Željka Žokalj: Takav način se protivi mojem integritetu i dugogodišnjem iskustvu u izradi i primjeni zakona

Predsjednica Časnog suda zagrebačkog HDZ-a Željka Žokalj uputila je u srijedu očitovanje vodstvu stranke - predsjedniku Andreju Plenkoviću, HDZ - vjerodostojnoglavnom tajniku Gordanu Jandrokoviću, šefu zagrebačkog HDZ-a Andriji Mikuliću, te članovima Suda časti - iz kojeg proizlazi da se oko ovog slučaja nisu poštovale procedure, počevši od načina na koji je stegovni postupak proveden, u jednoj večeri, pa do činjenice da prozvani članovi nisu imali priliku iznijeti svoju obranu, piše Jutarnji list.

Tu je još cijeli niz spornih stvari koje se navode, oko Pravilnika te samog imenovanja članova Časnog suda, zbog kojih je Žokalj u svom očitovanju navela da u “konkretno pokrenutim stegovnim postupcima ne želi sudjelovati na način kako je to zamišljeno”. “Nije riječ o neposluhu već naprosto takav način se protivi mojem integritetu i dugogodišnjem iskustvu u izradi i primjeni zakona te važnosti poštivanja procedura”, navela je predsjednica Časnog suda.

“Neprihvatljivo je da jedna narodna i stožerna državotvorna stranka koja je stvarala samostalnu i neovisnu hrvatsku državu i koja promiče nacionalne interese, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i univerzalne humanističke vrijednosti zahtijeva od Časnog suda da hitno/odmah u jednom danu/večeri bez poštivanja procedura donese odluke o stegovnim postupcima”, poručula je kratko novinarima Jutarnjeg lista Željka Žokalj.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.