Zaštita hrvatskog jezika?

RODU O JEZIKU
(P. Preradović)

Po njemu te svijet poznaje živa,
Na njem ti se budućnost osniva.
Zato uvijek k njemu teži,
U njegovo jato hrli,

Oko njega mi se grli
I u čvrsto kolo veži
Pa ti neće vremeniti
Burni trijesi da nahude;

Po jeziku dok te bude,
I glavom će tebe biti!.

Ovih dana bezbroj puta na tv ekranima doživjeli smo, ne samo izdaju države i domovine (zbog Jezikbespravno rascvale mafije i korupcije) već od strane visokih državnih dužnosnika, ali i brojnih medija. Izdaju duše hrvatskog naroda, izdaju njegovog jezika koji stoljećima njegujemo.

Jezik je jedan dio suvereniteta naroda od temeljnih stupova opstojnosti svakog naroda, to nam je u amanet dao veliki hrvatski pjesnik Petar Preradović.

Po jeziku dok te bude,
I glavom će tebe biti!.

Prodaja hrvatskog jezika strancima, a posebno, Englezima identično je kao kriminalna prodaja Plive, INE, Telekoma i mnoštvo toga drugog. Jezik je dio slobode, on je faktor suvereniteta prepoznatljivosti, i najstarija duhovna vrijednost. Jezik je poput slobode najveća nacionalna i duhovna vrijednost, i moramo ga čuvati i pod cijenu života.

Ovih se dana pojavila na svim medijima, nekakva engleska riječ, za koju nigdje nisam mogao pronaći njen adekvatan jezikprijevod – “Lock down”. Narod je tu riječ doživio kao da mu na stol svečano servirate prekrasnu ukusnu toplu juhu, ali čas prije početka jela prošetala kokoš i pokakala se u juhu, pa je vi sramotni, antinarodni političari jedite. A nemojte je nama servirati. Što bi rekle vaše majke koje su vas odgojile i u vaše duše utkale prekrasni – hrvatski jezik. Sramite se, kako imate obraza pogledati u oči vlastitog naroda.

Mi Hrvati nikada nećemo dopustiti da političke štetočine unište našu dušu i najveću nacionalnu vrijednost, naš prekrasni jezik. Taj nam jezik je našim rođenjem u našu dušu usisala naša majka, čim smo se rodili, sa mlijekom kojeg smo sisali..

Ne zaboravite takve riječi su izdaja domovine, one vrijeđaju ljudsko i nacionalno dostojanstvo. Svi oni koji rabe takav jezik, trebali bi momentalno predati ostavku na visoku državnu dužnost, i svi drugi koji ga sramotno rabe i javno zatražiti ispriku od naroda.

Kad ste polagali zakletvu vjernosti narodu, domovini, državi, a to je značilo i zavjet zaštite hrvatskog jezika.
Da gospodo i drugovi, malo mućnite svoj tikvom.

Mile Prpa

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.