Zoran Milanović, Ranko Ostojić i Vesna Pusić – sustavno i svjesno uništavanje Hrvatske

Izbjeglice su stigle u Hrvatsku. U našu ih je državu samo jučer i jutros ušlo na tisuće, tako da je već u prvom danu višestruko nadmašena kvota koju je Milanovićeva vlada obvezala se preuzeti bivajući uslužna nalozima administracije Europske unije. Ispunjava se ono što je bilo tjednima jasno da će se dogoditi. Zoran MilanovićNemogućnošću prolaska kroz Mađarsku rijeka izbjeglica skreće još jedinim preostalim izravnim putem prema najbogatijim zemljama Europske unije, onim preko Hrvatske. A vladajući su sve pripremili da kod nas i ostanu.

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić, prenose mediji, jučer se navodno bavio razmišljanjima o otvaranju koridora kojim bi izbjeglice mogle nastaviti svoj put u druge države EU, budući da im Hrvatska nije prvobitno ciljano odredište. No, Slovenija je eksplicitno najavila zatvaranje svojih granica, a administracija EU poručila je kako bi “takvo postupanje značilo kršenje zakona EU i obveza država članica“, budući da u Bruxellesu smatraju da prema postojećim zakonima odgovornost za registraciju, zbrinjavanje i razmatranje zahtjeva za azil ima država EU u kojoj su izbjeglice prvo ušle. Ovakva tumačenja zvuče dakako potpuno ridikulozno, budući da su sve izbjeglice koje sada iz Srbije kreću u Hrvatsku već prošle jednu članicu Europske unije, Grčku. Ranko OstojićNo, cijela ova izbjeglička kriza odavno više nema veze s bilo kakvim činjenicama, pa tako ni tumačenja europskih birokrata.

Vlast i mediji: Namjerno obmanjivanje javnosti

Još se jednom pokazalo kako Milanovićeva vlada stalno i sustavno manipulira hrvatsku javnost. Do jučer su mediji prenosili izjave Zorana Milanovića, Ranka Ostojića i Vesne Pusić kako je Hrvatska spremna za „problem izbjeglica“. No, prvi jučerašnji dan nakon konačnog zatvaranja mađarske granice pokazuje kako se može s velikom sigurnošću reći da nikakvog stvarnog plana s izbjeglicama koji bi bio u hrvatskom nacionalnom interesu nema, i da je sve opet prepušteno vulgarnoj političkoj uravnilovki i improvizaciji na terenu, upravo kako vladajući vladaju Hrvatskom od početka svog mandata.

Sve se to, naravno, događa uz nemjerljivu pomoć najvećih hrvatskih medija, koji situaciju s izbjeglicama hrvatskoj javnosti predstavljaju isključivoVesna Pusićkao humanitarno pitanje. Pitanje izbjeglica dakako ima prvorazrednu humanitarnu težinu, pa je zato međunarodnim konvencijama određeno da zemlje susjedi u koje izbjeglice bježe moraju prihvatiti sve koje do njih dođu. No, to je u slučaju, primjerice, sirijskih izbjeglica bila Turska, odnosno njezin jug gdje su već početkom rata u Siriji prije četiri godine bili organizirani izbjeglički kampovi, kao i u drugim susjednim zemljama poput Jordana ili Libanona.

Zato sve dalje s izbjeglicama od juga Turske počinje biti nešto što s humanitarnim pitanjima nema veze. Nije zato slučajno što su u isto vrijeme kada je bilo jasno da će se nakon Mađarske na Hrvatsku prenijeti izbjeglička kriza, hrvatski mediji sustavno i programirano ocrnjivali susjednu Mađarsku i prvenstveno predsjednika mađarske Vlade Viktora Orbana zbog njegovih konkretnih poteza kojima je zaustavio nekontrolirani priljev izbjeglica u svoju zemlju. Želio se pripremiti teren za ovo što će uslijediti.

Što će uslijediti?

Opseg onoga što će stvarno uslijediti vjerojatno do kraja ne znaju ni glavni protagonisti hrvatskog dijela trenutne izbjegličke krize, poput već spomenutih predsjednika vlade Zorana Milanovića, ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, niti ih to zasigurno puno iskreno brine. "Humanisti"Vladajući europsku krizu na samom kraju svoga mandata koriste da bi što više otežali stvaranje normalne hrvatske države. I to je jedina „humanitarnost“ koja oni znaju i jedina konstanta u njihovoj politici, ne samo od kada su došli na vlast, nego od kada uopće politički postojeSuočeni sa skorim gubitkom izbora spremni su na sve što bi im eventualno moglo donijeti neku brzu korist.HrvatskaPa i zatrpati Hrvatsku izbjeglicama, računajući na koji bod naklonosti kod centara moći. Prihvatiti, „privremeno“ zbog „pravila“ Europske unije desetke, možda i stotine tisuća izbjeglica u Republici Hrvatskoj sa svim dugoročnim posljedicama koje to nosi. Hrvatsku su oni za svoje političko preživljavanje spremni kurvati kao najjeftiniju prostitutku.

Zato se vratimo ovdje početku. Vlada Kukuriku koalicije pobrinula se u ovih četiri godine za jednu drugu izbjegličku krizu o kojoj se sad uopće ne govori i čime je dobrim dijelom sasjekla budućnost Republike Hrvatske. Stotinjak tisuća mladih hrvatskih ljudi napustilo je našu zemlju da se ne bi vratili. Šteta koja je time napravljena je nemjerljiva i bit će ireverzibilna ako se ovaj proces pod hitno ne zaustavi, a on se ipak tiče prvenstveno nailazeće nove vlasti. Ako nova vlast uspije zaustaviti bijeg Hrvata iz vlastite zemlje onda Hrvatska možda ima šansu. Trenutno vladajući europsku krizu na samom kraju svoga mandata koriste da bi što više otežali stvaranje normalne hrvatske države. I to je jedina „humanitarnost“ koja oni znaju i jedina konstanta u njihovoj politici, ne samo od kada su došli na vlast, nego od kada uopće politički postoje.

D. Lovrić i O. Barišić

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.