Jesam li gledajući javnu televiziju danas 3. ožujka 2019 dobro čuo?

Možda je nadležnim tijelima, i mnogim gledateljima, promaklo, no meni nije.

U 30. minuti i 4. sekundi u javnom medijskom prostoru tijekom emisije Nedjeljom u 2, u kojoj je gostovao gospodin NU2sudac Mislav Kolakušić, voditelj Aleksandar Stanković javno SudionikNije li on, Aleksandar Stanković, kako je i sam izjavio govoreći o zlu korupcije, prema svojoj izjavi sudionik u koruptivnim radnjama, sudionik dakle u kaznenom djelu korupcije, jer eto kaže kako ima saznanje, kako on zna počinitelje koruptivne radnje, zna o davanju i primanju mita, a to nije prijavio za to nadležnim institucijama?izjavljuje kako on zna ljude koji su dali liječnicima mito! Citiram njegove riječi izrečene u eter gdje kaže: "Kak, da velim, ja puno više znam ljudi koji su dali liječnicima mito..., a sucu ne znam da li je itko dao mito."

Nije li on, Aleksandar Stanković, kako je i sam izjavio govoreći o zlu korupcije, prema svojoj izjavi sudionik u koruptivnim radnjama, sudionik dakle u kaznenom djelu korupcije, jer eto kaže kako ima saznanje, kako on zna počinitelje koruptivne radnje, zna o davanju i primanju mita, a to nije prijavio za to nadležnim institucijama?

Još je tragičnije što ga sudac Kolakušić nije opomenuo kako je dužan to svoje znanje i saznanje prijaviti, dakle ako DOzna tko i kome daje i uzima mito, a eto, javno kaže kako zna, i to na javnoj televiziji. Možda je sudac prečuo te njegove riječi i izjavu, što je teško povjerovati, ali ja nisam.

Pitam se hoće li DORH, MUP ili te sve famozne institucije koje bi trebale raditi svoj posao pokucati na vrata g. Aci Stankoviću zbog te izjave i pokrenuti istragu s ciljem "borbe protiv korupcije", kako se to mnogi političari hvale. Hoće li ga (u što sumnjam) HTV odstraniti s radnog mjesta ili barem ukoriti i natjerati neka se u slijedećoj emisiji ispriča svekolikoj javnosti što je pogriješio i nije prijavio kazneno djelo za koje ima saznanja?

Ovako se jedino može zaključiti kako za neke u ovoj zemlji ne vrijede hrvatski zakoni. Ili je ljudima poput voditelja Aleksandra Stankovića normalno znati za korupciju, davanje i primanje mita, znati za ljude koji to čine i to ne prijaviti.

Mario Maks Slaviček

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.