Nakon lokalnih izbora

Prošli su lokalni izbori, ništa se nije promjenilo u ovoj napaćenoj zemlji. Nemojte da Vas zavaraju riječi s televizijskih ekrana. Politička prostitucija tek treba započeti, a novi ljudi koji nisu vični prodavanju ideala i obraza teško da će s mjesta načelnika, gradonačelnika i župana uspjeti nametnuti svoje želje i težnje, a da ne govorim potrebe žitelja neke lokalne zajednice, ako se ne prodaju. Ne vjerujete mi?

Eto, pokušat ću analizirati situaciju. U mnoštvu stranaka, koje su gdjegod dobile mogućnost sudjelovanja u vođenju svoje zajednice uglavnom ostaju isti odnosi snaga HDZ-a i SDP-a s pripadajućim satelitima. Dakle u tim odnosima načelnik i gradonačelnik mogu sjesti i plakati bez obzira kakvu strategiju i plan imali, jer vijeće će biti to koje daje konačnu odluku o izzključnim stvarima. E sad to šaroliko vijeće u kojima dvije već po svom političkom djelovanju poznate stranke poput hijena kidaju meso s proračuna koji pune sve siromašniji i siromašniji žitelji dotičnoga kraja, dok se dojučerašnji politički „neprijatelji" dogovore tko će sjesti u koju gradsku ili općinsku tvrtku, koji odbor za toliko željenu poziciju i plaćicu od kojih par tisuća pa do par desetaka tisuća kuna nama će stići novi računi i nove odbijenice zahtjeva za poslom.

Po meni promjena nema, i ako podrobno pogledate rezultate izbora i ako pogledate odnose snaga, u 85 % lokalnih sredina vlast će biti paralizirana ili će biti kompromitirana ucjenama onih koji su u politiku ušli radi svog, a ne interesa kraja i zajednice u kojoj žive. Pitam se samo bi li itko išao u politiku kad se u njoj ne bi dobivale vijećničke naknade, dnevnice, plaće u nadzornim i drugim odborima, ili kad se ne bi preko „štele" moglo zaposliti bližnje? Vjerujem da bi tada to postalo najdeficitarnije zanimanje.

Posebice me zanimao Vukovar, ali i ostala ratom opustošena područja koja su u posljednje vrijeme poligon manipulacija „velikih" stranaka koje su na ta područja zaboravljala tik do samih izbora. Vidim da nema promjena u Vukovaru jer su na nacionaloj razini stvari već ranije „odrađene" i euro-slugani SDP i HDZ će provesti naum svojih gazda vezano za pomirbu, suživot, opraštanje ratne štete, nenaplaćivanje konvalidacije i darivanje teritorija - moraju to je njihova vizija i misija.

Zbog toga su im gazde produžile povodac (čitaj vrijeme otplate dugovanja). Vidim da su moji suborci opet „popušili" priču da se od dva zla izabere manje zlo, ne imajući u vidu da je zlo zlo, ma kako ono god malo ili veliko bilo, i da dok ne počnemo gledati i birati dobro nema nam spasa. Jer sami nisu imali snage kandidirati se pa pomesti jedne i druge. Izreka kaže da onaj tko se ne bori unaprijed gubi.

Vukovar

Dakle u Vukovaru ostao isti gradonačelnik koji je i bio, odnos snaga u gradskom vijeću pokazuje da tko god bude želio imati većinu mora s SDSS-om u koaliciju, bilo SDP bilo HDZ. Tko SlugeSvi će oni u EU parlamentu sjediti zajedno i zarađivati plaću, i SDP i HDZ zajedno sa SDSS-om, to im je svima krajnji cilj biti što bliže do nogu gospodara, jer tada se sa stola mogu dobiti najbolji komadi ostataka. Ne žele oni samostalnu, slobodnu i neovisnu Hrvatsku u kojoj svatko treba moći živjeti od svoga rada za sebe i obitelj, ne, oni žele da budemo slugani.će prvi povući potez vidjet ćemo, da bi po obećanju blokirali gradonačelnika i spriječili uvođenje ćirilice HDZ-ovci nemaju dovoljnu većinu, odu li u koaliciju sa SDSS-om što su činili zadnjih 12 godina dobivaju većinu i mogu spriječiti privremeno uvođenje ćirilice zajednički. Kolika će, ako to Srbi to prihvate lokalno, biti cijena na nacionalnoj razini ostaje za vidjeti.

Srbi kao iskusni politički operativci bi čak i mogli s HDZ-om u koaliciju u Vukovaru da si osiguraju pozicije u budućoj HDZ-ovoj vladi u kojoj će dodatno učvrstiti svoje pozicije na štetu vukov2Hrvata i Hrvatske. Eto, nastavlja se perpetum mobile. Opet će netko reći: „Eto održali smo obećanje, jesmo išli u koaliciju sa SDSS-om, no uspjeli smo spriječiti ćirilicu u Vukovaru (za sada), to je manje zlo" a to što je to dio većeg plana za kojeg moji suborci ne znaju nije važno. Taj plan je, opetovanom ranije dogovorenom manipulacijom nacije, dobiti na emocije i nacionalni naboj parlamentarne izbore, kako bi se dovršio posao dogovoren s velikim bratom.

Jer svi će oni u EU parlamentu sjediti zajedno i zarađivati plaću, i SDP i HDZ zajedno sa SDSS-om, to im je svima krajnji cilj biti što bliže do nogu gospodara, jer tada se sa stola mogu dobiti najbolji komadi ostataka. Ne žele oni samostalnu, slobodnu i neovisnu Hrvatsku u kojoj svatko treba moći živjeti od svoga rada za sebe i obitelj, ne, oni žele da budemo slugani. Na donačelničkim i dožupanskim mjestima su u Vukovarsko-srijemskoj županiji uvjerljivo pobijedili Srbi. Znači, igra je jasna.

Pretpostavljam da će nakon ovoga biti podosta izvanrednih lokalnih izbora sukladno potrebama stranih gospodara, koji će time skrenuti pozornost s „kupovanja" hrvatskog teritorija, davanja otkaza, uvođenja GMO-a i drugih zakona koji štete nacijama i narodima širom Europe, a koji se bune protiv te EU sve više i više, dok naši politički poltroni i uvlakači četveronoške hrle prema njoj. U konačnici tresla se brda, rodio se miš. Kako sam bio kandidat za gradonačelnika te sam dobio očekivanih 1.5 % iliti 50-ak glasova što smo i očekivali, uza svu krađu, kupovinu, manipulacije i prijetnje meni i mojim prijateljima koji imamo svoje političko mišljenje i nacionalne stavove, ne mogu ubiti nam volju.

Korektiv

Mi ćemo i dalje biti korektiv svima, naš izlazak je u našem malom mjestu drastično promjenio odnos snaga i s malim postotkom je uzburkao žabokrečinu u kojoj je zadnjih 15 godina carovao SDP. Ako ništa drugo, pokrenuli smo promjene, volio bih da sad na vlast dođe HDZ i nastavi politiku SDP-a kao i ranijih godina, tako da ova nacija konačno shvati da treba birati nove ljude. No. da li će to uopće biti važno u sastavu EU? Ne vjerujem, i jedni i drugi po meni su izdali nacionalne interese na globalnoj razini, a što će to Hrvatima donijeti na lokalnoj dzssdprazini tek će osjetiti na svojoj koži za nekoliko mjeseci.

Postoji čak i projekcija da će se nakon EU izbora sijedeće godine u svibnju prekrajati granice gradova i općina po želji EU gospodara, hoće li tada biti potrebna ta vijeća i načelnici, gradonačelnici, mislim da ne? Iako držim i sam da broj općina gradova i dužnosnika u njima treba drastično smanjiti i povećati im efikasnost, no, kako to nisu bile u stanju učiniti dosadašnje političke elite, jer su im te pozicije kojima su plaćali glasačku mašineriju bile itekako potrebne, učinit će to veliki brat EU i to kirurški preciznu, no nakon što oni koji su naciju pokrali, izvarali i rasprodali budu iza zidina EU birokracije i nedostupni zakonima i bjesu vlastite nacije.

I da ne zaboravim ponoviti Vam poruku, dragi moji čitatelji, koja glasi: Nemoj da Vas zbunjuju razlike između moje osobnosti i moga stava. Moja osobnost je ono tko sam ja, a moj stav uvelike ovisi o tome tko ste Vi. Zato ću Vam reći tko sam ja, "Ja sam Hrvat, unuk Hrvata, sin Hrvata i otac Hrvata, dio sam tisućljetne loze ratnika čuvara Hrvatske i Hrvata, uz mene je svemogući Bog, a njegova ruka vodi moj mač. Ne tražim tuđe, samo branim svoje, i u tome leži moja snaga."

Vjera, ljubav i domovina mojoj su duši hrana. Boga Vas blagoslovio!

Mario Maks Slaviček

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.