5. kolovoza 2015. - Oluja

Hrvatska

Ni brda nisu,
ni doline, ni rijeke, ni more,
ni oblaci nisu,
ni kiša, ni snijeg nije
moja Hrvatska.
Jer Hrvatska nije zemlja, kamen, voda,
Hrvatska je riječ koju naučih od majke
i ono u riječi mnogo dublje u riječi:
i ono dublje s Hrvatskom me veže,
S Hrvatskom Hrvata,
s patnjama njinim,
sa smijehom i nadom,
s ljudima me veže,
te ja kao Hrvat brat sam sviju ljudi,
i kud god idem sa mnom je Hrvatska!

Drago Ivanišević

Ljubljeni moj Hrvatski puče, čestitam Vam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao i dan hrvatskih branitelja povodom svečane 20. obljetnice VRA Oluja!

Hvala svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu naših! Hvala vam!

U pjesmi Drage Ivaniševića odavno živi „...Hrvat brat sviju ljudi..." tako se kroz čitavu našu povijest ljubav duboko ukorijenila , ali samo zahvaljujući Kristovoj ljubavi i vjernosti Katoličkoj crkvi i Domovini!

Prema Konstantinu Porfirogenetu, Hrvati su s papom Agatonom 679. sklopili ugovor u kojem su se obvezali da neće napadati susjedne narode niti voditi osvajačke ratove, a papa im je obećao da će ih štititi Bog i sv. Petar.

„...Ova zemlja u kojoj su se naselili sami isti Hrvati, bila je u prijašnje vrijeme pod upravom cara Rimljana, pa se zbog toga u zemlji ovih istih Hrvata nalazi palača i hipodromi cara Dioklecijana, još sačuvani u gradu Saloni, blizu grada Splita. Ovi kršteni Hrvati ne žele ratovati protiv tuđih zemalja, izvan granica svoje zemlje, jer su primili neku vrst proročanskog odgovora i zapovijedi rimskoga pape, koji je u vrijeme Heraklija, cara Bizantinaca, poslao svećenike pokrstio ih. To je stoga jer su poslije krštenja Hrvati napravili jedan ugovor, potvrđen njihovim vlastitim rukama i čvrstim obećanjem, i jamstvom u ime svetoga Petra apostola, da oni nikada neće poći protiv neke strane zemlje i s njom ratovati, nego će radije živjeti u miru sa svima koji su voljni jednako tako postupati, i oni su od istoga rimskoga pape primili blagoslov za taj čin, a to je (poruka) ako bi bilo koji stranci pošli u rat protiv zemlje ovih istih Hrvata i nametnuli im rat, tada će moćni Bog ratovati za Hrvate i zaštititi ih, a Petar, Kristov učenik, dat će im pobjedu."

Danas je Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svom govoru u Kninu jasno i nedvosmisleno uputila poruku svima onima koji uporno lažiraju i podmećuKolinda Grabar Kitarovićsvoju verziju povijesti o Domovinskom obrambenom ratu, kako nikada nećemo dopustiti izjednačavanje žrtve i agresora. 15 godina smo čekali da nam to izjavi netko tko nam vodi državu, 15 ispiranja mozga putem medija i nenarodne vlasti, 15 godina nasilnog nametanja krivnje nestalo je u današnjem govoru Predsjednice. Dosta je bilo. Gotovo je. Neprijateljske agenture konačno su razotkrivene u našim redovima, nije hrvatskoj problem bolesna velikosrpska politika i to što se oni bave nama. Javili seUoči najvećeg Hrvatskog blagdana javili su se dežurni dušebrižnici, oni koji bi nas rado poučili i suočili s prošlošću, nazivajući nas progoniteljima i kontrirajući na sve moguće načine ne bi li svijetu prikazali kakav je taj hrvatski narod koji ih financira i od kojih jako dobro živeProblem je naša nenarodna vlast koja u ovisnosti o Beogradu i ucjenama nastoji izdati sve što je sveto i naše.

Uoči najvećeg Hrvatskog blagdana javili su se dežurni dušebrižnici, oni koji bi nas rado poučili i suočili s prošlošću, nazivajući nas progoniteljima i kontrirajući na sve moguće načine ne bi li svijetu prikazali kakav je taj hrvatski narod koji ih financira i od kojih jako dobro žive. Upregli su sve demonske sile ne bi li izazvali barem nekakvu reakciju i skrenuli pozornost javnosti na njihova dobro plaćena antihrvatska djelovanja. I zamislite, opet nisu uspjeli.

Laži, obmane, i strane agenture

Povjesničar dr. sc. Ante Nazor lijepo im je odgovorio:

"Nije dvojbeno pitanje treba li obilježavati i stradanje Srba u „Oluji" i u Domovinskom ratu, dvojbena je vjerodostojnost onih koji hrvatsku javnost već godinama pokušavaju „suočiti s prošlošću", a nisu spremni suočiti se s činjenicama, koji provode nekakvu „tranzicijsku pravdu" potpuno zanemarujući izvore i povijesne okolnosti, koji svoj nedolazak u Knin 5. kolovoza opravdavaju počinjenim zločinima nad Srbima u „Oluji" i onemogućavanju njihova povratka, a istodobno su svake godine nazočni na obilježavanju događaja na područjima na kojima su pobijeni i protjerani Hrvati, bez mogućnosti povratka, Strani medijiStrani mediji pokušali su preko svojih agenata interpretirati tko smo i kakvu politiku vodimo,a da nas se pri tom ništa ne pita. Oni znaju očito bolje nego mi samikao i onih koji prihvaćaju biti ravnatelji važnih nacionalnih ustanova, kao što je za hrvatsku kulturu važno Hrvatsko narodno kazalište u Rijeci, ali javno poručuju da ne prihvaćaju ni hrvatski jezik ni hrvatsku državu".(izvor narod.hr)

Laži, obmane, i strane agenture potpuno su se razotkrile. Da gospodo, rat je gotov, ali čeka nas nedovršeni posao u miru. Šteta da oni koji su lijepili plakate o „ratu koji je gotov" i glume mirotvorce, nisu imali novaca za plakate uoči prošlogodišnje parade u Srbiji sa Rusima. Tada vjerojatno nije bilo inspiracije za slogan... Strani mediji pokušali su preko svojih agenata interpretirati tko smo i kakvu politiku vodimo,a da nas se pri tom ništa ne pita. Oni znaju očito bolje nego mi sami.

Tim više, bilo je divno vidjeti tu hrvatsku mladost u mimohodu koja korača u budućnost, za koju se nadam, više nikada neće morati ispaliti niti metka u obrani svoje Domovine.

Detitoizacija i lustracija prioriteti su buduće politike moderne demokratske države Hrvatske! Drugim riječima ne takom davnoHrvatska zastavato je rekao i moj dragi prijatelj Josip Kokić:

"Proslava Oluje imat će svoj puni smisao ako povratimo ukradenu Hrvatsku i dostojanstvo hrvatskog naroda sa svim njegovim svetinjama, a na prvom mjestu okrenuti se Bogu, a time i svojem narodu. Da bi to postigli nužno je prisiliti protunarodnu vlast na ODSTUP molitvom krunice svih vjernih domoljuba a ulazak u zamku tzv. izbora, malo ili ništa se neće promijeniti. Dok god su svima (strankama) gospodari tuđini, a ne Bog i Hrvati , za narod sreće nema, jer svi imaju istog gazdu, moćnike tame."

I zato je divno vidjeti Kristov kip u Aljmašu koji bdije nad Hrvatskom. S istoka čuva našu grudu natopljenu krvlju branitelja. Sloboda je nešto za čim smo čeznuli stoljećima, opjevana i našim genima. Još jednom čestitam svima ovaj predivan dan, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja neka dragi Bog čuva našu Domovinu, sve Hrvate kao i sve dobronamjerne državljane RH jedine i prelijepe nam zemlje Hrvatske!

Himna slobodi

O lijepa, o draga, o slatka slobodo
dar u kom sva blaga višnji nam Bog je do,
uzroče istini od naše sve slave,
uresu jedini od ove Dubrave,
sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi
ne mogu bit plata tvoj čistoj lipoti!

Ivan Gundulić

 

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.