Prljavi igraju prljavo – prva žrtva je istina

Na račun Zdravka Mamića na ovom portalu napisan je niz vrlo kritičnih članaka. Klub Dinamo pod njegovim vodstvom godinama je generator uništavanja hrvatske nogometne lige, a slijedom toga, ujedno i reprezentativnoga nogometa, jedne od najblistavijih Zdravko Mamićtočaka hrvatskog športa čiji su uspjesi konstanta od početka hrvatske samostalnosti. Tko tu koga?Voljeli bismo razumjeti kako to da je glasnogovornik i u medijima najeksponiraniji kritičar trenutnoga stanja u hrvatskom nogometu postao baš odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Zar grupacija oko nogometnoga kluba Hajduk nema baš nikoga drugoga tko bi mogao tumačiti njezine ciljeve od osobe koja je svoj zanat ispekla pod mentorstvom Ante NobilaNo, ovo što se događa ovih dana, stvari prebacuju u drugu krajnost, tako da se ne možemo oteti dojmu da se ovdje ipak u prvom redu radi o manipulaciji, gdje se potpuno opravdano nezadovoljstvo većine hrvatskih poklonika nogometa spretno kanalizira radi ostvarivanja skrivenih ciljeva, uključujući i one političke. To se, uostalom, izravno vidi i iz vrlo aktivne uloge koju trenutno ima predsjednik i predsjednički kandidat Ivo Josipović.

Za početak, voljeli bismo razumjeti kako to da je glasnogovornik i u medijima najeksponiraniji kritičar trenutnoga stanja u hrvatskom nogometu postao baš odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Zar grupacija oko nogometnoga kluba Hajduk nema baš nikoga drugoga tko bi mogao tumačiti njezine ciljeve od osobe koja je svoj zanat ispekla pod mentorstvom Ante Nobila i kojega se u medijima često apostrofiralo odvjetnikom mafijaša?

Još jedan krug zamućivanja vode

Zanimljivo je da današnji Jutarnji list, koji ne skriva svoju naklonjenost prema „pobunjenicima", ipak donosi vijest kako je popis 92 hajdukovih navijača koji nisu mogli ući na derbi u Maksimiru došao iz Ravnateljstva policije. Dakle, nije se radilo ni o kakvom korigiranju policijske liste, nego je MUP dostavio Dinamu popis navijača kojima se ne smiju prodavati ulaznice pozivajući se na odredbe Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. Premda klubovi prema zakonu imaju mogućnost proširivanja liste izvan Ljubo Pavasović Viskovićpolicijskih saznanja, primjerice na osnovi obavijesti i saznanja vlastite redarske službe, a što je Dinamo više puta i činio u slučaju vlastitih navijača BBB-a, po pitanju pripadnika Torcide u subotu to nije bio slučaj, piše Jutarnji list.

Ako je to točna faktografija, onda nisu nikako jasni argumenti po kojima se može braniti odluka o neodigravanju utakmice između Dinama i Hajduka. Umjesto razbistravanja stanja, čini se zato da smo ušli u još jedan krug zamućivanja vode. To može ići samo na ruku onima kojima je dobrobit hrvatskog nogometa zadnja rupa na svirali, a posebice dobrobit Hrvatske nogometne reprezentacije, kao rijetkoga svjetski prepoznatljivog, ne samo športskog, izvorno hrvatskog proizvoda.

M. M.

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.