Fantastična Sandra Perković na prvenstvu Europe u Zürichu oborila hrvatski rekord i, naravno, osvojila zlato

Fantastastična Hrvatica Sandra Perković po treći put uzastopce prvkinja je Europe u bacanju diska! Na prvenstvu u Zurichu njen je disk letio 71,08 metara.sandra-perkovic-zastava-100

O kakvom dometu se rezultatu radi najbolje govori činjenica da je posljednji put disk letio tako daleko još 1992., a svjetski rekond od 76,80 metara postignut je još 1988. Sve hice bolje od Sandinog postigle su bacačice iz Istočne Europe, uz iznimku jedne Kineskinje. Dakle, otkako je doping kontrola postala ozbiljna i obvezna, nitko bolji od Sandre. A Sandri Perković su tek 24 godine, i još će puno medalja osvojiti prije nego što dođe u najbolje bacačke godine!

Dominacija Sandre Perković najbolje se vidi po tome što je za srebro i broncu bilo je dovoljno baciti 65,33, odnosno 64,33 m. Ta prednost od 5,75 metara odgovarala bi, primjerice, razlici od 8 desetinki sekunde u utrci muškaraca na 100 metara!

Aktualna svjetska prvakinja, olimpijska pobjednica, trostruka uzastopna prvakinja Europe! Može li se bolje? Može, reći će i kada dođe vrijeme pokazati najbolja svjetska bacačica diska, Sandra Perković! Čestitamo!

D.J.L.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.