Biblija poderana pred fotoreporterima

Vjerski predstavnici užasnuti su činom jednoga izraelskog zastupnika koji je javno poderao Novi zavjet, pozirajući pritom fotoreporterima. To je bila žestoka provokacija i izraz nepoštivanja prema kršćanima i njihovoj vjeri, navodi se u priopćenju katoličkih biskupa Svete zemlje od 18. srpnja.Davidova zvijezdaU isto vrijeme biskupi su kritizirali i izraelsko biblijsko društvo. Iz poštovanja prema Božjoj riječi i prema drugim vjerama nisu trebali Novi zavjet slati onima koji ga nisu naručili.

Kako izvješćuju izraelski mediji, parlamentarac Michael Ben Ari, član radikalne nacionalističke "Nacionalne unije", svojim činom želio je prosvjedovati protiv neželjene pošiljke,Osuda činaŽidovi traže poštivanje svojih svetih knjiga, a time zauzvrat trebaju i poštivati spise drugih religija, rekao je direktor Židovske protuklevetne lige Abraham Foxman u kojoj se nalazila kršćanska Biblija, poslane članovima parlamenta.

Židovska protuklevetna liga traži javnu ispriku

Židovska protuklevetna liga (ADL) kritizirala je deranje Biblije, a od Ben Aria zahtijeva da se javno ispriča. Židovi traže poštivanje svojih svetih knjiga, a time zauzvrat trebaju i poštivati spise drugih religija, rekao je direktor ADL-a Abraham Foxman. "Parlamentarac i zastupnik države Izraela trebao bi biti dovoljno pametan da ne pokazuju duboki prezir prema drugim religijama. Njegovo djelovanje u suprotnosti je sa židovskim vrijednostima i sa standardima Izraela kao demokratskog društva", naglasio je Foxman.

Izdavači Novog zavjeta izjavili su da slanjem Biblije nisu činili misionarsku aktivnost, nego da su time samo htjeli obavijestiti zastupnike koliki je izbor vjerskih knjiga izdanih u Izraelu. Ako je Ben Ari taj čin smatrao pokušajem odvraćanja od židovske vjere, onda je trebao od nadležnih tijela zatražiti pravnu istragu, ističu iz ADL-a.

hkv/Ika

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.