Šešelj, Josipović, Pusić i vojvode - Druga Republika

Haški optuženik i čelnik srpskih radikala Vojislav Šešelj nije previše zabrinut zbog reakcija u hrvatskoj javnosti zbog njegovog istupa o Vukovaru.

- Hrvati su se zaletjeli kao som na durdubak. To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije Kukuriku koalicija - Josipovićlove somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali - i što sad, rekao je šešelj u intervjuu za Srnu (Novinsku agenciju Republike Srpske).

Otkriva da je priopćenje o Vukovaru namjerno uputio samo na hrvatske redakcije. Smatra da njegov povratak i istupi u javnosti čak pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića. Za ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić kaže da je njegova najdraža političarka. Iako je Vesna Pusić uputila diplomatsku sućut Srbiji zbog Šešeljeva povratka, Šešelj navodi da ima posebne simpatije prema njoj jer ju zna još iz disidentskih dana i poštuje ju zbog "njezinog obiteljskog (četničkog) pedigrea sa majčine strane", kako je rekao.

Šešelj tvrdi da se ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se ne će dobrovoljno vratiti u Haag. Najavljuje da će tužiti Haag jer mu je "uskratio 12 godina normalnog života".

Jutarnji list

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.