Lustracija kao preduvjet

Iako uvijek imam probleme s aktualnom vlašću ma koje god ona političke opcije bila, dužan sam čitateljima objasniti zbog čega je tomu tako. Naime kao politički pismen, nacionalno osvješten, poviješću potkovan i vjerom katoličkom „zadojen" Hrvat, reklo bi se čak nacionalistički nastrojen, ali s onom važnom komponentom socijalne osjetljivosti koja danas toliko nedostaje u našoj naciji, posebice kod političara po profesiji i novopečenih tajkuna koje su ovi prethodni iznjedril, kod kojih je nema niti u tragovima.

Ne uklapam se niti jednoj dosadašnjoj post-tuđmanovskoj vlasti u okvire, niti organizacijske, niti strukturalne, niti opoizicijske. Mene i one poput mene koji o svemu imaju mišljenje ne može se kupiti, nismo naučeni biti puki sljedbenici. Mene i nas su učili da slijedimo one koji daju dobar primjer, kad smo naučili kako se daje primjer svojim radom, zalaganjem, znanjem i požrtvovnošću onda smo došli u poziciju da vodimo. Voditi u vrijeme kad smo mi to imali priliku ovi o kojima sam ranije pričao nisu htjeli, nisu željeli. Voditi ljude, opremu, oružje s izvješnošću da se neki, a ponekad i mnogi neće vratiti mogli su samo oni koji su bezrezervno davali sebe, svoj duh i svoje tijelo za hrvatsku domovinu i hrvatsku naciju.

Mnogi koji su nam tada bili primjerom kakav vođa treba biti, koji su bili vođe kad je „gorilo", danas domovinski-ratovima koji su se nakon svega putem politike „ušvercali" na vodeća mjesta u hrvatskom društvu služe za potkusurivanje, međusobne političke obračune.

Danas se tim hrvatskim prvacima, ponajboljim sinovima i kćerima koji su izdani od ovih novih vođa i povodljiva naroda, nanosi velika nepravda i nesreća i sve to iz jala, straha i sramote jer „oni" tada nisu bili gdje su trebali biti, gdje su morali biti i samo zato što nisu bili niti danas ne mogu rame uz rame s nama.

Jer, mi smo dokazani vođe i sljedbenici, mi smo to dokazali u ratu za obranu zemlje i nacije, tada, sada i ubuduće. Ma neka oni imaju pozicije, nemaju sjećanja i ponos poput nas, ma neka oni imaju novac i bijesne aute, no nemaju onaj pogled kad se sretnemo, ma neka im i Europe i titula i stranaka i partija kada nemaju i nikada neće doživjeti onaj osjećaj koji mi imamo kad se sretnemo na prosvjedima, na obljetnicama, na posljednjim ispraćajima ogrnuti hrvatskom trobojnicom; taj osjećaj, taj trenutak ne mogu kupiti, dobiti uz fotelju, ne mogu ga doživjeti .

Krtice

Među nama, po istini, ima krtica i kukolja od prvoga dana, jer kao što svaka bora na licima mojih suboraca ima dubinu, tako je i crta bojišnice OniMa neka oni imaju pozicije, nemaju sjećanja i ponos poput nas, ma neka oni imaju novac i bijesne aute, no nemaju onaj pogled kad se sretnemo, ma neka im i Europe i titula i stranaka i partija kada nemaju i nikada neće doživjeti onaj osjećaj koji mi imamo kad se sretnemo na prosvjedima, na obljetnicama, na posljednjim ispraćajima ogrnuti hrvatskom trobojnicom; taj osjećaj, taj trenutak ne mogu kupiti, dobiti uz fotelju, ne mogu ga doživjeti.imala dubinu. Neki su bili u „vatri" od koje su oni ranije spomenuti bježali u inozemstvo, neki ponešto dalje od nje. Danas su pak bliže vatri i bolje se od nje griju oni koju kad je trebalo bili dalje od nje.

Zašto? Odgovor leži u čarobnoj, sanjanoj, toliko željenoj riječi, koja kad se izrekne, napiše i provede rješava 95% problema ekonomskih, povijesnih, strukturalnih, organizacijskih i svih drugih problema hrvatske nacije. Ta riječ je:

Lopove pozatvarati
Udbaše prozvati, obznaniti i procesuirati
Srbe pobunjenike procesuirati za svoja nedjela za koja moraju odgovarati
Tajkune osuditi i imovinu nacionalizirati
Ratne profitere i dezertere obznaniti i kazniti
Antihrvatske udruge i organizacije ugasiti
Crvene, komunističke političke opcije i slijednike te ideologije zakonom zabraniti
Istinu o povijesti Hrvatske čuvati od utjecaja stranih elemenata
Jugoslaviju i njene pobornike ORJUNE sasjeći u korijenu za navijeke
Aktivno djelovati na svemu ranije navedenom u svim državnim i nacionalnim institucijama

Treba se moliti da hrvatsku naciju povede netko tko će ovu riječ provesti u djelo, jer oni koji to nisu spremni učiniti, koji o tome niti ne zbore, ne žele dobro niti nama niti Domovini. Po mom skromnom sudu, s kojim se ne morate složiti, no vrijeme će pokazati tko je u krivu, taj posao mogu odradiiti samo oni koji su se za lustraciju borili stvarajući i braneći svetu zemlju Hrvatsku. Vi i ja, draga moja braćo i sestre po oružju, samo mi, jer drugi nitko sigurno neće,

Mario Maks Slaviček

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.