Željko ustaša

Sefer HalilovićEto i to smo dočekali. Tko bi rekao da će Željko postati ustaša? Istina mali, tako kaže general Armije BiH Sefer Halilović. Našem Željku nije pomoglo ni to što je bio u istoj toj muslimanskoj-bošnjačkoj vojsci, nije mu pomoglo ni to što je u tzv. miješanom braku, ni to što je u toj vojsci dobio odličje za zasluge, Zlatnog ljiljana. General Armije BiH, dakle i njegov general, na predizbornom skupu nazvao ga je malim ustašom. Razlog? Željko je, želeći na predstojećim izborima dobiti i poneki glas od Hrvata, otišao pokloniti se žrtvama zločina Armije BiH u Grabovici.

Zašto generalu Seferu Haliloviću i kandidatu za člana Predsjedništva Drage Naše smeta što se Željko poklonio žrtvama zločina kada ga je sud u Haagu oslobodio krivnje za te počinjene zločine? Možda general misli da je sud Haagu politički sud? Možda misli da ga je nepravedno oslobodio? Ili, vjerojatnije, misli da pobiti vojnike HVO-e nije zločin, da pobiti hrvatske civile, starce i žene, ali i hrvatsku djecu nije zločin, naprotiv. No, iako ga je sud oslobodio, očito sam on ne može se osloboditi svoje savjesti koja ga kopka i tjera da se oglašava na svaki spomen Grabovice. Nijednom čovjeku nije lako nositi se sa svojom prljavom savješću. I onda u strahu reagira te na taj način pokazuje ono što sud nije želio ili nije znao vidjeti, pokazuje istinu tko je kriv za zločine u Grabovici. No, što je general Safer Halilović za pisca romana „Otac"!? Jer romanopisac, koji se deklarira Hrvatom, u Zagrebu mlati velike pare i prodaje Hrvatima pamet, kaže da su i nerođena hrvatska djeca u pokoljenjima koja će tek doći ustaše. Nažalost, nikakvih, bar pravnih sankcija ne će biti, a vrli pisac će i dalje mlatiti veliku lovu, prodavati Hrvatskoj pamet, učiti Hrvatsku demokraciji i što sve ne. Hoće li od strane CIK-a (Centralne izborne komisije) biti sankcija prema generalu Haliloviću, jer koristi govor mržnje? Ne budimo naivni, ne će.

Lešinari

Nemalo sam ostao iznenađen kada sam u „Večernjem listu" od 12. rujna pročitao tekst pod naslovom: Posjet Izaslanstvo HDZ BiH razgovaralo s Dariom Kordićem. Kordić pozdravio Busovaču i Hrvate preko Čovića i Ćavare.

Dario KordićUkratko, na sjednici OO HDZ BiH Busovače Marinko Ćavara je upoznao OO da su on i Dragan Čović 11. rujna, u zatvoru u Grazzu posjetili Kordića, da je Kordić „pozdravio sve građane Bsovače i sve Hrvate te da se raduje svakom našem uspjehu". U to da je Dario Kordić pozdravio sve Hrvate nema nikakve sumnje, jer je dokazao i nažalost u zatvoru još uvijek dokazuje ljubav prema svom hrvatskom narodu. Međutim signal za uzbunu bio mi je sutrašnji tekst u istom listu, dakle od 12. rujna. Veliki naslov preko cijele stranice u kojem Čović tvrdi kako je Dario iz Haaga pozvao sve Hrvate u BiH da se stave pod kapu HDZ BiH! Budući sam osobno, ranije posjetio velikog domoljuba Daria Kordića te s njim razgovarao o svemu pa i o njegovom stavu prema HDZ-u BiH dobio sam jasan odgovor – HDZ BiH više nije moja stranka, trebam li pojašnjavati zašto, ali me također ne zanima niti jedna politička stranka, zanima me samo moj hrvatski narod i molim se da mu Bog podari svako dobro.

Ali, nije nemoguće da čovjek promijeni svoje mišljenje. Zbog toga sam nazvao gospodina Luku Nikića-Šaolina, koji je u Grazzu, zajedno s gospodinom Vinkom Petrovićem stalna veza s Dariom Kordićem, te se preko njih dvojice uređuju posjeti gospodinu Kordiću. Evo što mi je kazao gospodin Luka Nikić- Šaolin:

Točno je da je gospodin Kordića primio u posjet izaslanstvo HDZ BiH od dva člana, na čelu s Čovićem i izaslanstvo HDZ 1990., na čelu s Rudom Vidovićem. Točno je i da je gospodin Kordić pozdravio svoj hrvatski narod ali nije točno da je ikoga pozvao da se stavlja pod bilo čiju političku kapu. Ne mogu vjerovati da postoje takvi lešinari koji nešto žele postići na muci domoljuba. Zar nije dosta od Daria što nevin leži u zatvoru, kako ih nije Boga strah? I, molim te da nađeš načina kako bi se ova istina negdje objavila. Slobodno možeš dati moj broj telefona onima koji bi ovo što sam rekao željeli provjeriti.

O postupku Čovića i Ćavare ne ću reći ništa ali čudi kako nisu predvidjeli da im se laž i lešinarenje može obiti o glavu. Naime prema izbornim pravilima nije dopušteno u predizborne svrhe koristiti osuđene za ratne zločine i ma što mi osobno mislili, gospodin Kordić je nažalost osuđen baš za to. Neki u BiH, kao npr. gospodin Ivan Lovrenović, putem svoga komentara za Radio Slobodnu Europu traže od CIK-a da se zbog ovoga sankcionira HDZ BiH.

Radončićev poučak

Gostujući u emisiji „60 minuta", na primjedbu Bože Ljubića kako Hrvatima drugi biraju člana Predsjedništva Fahrudin Radončić mu je odbrusio: - Ako ste ugroženi kao što govorite zašto se vi Hrvati, članovi Kreševske skupine, niste dogovorili i imali jednog kandidata? Doživjeli smo da nas i Radončić uči pameti ali sumnjam da će i to biti dovoljno.

Anto Marinčić

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.