Hajduk odbio svoje kadete slati na jugoigre u Bijeljinu

Hajduk je odbio sudjelovanje na kadetskom turniru u Bijeljini, iako je na adresu predsjednika ovog nogometnog kluba Marina Brbića stigla preporuka čak od UEFA-e da se tamo pojave,Hajdukpiše portal „Dalmatinski portal“.

'Bijeli' će službeno reći da ne idu zbog nezgodnog termina, radi prezauzetosti, ali 'off the record', zapravo se radi o tome da se u Republici Srpskoj okupljaju najpoznatiji klubovi iz vremena bivše Jugoslavije, a Hajduk se u tom društvu više ne vidi, navodi se dalje u vijesti Dalmatinskog portala.

Nastup su već potvrdili Dinamo i Rijeka, ali i Crvena zvezda, Partizan, Olimpija, Osijek, Sarajevo, Vardar, Željezničar, Budućnost, OFK Beograd, Zagreb, Vojvodina, Velež i Sloboda Tuzla.

Na 'Turnir prijateljstva', kako se službeno zove, Dinamo je prvi put otišao još prošle godine, a iza tog događaja stoje jaka nogometna imena, poput Mitra Mrkele, Save Miloševića ili Predraga Mijatovića. S obzirom da se radi o kadetskom uzrastu, već lani je natjecanje privuklo i brojne skaute, a utakmice izravno prenosi Sport Klub.

Ideja o okupljanju klubova bivše države na ovakav način naišla je na podršku UEFA-e, koja ga je uvrstila u službeni kalendar, te preporučuje sudjelovanje na okupljanju, kako navode, 'najpopularnijih klubova regije'. Dalmatinski portal objavio je i presliku pisma UEFA-e, koja se može vidjeti ovdje.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.