice da će sada svi „birokrati" biti u svakom trenutku dostupni za primanje e-mail poruka, nigdje nisam uspio saznati, kako će ta silna „mobilna pamet" naših birokrata, uspjeti povećati njihovu efikasnost? Naime, i sada su na „glupim" telefonima mogli, svakog od njih 10.500, u slučaju potrebe i nazvati.- Da li „državni birokrati" ove „službene mobitele", koriste i za osobne potrebe i u kojem iznosu su, npr. u 2012. g., „birokrati" ukupno blackberry-padplatili „privatne konverzacije", a koliko je to uistinu plaćala „država", tj., svi MI, porezni obveznici?

- Osim činjenice da će sada svi „birokrati" biti u svakom trenutku dostupni za primanje e-mail poruka, nigdje nisam uspio saznati, kako će ta silna „mobilna pamet" naših birokrata, uspjeti povećati njihovu efikasnost? Naime, i sada su na „glupim" telefonima mogli, svakog od njih 10.500, u slučaju potrebe i nazvati. A nekako nisam siguran, da svi oni, nakon 16h i završetka radnog vremena, u tramvaju ili kod kuće, uvijek budni, jednim okom paze da im na smartphonu ili tabletu, ne promakne neka važna poruka, zbog koje bi RoamingRoaming ili cijene korištenja telekomunikacijskih usluga u inozemstvu nisu donijele „uštedu" za državni proračun ovim natječajem, već „direktivom EU", koja nastoji u najskorije vrijeme drastično pojeftiniti i ujednačiti cijene telko usluga na području cijele EU. No, više me zanima koliko su te cijene relevantne za rečenih 10.500 birokrata, jer me ispunjava užasom spoznaja kako njih 10.500 „putuje svijetom" na račun poreznih obveznika! Ili možda „povoljna roaming tarifa" ne treba baš svima od njih? Ili možda to uopće nije trebalo biti u ovom ugovoru jer je dio „šire slike"?Hrvatska mogla „propasti". Baš me zanima kako „Vlada" ili neko njeno tijelo obavlja kontrolu korištenja „službenih e-mail adresa" u „službene ili privatne svrhe"?

- Koliko se, u državnim službama, mislim na sve ove naše birokrate, u poslovne svrhe koristi SMS i MMS usluga, a što je i bio „predmet natječaja"? Ako su to usluge, onako od operatora ionako „dane pride glasovnoj usluzi" pametnih telefona, koje se koriste ionako manje više za privatne potrebe birokrata zaduženih pametnim telefonima, tada ta svojstva nije trebalo u natječaju niti posebno isticati.

MObroma- Roaming ili cijene korištenja telekomunikacijskih usluga u inozemstvu nisu donijele „uštedu" za državni proračun ovim natječajem, već „direktivom EU", koja nastoji u najskorije vrijeme drastično pojeftiniti i ujednačiti cijene telko usluga na području cijele EU. No, više me zanima koliko su te cijene relevantne za rečenih 10.500 birokrata, jer me ispunjava užasom spoznaja kako njih 10.500 „putuje svijetom" na račun poreznih obveznika! Ili možda „povoljna roaming tarifa" ne treba baš svima od njih? Ili možda to uopće nije trebalo biti u ovom ugovoru jer je dio „šire slike"?

- Koliki je sigurnosni rizik „curenja, od interesa države, važnih podataka" (svjesno ili nesvjesno), kada se „službena komunikacija državne birokracije, njih 10.500, svih razina" (e-mail poruke s prilozima dokumenata), stavlja na uređaje vrlo dvojbenih sigurnosnih kvaliteta? Ili, zapravo, sigurnost komunikacija „države" u ovom „umreženom svijetu" više nije neki prioritet? Ipak je važno, da se državni službenik u kafiću pojavi s ultramodernim TABLETom, smartphoe uređajem ili laptopom. To zorno iskazuje moć ove Vlade odnosno nadmoć „pameti" birokracije. Kada smo kod TABLETA, baš me zanima TKO će i za koje poslove koristiti ove uređaje u birokraciji i kako će to značajno poboljšati rad tih službenika koji ionako imaju i laptope? Mislim, osim što će status na svom Facebooku moći bilo kada dopuniti.

Kada navodim i „širu sliku", možda i ovaj novi HT (DT) prodajni uspjeh i ugovor s „državom" treba i pogledati iz kuta kupnje RF spektra za mrežu 4. generacije, HT najma poslovnog prostora u neboderu SKY Office „državne" firme Dalekovod, nad kojom ministar Linić bdije u zavrzlami predstečajne nagodbe, suca Kolokušića i „solomonske odluke", po tom predmetu, Ustavnog suda. No, rečene glasine i špekulacije samo su zločesti kavanski komentari vječitih hrvatskih gunđala, kojima je za cilj dovesti u sumnju nedvojbenu transparentnost i pamet ove Vlade. Barem smo sigurni u pamet novoisporučenih državnih telefona!

Nova pojašnjenja Malin Holmberg, predsjednice Uprave Tele 2 Hrvatska

Kako smo i na ovom portalu nedavno ukazivali na razvidu strategiju izlaska TELE2 iz poslovanja u Hrvatskoj, trenutna obnašateljica čelne funkcije, Malin Holmberg, osjetila se ponukanom ponovno istupiti u hrvatskim medijima 10.9.2013. i dati dodatna pojašnjenja o načinu kako TELE2 posluje. Ukratko, možemo se složiti s konstatacijom da je „rasprodaja" RF spektra za LTE mrežu u stvari sredstvo ministra Linića kako da u državnu blagajnu uprihodi nešto „sitniša" i od telekomunikacijskih operatora.

malinLTEU Hrvatskoj u jeku ove gospodarske krize, trenutno je vrlo malo korisnika LTE, ali i onih koji bi ga si priuštili kada bi na njihoj lokaciji i bio moguć. Prosječna plaća u Hrvatskoj taj LTE luksuz ipak još ne podnosi, a i koncept poslovanja TELE2 do sada svagdje u svijetu bio je da on nije „tržni lider", već da se obraća najmasovnijem dijelu korisnika prvenstveno najpovoljnijom cijenom.Gđa. Holmberg je tako neizravno izrekla tvrdnju da se TELE2 „ne osjeća obveznim" udovoljiti ministrovom apetitu, jer i pojašnjenje je logično. Naime, u Hrvatskoj u jeku ove gospodarske krize, trenutno je vrlo malo korisnika LTE, ali i onih koji bi ga si priuštili kada bi na njihoj lokaciji i bio moguć. Prosječna plaća u Hrvatskoj taj LTE luksuz ipak još ne podnosi, a i koncept poslovanja TELE2 do sada svagdje u svijetu bio je da on nije „tržni lider", već da se obraća najmasovnijem dijelu korisnika prvenstveno najpovoljnijom cijenom.

HAKOM, neovisna agencija koja RF spektar rasprodaje i uprihođuje u državni budžet, ili ovu „pojedinost" kod raspisa natječaja, sada već drugi puta, nije „znala" ili se natječaj provodi, a da RF spektar za LTE bude prodan „dvojcu konkurenata", koji će time, dugoročno gledano, podijeliti hrvatsko tržište mobilnih komunikacija. Gđa. Holmberg je vrlo inteligentna žena i očito sposobna managerica, a da ne bi uvidjela posljedice nesudjelovanja, na natječaju HAKOMa, po TELE2, pa usprkos njene slatkorječivosti o poslovnim uspjesima TELE2 u Hrvatskoj i ulozi promotora jeftinih komunikacija, nepristranom promatraču zbivanja na telko tržištu Hrvatske, ostaje "gorak okus osjećaja" da se odvija jedna od faza izlazne strategije ove firme.

Što je, da se razumijemo, potpuno legitimno, razumljivo s pozicije vlasnika, čiji je interes jedino ostvarenje u Švedskoj zacrtanih ciljeva. A globalni igrači vuku i globalne poteze u trenucima kada to njima odgovara, a što uključuje i prodaje udjela ili cijelog poslovanja. Takva razmišljanja nas i dovode opet u vezu sa STRATEGIJOM razvoja telekomunikacija Hrvatske, koje su sada već puno desetljeće, poput bankarskog sustava u nešto dužem razdoblju, isključivo u stranom vlasništvu.

Teoretski, možemo li zamisliti potres koji bi Hrvatsku zadesio da Deutsche telekom, pritisnut nekim svojim globalnim, svjetskim brigama i problemim, odluči prodati Hrvatski telekom najpovoljnijem kupcu? Sada je možda i laicima jasnije odgovoriti na pitanje koja je to država na svijetu toliko benevolentna prema jednom od temeljnih infrastrukturnih sustava, da kontrolu nad strategijom, razvojem, sigurnosti i raspoloživosti sustava svede na tržne mehanizme i odluke koje će se donositi negdje u Stockholmu, Beču ili Bonnu?

Damir Tučkar, dipl. ing.

Sub, 18-05-2024, 18:08:46

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

AKT

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2024 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.