Ideološki razlozi zbog kojih liberalni krugovi teže izravnom obračunu s Putinovom Rusijom

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u razgovoru za Financial Times objavljenom u četvrtak da su liberalne vrijednosti prevladane jer ih odbacuje većina građana zapadnih država, a prenose brojni svjetski mediji.

Putin je u razgovoru rekao da je njemačka kancelarka Angela Merkel učinila kardinalnu grešku odlučivši se za liberalneVladimir Putin i Donald Trumppolitiku spram imigracija s Bliskog istoka.

"Liberalna ideja pretpostavlja da se ništa ne treba činiti. Migranti mogu nekažnjeno ubijati, pljačkati i silovati jer se njihova prava kao migranata trebaju štititi. Koja bi to bila prava? Svaki zločin mora imati svoju kaznu", rekao je Putin u razgovoru.

"Liberalna ideja postala je zastarjela. Došla je u sukob s interesom velike većine stanovništva", rekao je.

Putin je rekao da Rusija nije homofobna no da mu se spremnost zapada da prihvati homoseksualnost i rodnu neodređenost čini pretjeranom.

"Tradicionalne vrijednosti su stabilnije i važnije milijunima ljudi nego ta liberalna ideja koja, po mom mišljenju, zapravo nestaje".

Putin je također rekao da ima dojam da liberalni krugovi nastoje koristiti probleme kroz koje prolazi Katolička crkva kako bi uništili Crkvu, prenosi Direktno.hr.

CIjeli razgovor na engleskom jeziku može se pročitati ovdje: Vladimir Putin says liberalism has ‘become obsolete’, Financial Times.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.