Srbija odustala od progona Tihomira Purde, Danka Maslova i Petra Janjića

Petar Janjić TromblonPo pisanju beogradskog Blica, srpsko Tužilaštvo za ratne zločine odustalo je od krivičnog gonjenja Tihomira Purde, Danka Maslova i Petra Janjića Tromblona zbog nedostatka dokaza. Naime, ni jedan od pedesetak svjedoka, među kojima su bili i oni srpski, uključeni izravno u ratna zbivanja nije vidio trojicu hrvatskih branitelja da su počinili bilo kakav zločin.

Svi dokazi sveli su se dakle na iznuđenu izjavu Tihomira Purde iz vremena dok je bio zarobljenik u srpskim koncentracijskim logorima. I dok bi s naše strane bilo zanimljivo čuti što će sada hrvatska strana poduzeti kako bi se napokon raščistila odgovornost za ubojstva, silovanja i mučenja hrvatskih građana u srbijanskim logorima, nakon svega srpskoj strani usta su puna dobre regionalne suradnje. Tako je za Blic srbijanski zamjenik tužitelja zahvalio što su mu tužiteljstva u BiH i Hrvatskoj pružila pomoć i rekao kako je "ovaj predmet bio primjer dobre regionalne suradnje". Što je u progonu  Purde, Maslova i Janjića moglo uopće biti dobroga nama će s druge strane ostati vječna misterija, kao što se pitamo kada će drugi hrvatski branitelj Veljko Marić biti pušten na slobodu.

M. M.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.