Kafkijanski preobražaj

Čini se kako velike vrućine tope i ono malo pameti u glavama. Rečenice izgovorene u zadnje vrijeme sa "zapovjednog trona" sve više oslikavaju postojeću nemoć demagogije. Sve je teže ljude uvjeriti, kako nam kukurikavci čine dobro. Kad to razmotrimo, jasno se zapitkujemo, što uopće čine? Sve da nas uvjere, kako nam je najbolje napustiti zemlju.

Kafkini kukci

Svakim danom građani ove zemlje postaju Kafkini kukci, koje iskorištavaju vladari koliko mogu, da bi ih na kraju zgazili za potrebe nekakvih kamata, poreza ili Milanovićsličnih ugotovljenih harača, kojim prikrivaju svoju "nesposobnost" i pune blagajne onih kojima stvarno služe. Još samo naivni vjeruju da je ova vlast nesposobna. Ona očito radi dobro svoj posao i protežira one, koji su joj bitni. Građani su nebitni. I to iz više razloga, a najbitniji je onaj, da ti isti građani imaju snagu pobune. Retorika vladajućihNedodirljivi ČačićPodanici ove vlasti stacionirani u udrugama za zaštitu žena i ljudskih resursa ne grakću danas, kao u vladavini Kosorice, pa si taj neizostavni Čačić može dozvoliti i zlostavljanje kolegice Holy uz blagonaklono cerekanje nekih ministara jasno sprda građane, te se na dvoru kukurikavca iznose svakojake gluposti, samo zato jer se ne poštuje uloga birača.

"Ne samo da sam odgovorio, nego sam i govorio, što znači da sam prije toga razmišljao, pa makar i pogrešno. To radim već dvije i pol godine" – mudro zbori Zoran Milanović. Još mi je više zazvonila u uhu milanovićevska bahatost, kada otvoreno priznaje da je Čačićev stil loš i da navedeni omraženi političar radi gluposti, ali da on Milanović neće dozvoliti da ga zgaze. Cinično rečeno kao što je i doslovno Čačić zgazio ljude i sada gazi građane kao kukce. Kao da svatko čeka svog Gregora Samsa i buđenje u obliku kukca. Medijski smo postali kukci, jer nas vladari upoznaju kako rade gluposti, čine pogreške, ali to nama kukcima nije potrebno podrobno objašnjavati, jednostavno nas zgaze nekom ovrhom i uplate novac sebi za nove gluposti.

Jasan plan

Mediji to proglašavaju nesposobnošću, ali je jasno kako se tu odavno ne radi o nesposobnosti, koja bi se mogla pravdati u prvim godinama vladanja državom, već se radi o jasnom planu slabljenja neovisnosti svih kriterija društva. Profit ubiru svi oni veliki i moćni čije reklame gledamo i viđamo svakodnevno na ekranima i na ulici. Njih ova vlast ne dira. Ona se tek brine da kukci budu dovoljno zgaženi, kako ne bi uvidjeli svu ovu farsu, a tako legalna pljačka ostaje u drugom planu, dok sami kukci traže po kontejnerima svoju količinu hrane i zabavljeni time ne uočavaju nestajanje jedne kulture življenja.

Podanici ove vlasti stacionirani u udrugama za zaštitu žena i Čačićljudskih resursa ne grakću danas, kao u vladavini Kosorice, pa si taj neizostavni Čačić može dozvoliti i zlostavljanje kolegice Holy uz blagonaklono cerekanje nekih ministara. Opet i u slučaju Holy i njenog povlačenja i navlačenja za ruku od nasilnika Čačića, jasno se vidi koliko smo kukci, kojima se sve servira, jer kukurikavci znaju da građanstvo neće reagirati, kad medije kontrolira njihova klika. Nekad je novinarka Vrabec bila "štitonoša" demokracije, sad je bliski suradnik SDP-a, nekada najglasnija djelatnica GONGA, sada je glasnogovornica vlade.

Za režanje na HDZ sada je dobila i ona zasluženu nagradu. Pokvarenost je meritum državne dugovječnosti. Floskule - demokracija i pravednost imaju okvir u svojoj plaćenosti.

Tako je u bivšoj hadezeovskoj vladi bilo nebitno što u vladi sijedi Stanimirović pročetničke orijentacije, kao i što su Pupovčeva braća podržavali četništvo. Vlast je to znala, ali su takve izdajničke spodobe bile primamljivije od HSP-a, kakav on uopće bio, za koaliciju. Vladari ove zemlje su češće zatomljivali rad HSP-a, njegovih istaknutih pojedinaca, nego što su se brinuli o sve većoj grupaciji četnika u samoj vlasti, pa sada imamo paradoks, da je desnica vrlo jadna, ali da se četnička ideja u Sabor progurala i afirmirala, te dobila spomenik u Srbu. Sve to nije slučajno, kao niti ovo tzv. "nesposobno" porobljavanje naroda sa povećanjem cijena, uzgred rečeno naš premijer to pravda nečim neminovnim. Razlog tome je grijeh naroda; koji više provjerava porijeklo auta , nego porijeklo naših sadašnjih vladara i njihovo postojanje u politici.

Preveliki bahatluk

Na kraju vlast si počinje dozvoljavati previše, pa tako prodaje zajedničku imovinu, HPB, Croatia osiguranje, Brijune, smanjuje plaće, ukida kolektivne medijiugovore, pa kad to sve saberete, mediji taj čin prikazuju kao nužan. Jasno je svima, da takav način ne smanjuje cijene, niti otvara radna mjesta, već pogoduje stranim lobijima i čuva vladarima plaće. Sve je to jasno smišljena igra u kojoj je narod pretvoren u gomilu kukaca, koji samo smetaju u provođenju zacrtane izdaje, te ga treba omalovažiti ovrhama, omalovažiti privrednike novim porezima, umiriti manjim plaćama, kako bi bez velike pompe vladajuća klika otrgnula što veći zalogaj za sve one koji ih mogu platiti.

Branitelje treba što više ignorirati, a crkvu kao najdugotrajniju instituciju baciti na marginu, baš po Titovim receptima. Svi stupovi društva iz devedesetih su urušeni; branitelje se progoni kao divlje zvijeri, ne slave se njihovi veliki uspjesi, već zakamuflirana partizanska prošlost, crkvu se razapinje na stup srama, HDZ je urušen izdajicama u svojim redovima, tako da se teško primjećuje kroz ove navijačke medije tko nas vodi i za koje nas škude prodaje.

Ostao je još jedino narod kao stup društva, najjači, ali teorijom straha i cijeđenjem iz njega zadnje kune, postao je na dohvat nogu, koje ga gaze. Oni za nas misle da smo kukci, koji pod škripom njihovih kočnica ili cipela moraju nestati, kako bi njihova izdaja bila prikazana svetim djelom. Jesmo li mi stvarno Kafkini kukci? Zašto smo to dozvolili?

Igor Drenjančević

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.