Proročanske misli Brune Bušića

(Preneseno iz časopisa Udruge Hrvatski Domobran za srpanj/kolovoz 2010. „Hrvatski domobran" )

Cijenjeni čitatelji Hrvatskog domobrana! Ovom prigodom, umjesto riječi urednika priopćavam proročanske misli hrvatskoga domoljuba Bruna Bušića iz 1975. kojega je UDBA ubila u Parizu. U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

„... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu.

A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata.

Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća.

Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima.

Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako.....

.....No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu.

Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima.

Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice.

Tada će biti najveće i nerješivo pitanje – kako nas tada spasiti od nas samih?!"

Branko HrvatinZbog njegovog domoljublja, prosudbi, razmišljanja i uma su ga i ubili, hrvatski antifašisti. Možda je u jednom drugom tekstu predvidio i medijsko uništavanje, potpomognuto dijelom „hrvatskim političarima i intelektualcima", ponosa, nade i životne volje kod mnogih Hrvata.

U nekoliko zadnjih brojeva Slobodne Dalmacije vodi se prava kampanja protiv prvog predsjednika, pa tako i protiv svih koji su bili uz njega.

Na naslovnici današnjeg Večernjeg lista objavljena je slika gosp. Glavaša s tekstom: - Glavaš ostao bez mandata i plaće, propao mu plan o podmićivanju sudaca. Šef Vrhovnog suda Hrvatin: Prijavio sam osobu blisku Glavašu.

Čemu služi taj članak. Na koji način on dokazuje da je netko želio podmititi časnog g. Hrvatina? Zar njegova prijava nije trebala biti službena tajna?

Važno je samo blatiti osobe – branitelje u najtežim ratnim danima prije presude.

Od nas samih bi nas mogao spasiti samo izlazak na parlamentarne izbore i kandidatura časnih ljudi.

 

 

 

Mira Ivanišević

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.