Preko ušminkane “babe” do zadnjeg čavla

 

Novi paket ustavnih promjena koji se ovih dana pojavio u medijima zapravo je više-manje sve viđeno. Nakon što su hrvatska i srpska strana odbile predhodni potpisati, a muslimanska se naknadno predomislila, njegovi sastavljači su obećali da će “babu” poslati kod kozemtičara da je tamo srede, osvježe novom frizurom, make-up-om, ružom i ostalim cermonijama, kako bi se sve lakše moglo proturiti, i tako, posebno Hrvatima zamazati oči. Tako i bijaše. Po njima mi kao da živimo na nekom usamljenom otočiću tisućama kilometara od kopna, niti ih je briga, a niti nas uzimaju za ozbiljno, osim što po potrebi prebiru optužnice prema hrvatskim dužnosnicima, jer će s njima mahati, ako isti ne budu kooperativni, ili bolje rečeno ne budu pristali potpisati svoju propast. Propast da, samo kolektivna bi im bila draža.

Cijela stvar zapravo je jasnija nego što se misli. Tzv. Republika Srpska korak po korak maršira prema neovisnosti i budućem priključenju Srbiji (sad zamislite kako bi danas prošla Hrvatska da je potpisala Plan Z4, tj. stvaranje države u državi). Nitko od MZ to ne želi ozbiljno da zaustavi ili spriječi. Naprotiv. Bezbroj puta su se čula mišljenja da je njezin opstanak garantiran. A prošla su i vremena kad je ruski medvjed spavao zimski san. Otvoreno pitanje je zapravo trula Federacija. Svim načinima ona se prisilom pokušava pretvoriti u isključivo buduću muslimansku državu u kojoj bi Hrvati igrali ulogu Indijanaca u američkom rezervatu. Dakako s blagosovom EU i SAD-a koji eto stoje kao garant mira, pravde i demokracije. Irak i Afganistan su najbolji primjeri za to.

BiH je po svim parametrima klinički mrtva zemlja. Međunarodnim faktorima nije stalo da ona oživi i opstane kao normalna zemlja. Svi njihovi postupci zadnjih 15tak godina jasno govore da im je to namjera. Prihvaćanje politike etničkog čišćenja, sprečavanja povratka, ugnjetavanja i neravnopravnosti konstutivnih naroda su zadnji čavli u sanduk zemlje kojoj je već davno, zahvaljujući i njima odzvonilo. No pogrebnik je si navukao bijelo odjelo i tvdi da je on taj koji može da joj presadi srce. Ishod je već unaprijed poznat. To je kasno shvatila i Doris Pack, poslanica u Europskom parlamentu, koja je ovih dana u izjavi za Srnu naglasila: “Ljudima u BiH došli su noseći paket svojih ideja, umjesto da su se bazirali na onome što su tamo već postigli, a to je Prudski sporazum”.

Naravno da im to nije u glavi, jer posao nisu odradili do kraja. I dalje će glumiti spasitelje, a zapravo su već uzeli mjeru pacjentu i usput ga pune kojekavim “lijekovima”, koji naravno nisu besplatni, dok mu sve ne presjedne i vitalni organi od toga ne crnku. Za ostatak nije problem. Od mrtvačnice će napraviti transplatacijski centar. Nekima su obećali zamjenu organa, a od ostatka žele napraviti nekog novog Frankensteina. Znamo kako je završio taj eksperiment.

pismaiznjemacke

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.