Povezivanje s iseljeništvom - branitelji organiziraju izložbu ratnih fotografija

 

UHD9115. i 16. svibnja u njemačkom gradu Essenu održava se memorijalni turnir u spomen na Dražena Petrovića. Na turniru sudjeluju hrvatski košarkaški klubovi iz Njemačke, Švicarske i Nizozemske a ove godine organizator turnira je košarkaški klub "Dražen Petrović" iz Essena. Pokretač ovog turnira je predsjednik K.K. Dražen Petrović iz Essena Tomislav Brekalo.

U sklopu turnira održati će se i izložba ratnih fotografija. Tomislav Brekalo pozvao je UHD91 da organiziraju izložbu ratnih fotografija u sklopu turnira a ujedno je i sam dragovoljac Domovinskog rata i član UHD91. Izložbu zajednički organiziraju UHD91 i UHDDR Nova Gradiška.

Od 11.5. do 18.5. u Essenu će boraviti peteročlano izaslanstvo u sastavu; Dražen Kasprek, predsjednik UHD91, Aresen Granda, predsjednik novogradiškog ogranka UHDDR, Saša Stanković, tajnik UHD91, Danko Čanak, član UHDDR - Nova Gradiška i Marina Jelušić, u ime domoljuba UHD91. Marina Jelušić ujedno je i kćer poginulog dragovoljca Domovinskog rata Bone Jelušića, koji je posmrtno proglašen počasnim članom UHD91.

Ovo mješovito izaslanstvo boravit će tjedan dana u Essenu kao gosti domaćina turnira, gospodina Brekala i K.K. Dražen Petrović. Koliko je zanimanje izazvala ova izložba govori i podatak da je hrvatski svećenik iz Essena zamolio da izložba ostane i nakon turnira u Essenu, te da obilazi katoličke župe u Njemačkoj. Osim ovogodišnjeg turnira, izložba ratnih fotografija ušla je u četverogodišnji ciklus ovog memorijalnog turnira.

Ovo je odlična prilika da se povežu dragovoljci Domovinskog rata i Hrvati iz dijaspore ,te da se dobiju informacije iz "prve ruke" kako je stvarana Republika Hrvatska, ali i da se konkretnim djelima sačuva istina o Domovinskom ratu.

Dražen Kasprek, UHD91

 

Plakat

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.