Nit' su od Boga, nit' su od roda, a Vi ih birate da Vama vladaju

Mnogi su vanjski čimbenici bili i jesu protiv nastanka i opstanka Hrvatske kao samostalne države, a svi koji su imalo upoznati s poviješću Europe a napose i Hrvatske znat će tomu razloge. No nikada nisu Hrvati i Hrvatska pokleknuli pod napadima tih tuđinskih snaga, kako pojedinaca, tako niti kraljevstava i carstava. DRPoražena je, uništavana, pljačkana i podvođena tuđinu od TitulaNikada Hrvatskoj i Hrvatima neće oprostiti titulu svetu koju oni ne mogu zaslužiti, jer su za razliku do njih Hrvati Boga i vjeru branili, Antemurale Christianitatis postali, i tada i danas zidom kršćanstva bivali. Znaju oni i zato nas zatrti žele da kad krenu kontra Boga sile, samo Hrvat na put im se stavi. Nisu to, taj nauk svojih predaka, antihrvatski, antikršćanski ni 90-ih nisu zaboravili raznorazni Van der Lindeni, ni lordovi Owenovi, ni u ovom tisućljeću Brammertzi i njima slični. Dok su uz domaće izdajnike, Mesiće, Pusiće, Lončare i druge na zatiranju Hrvatske slobode radili.onih koji su se njenim imenom ukrasili, njenim „sinovima“ i „kćerima“ nazivali, a to nisu bili.

Valja onima koji su zbunjeni i ne znadu istinu pročitati povijesnih knjiga pisanih od stoljetnih nam neprijatelja od vremena tridesetogodišnjega rata, od vremena Zrinskih, unatrag do ljeta gospodnjega 625. Hrvatski su vojari, vojnici i mornari stoljećima pobjeđivali u oružanim bitkama u kasnije ne našom krivicom izgubljenim ratovima. U tim bitkama su hrvatska imena pobjeđivala na bojištu sve ondašnje vojske i svu silu agresorsku u interesu onih pod čije su nas skute politika i političari podveli, naši „hrvatski“ velemože i dužnosnici. Za svoje interese i osobnu korist.

Tako smo izgubili za zelenim stolom i kraljevstvo i krunu, jezik, pismo i kulturu da bi nam se nametnulo tuđe. A svaka se dobrota i vrjednota kojom smo službovali iskoristila protiv našeg imena, roda i doma.

Nikada nam Europski dvorovi nisu oprostili pružanje utočišta kralju Beli četvrtome, nikada nam nisu oprostili glave svojih predaka koji su na hrvatsko koplje i mač jurišali. U silnim ratovima koje su započinjali, braća i sestre iz istoga legla, kraljice majke plodovi, engleski, ruski i njemački kraljevi i carevi i njihovi lordovi. Nikada Hrvatskoj i Hrvatima neće oprostiti titulu svetu koju oni ne mogu zaslužiti, jer su za razliku do njih Hrvati Boga i vjeru branili, Antemurale Christianitatis postali, i tada i danas zidom kršćanstva bivali. Znaju oni i zato nas zatrti žele da kad krenu kontra Boga sile, samo Hrvat na put im se stavi. Nisu to, taj nauk svojih predaka, antihrvatski, antikršćanski Crnoni 90-ih nisu zaboravili raznorazni Van der Lindeni, ni lordovi Owenovi, ni u ovom tisućljeću Brammertzi i njima slični. Dok su uz domaće izdajnike, Mesiće, Pusiće, Lončare i druge na zatiranju Hrvatske slobode radili.

A uvijek su nam „naši“ ime rod i dom izdali, podjarmili bivalo je tako 1102., 1918., 1945. tako sve do 2000. a i danas. Uvijek su ti i takvi klečeći, puzeći, rukoljubeći, dokazujući se kmetski i vazalski za šaku srebra, titulu i poziciju na europskim dvorovima, kurvanjski i podanički Hrvatsku i Hrvate podjarmili, i danas to čine crveni, žuti zeleni i ponajviše plavi vragovi pod okriljem demokracije, na vlastitu korist, a na štetu nacije.

Sjeme tih i takvih je u novijoj povijesti kroz diktaturu proletarijata, po šumama i gorama boreći se protiv kapitalizma, živjeli su od otimačine i pljačke, navijeke na tuđem trudu, krvi i znoju. Lažući, obmanjujući, iskorištavajući hrvatsku vjeru i dobrotu. I kako su se spremni podčiniti tuđinu, u naravi onom u danom trenutku snažnijemu, jačemu, mutiraju, transformiraju se prilagođavajući se trenutnom stanju bivajući veći i žešći od onih kojima se u tom trenutku podčine samo kako bi opstali, ne radili, tuđim se kitili i tuđim sladili. A kad oslabe gospodari kojima u danom trenutku služe, konvertiraju, transferiraju se izdajući stare, tražeći gospodare druge.

Hrvatski birači

Zašto Hrvat sebi takve izabire i iznad sebe stavlja da ga vode žednog preko vode, da mu otmu krvave slobode? Jel' Izborizbog kletve Zvonimira kralja? Il' Hrvatska loza više daje trula ploda od sve manjeg i manjega uroda?

Držim kako zbog neznanja, povijesne gluhoće, silnih laži i stranačke strogoće mnogi više gledaju same sebe, a za zemlju,narod, rod i dom živo im se fućka.

Zato valja pročitati koju povijesnu istinu, nametnuti svoju, onu koju je Hrvat krvlju pisao ratujući, u boju. Povijest koju pisali smo krvlju valja prenijet na papir i kamen. Pa kad tinta potvrdi krvlju pisanu činjenicu Hrvat i Hrvatska na vlasti neće imati izdajicu.

Nitko tko Vam veli da se svoga stidite, nitko tko kroji što je Vaše, a što Vaše nije, nitko tko se stidi roda i doma, nitko tko zaniječe vjeru u Boga, nitko tko se odrekne i pedlja Hrvatske, nitko takav ne smije biti vođa hrvatskog naroda. Nitko tko nije Bogu vjeran i za Domovinu spreman. Nitko tko tuđinu služi i svom rodu sudi.

Ti i takvi k'o krpelji, kao uši, konvertiti, ulizice, uvlakači pri vlasti, uz vlast i na vlasti samo kako bi sebe namirili jedni drugima iz guzice virili, lagali, krali varali, kapute rjeđe nego stranke mijenjali, sa svakim vragom koalirali, a ponajprije s onima koje niste i nikada ne biste sami birali. E to su Vam opisi stanja točni, zašto su oni ti koji jesu, KrpeljiTi i takvi k'o krpelji, kao uši, konvertiti, ulizice, uvlakači pri vlasti, uz vlast i na vlasti samo kako bi sebe namirili jedni drugima iz guzice virili, lagali, krali varali, kapute rjeđe nego stranke mijenjali, sa svakim vragom koalirali, a ponajprije s onima koje niste i nikada ne biste sami birali. E to su Vam opisi stanja točni, zašto su oni ti koji jesu, a Vi puni jada i nemoćni. Od njih takvih su samo lošiji i gori oni koji za njih glasuju, i svestrano ih podržavaju, baš kao i one prije njih, i one prije, i one prije, a njih niti onda ni za Vas, Vašu obitelj, za hrvatski rod i dom nikada briga bilo nije.a Vi puni jada i nemoćni. Od njih takvih su samo lošiji i gori oni koji za njih glasuju, i svestrano ih podržavaju, baš kao i one prije njih, i one prije, i one prije, a njih niti onda ni za Vas, Vašu obitelj, za hrvatski rod i dom nikada briga bilo nije.

I zato braći i sestre, Hrvatice i Hrvati, valja Vam znati u zajedništvu i vjeri, mi smo od njih jači, svake četiri godine Trombolonsve njih možemo pobijediti, sa vlasti skloniti, u zatvore zatvoriti jednim potezom pera, te jedne svete nedjelje nakon mise. Mi, hrvatski birači.

Iako su svi drvljem i kamenjem krenuli na umirovljenog pukovnika Petra Janjića-Tromblona ponajprije poradi svrhe, a ponajmanje poradi načina kojim je pokušao svojim pozivom pokrenuti javnost na zaštitu nacionalnog interesa i hrvatskog teritorija, odnosno akvatorija. Za razliku od jalovih podložničkih političara koji većina mučki šute ne bi li ostali u milosti velikog stranačkog vođe. Ni meni nije jasan način kako je pukovnik Janjić mislio obraniti teritorij, ponajprije s kime? Bilo kako bilo, ovaj njegov postupak je svekolikoj braniteljskoj i drugoj politički nepotkupljivoj javnosti pokazao bezmude, potkupljene, stranački stegovne i nezainteresirane braniteljske udruge te pojedince koji su pokazali i opetovano kako su svrha sebi samima, jedni po potrebi služeći bespogovorno stranačko partijskoj oligarhiji u plavim kaputima, kohabitatorima sa protivnicima Hrvatske u svakom njenom obliku, a drugi njihovim pandanima u crvenim kaputima, figurativno rečeno.

Hrvatska može, treba i mora, odnosno morala je djelovati odrješitije i na sigurnosnom i na političkom planu ali nije. Nije ni prije a mogla je. Nije proglasila gospodarski pojas. Ni za crvene ni za plave vlasti, a mogla je, može i danas.
Što nam to kazuje, pokazuje i dokazuje? Posljedice u ponajprije ekonomskom, trgovinskom i državotvornom smislu će biti ogromne. Nije tu pitanje samo ribe, ribara i ribarenja, iako je sve to iznimno važno. Pitanje je tu i budućih korelacija, kako prometnih, energetskih, trgovinskih, geopolitičkih. Pitanje novca i BDP-a od trgovine, kako pomorskog, tako i slijedom toga željezničkog, cestovnog u budućnosti.

„Prevarili me jednom njihova sramota, prevarili me drugi puta, sramota je moja“

S gnušanjem mogu samo zaključiti kako političke elite sustavno podrivaju i izdaju Hrvatsku i njene interese, kako one političke „elite“ u crvenim kaputima koje nisu željele samostalnu Hrvatsku, od kojih je to bilo za očekivati za svojega vladanja, tako i one političke „elite“ proizašle iz redova plavih kaputa koje sebi uzimaju za pravo kako su samo i isključivo oni zaslužni za Hrvatsku samostalnost i državnost, pa sad imaju samoupravno pravo činiti sa Jugoslavijanjom, njenim žiteljima što ih je i kako ih je volja. I jedni i drugi, kako si ih naučili politički komesari bivše mnogima neprežaljene Jugoslavije, kad zasjednu u fotelje i na grbaču hrvatskom rodu i domu.

Prokockali su i prodali i znanje i imanje, prošlost, sadašnjost i budućnost. I sve to pred očima naroda kojeg lažu, varaju, obmanjuju, pljačkaju i zadužuju... U čije ime i za čiju korist, pitajte ih sami. Meni je svakim danom sve jasnije i jasnije. A sve se krije u stihovima jedne pjesme, jednom pitanju koje kaže: „Zašto Hrvat kada izda, bude zvijezda a ne pizda?

Kako biste si dali odgovor na to pitanje valja se vratiti u rane devedesete kad su si drugovi iz komiteta i UDBA-e odlučili, kako kaže slijedeći citat pjesme Darija Plevnika „Sjebali su staru Jugu da bi mogli pravit drugu“. Kad su si oni koje hrvatski puk naziva „bivši“ odlučili, pokrenuti i dopustiti stvaranje nove, manje naše, a više njihove države i društva. Činili su to i čine alatom mutiranog političkog jednopartijskog sustava, koji postaje manje višestranački a više višepartijski, točnije partitokratski sustav, u koji su na čelne pozicije zasjeli baš ti bivši u prvom ešalonu, a kasnije oni koje su oni predlagali, obučavali, školovali i indoktrinirali. Sjetite se tog vremena i imena. Prevarila nas guja iz njedara koja slatko progovara. Vara nas i dalje od izbora do izbora.

No valja znati i promisliti o jednoj mudroj izreci, koju ću parafrazirati i koju bismo trebali uzeti u obzir birajući ubuduće političare i stranke, ako želimo drugačiju, bolju Hrvatsku za naše buduće naraštaje, a koja kaže: „Prevarili me jednom njihova sramota, prevarili me drugi puta, sramota je moja“. Nas su prevarili crveno-plavi i njihove koalicije do sada koliko puta?

Svako Vam dobro, puno zdravlja, mudrosti i sreće u novoj 2018. godini za koju se nadam kako kopija 1918. iako se mnogi trude kako bi bila, ipak biti neće...

Budite Bogu vjerni i za Domovinu spremni!

Pročitajte Urotu Zrinsko-Frankopansku, pročitajte koju knjigu Oca Domovine Ante Starčevića, pa će Vam stvari po istini biti jasnije...

Mario Maks Slaviček

Pon, 26-09-2022, 14:40:29

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2022 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.