Nakon četiri godine borbe s ozljedama fantastična Blanka Vlašić osvojila srebro na svjetskom prvenstvu!

Blanka Vlašić osvojila je srebro na SP-u u Pekingu, što je njezina četvrta medalja na blanka vlasic afpsvjetskim prvenstvima (dva zlata i dva srebra). Ono što daje dodatnu težinu ovom sjajnom rezultatu činjenica je da je Blanka zbog ozljeda propustila sva velika natjecanja u posljednje četiri godine. Takav sjajan povratak u svjetski vrh mogu samo najveći, najuporniji, najbolji. A Blanka to jest. Podsjetimo da je njen, i hrvatski naravno, rekord, 208 cm, drugi najbolji skok u povijesti atletike, i da je Blanka više puta od svih skakačica preskočila granicu od 2 metra koja dijeli vrhunske skakaćice od ostalih.

Blanka je tako okrunila odličan hrvatski nastup u Pekingu. I najbolja svjetska bacačica diska zadnjih godina, sjajna Sandra Perković, osvojila je srebrnu medalju (za nju "samo" srebrnu!). Treba spomenuti i odličnog mladog skakača motkom Osječanina Ivana Horvata koji je osvojio devetosandra perkovi za 904490S1mjesto s novim hrvatskim rekordom, te odličnu visašicu Anu Šimić koja je bila 9. u finalu skoka u vis.

Blanka je ovako komentirala svoj veliki podvig:

'Jel' mogu samo spavati sa zastavom? Toliko mi je sve ovo nestvarno da je želim zadržati sa sobom. Ovo ništa nije bilo od mene, ovo je od Boga. Hvala svima koji su molili za mene. 'Ova medalja je posebna jer ima mnogo borbe iza sebe, suza, terapija i zato je želim posvetiti ljudima koje život baci na koljena i koji se dižu. Posebno za malog Antu, nećaku moje šogorice i gospođi Mariji Klisuri, koja je nedavno preminula, a koja je bila moja velika navijačica'

Prfča Blanke Vlašić podsjeća na onu druge fantastične hrvatske športske obitelji, Kostelića (Blankin otac bio je odličan desetobojac, a brat Nikola sjajan je nogometaš). Pokazuje da su rad, obitelj, vjera i ljubav za Domovinu dovoljni da netko iz "male" države dosegne sam svjetski vrh.

hkv

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.