Novi uspjeh hrvatskog skijanja

Nakon što je u Zagrebu zauzeo 20. mjesto, hrvatski skijaš Elias Kolega je zahvaljujući fantastičnoj drugoj vožnji u petom slalomu sezone u Adelbodenu ostvario najbolji rezultat karijere - šesto mjesto, piše HRT.

Pobjednik je Austrijanac Marcel Hirscher, koji je bio treći u prvoj vožnji. On je slavio s vremenom 1:47.37 i ujedno Kolega16. put u karijeri je na pobjedničkom postolju u Adelbodenu. Drugi je bio Francuz Noel Clement (+0.50), a treći Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.71).

Hirscheru je ovo 67. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, nedostaje mu još 19 do rekorda legendarnog Ingemara Stenmarka.

Vodeći nakon prve vožnje Marco Schwarz izletio je sa staze u drugoj vožnji.

Šesto mjesto Eliasa Kolege sa zaostatkom od 1.97 sekundi za pobjednikom je najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon ere Ivice Kostelića, dosad su najbolja ostvarenja bila sedma mjesta Istoka Rodeša i Filipa Zubčića.

Kolega je drugi lauf odvezao sjajno i dugo je bio vodeći, a uspjeh je tim veći jer je u utrku krenuo s visokim startnim brojem 48. Prvo je 21. mjestom osigurao drugu vožnju, a u njoj je zapečatio sjajan dan u Švicarskoj.

Osim Kolege drugu vožnju je izborio i Istok Rodeš, koji je u prvoj bio 16., ali je u drugoj izletio sa staze na gornjem dijelu. Matej Vidović i Zubčić nisu završili prvu vožnju.

Nakon današnje utrke Hirscher je povećao svoju prednost u poretku slaloma, sada ima 436 bodova, drugi je Švicarac Daniel Yule sa 278 bodova, a treći Henrik Kristoffersen s 269 bodova. Od Hrvata najbolje je plasiran u poretku skijaša Istok Rodeš na 19. mjestu sa 72 boda, drugi je Kolega na 26. mjestu s 51 bodom, a Vidović je na 27. mjestu s 49 bodova.

I u ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher je prvi s 976 bodova, drugi je Kristoffersen s 571 bodom, a treći je Francuz Pintaurault sa 494 boda. Rodeš je u ukupnom poretku 54. sa 72 boda, Kolega je 71. sa 51 bodom, Vidović 73. sa 49 bodova, a Zubčić je 80. sa 36 bodova.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.