Nikolić mi je bio suradnik u ratovima, a Vučić dragovoljac

Ivo Josipović u SrbuVojislav Šešelj kao svjedok na suđenju Radovanu Karadžiću potvrdio je poznatu činjenicu kako je u zločine za koje njega optužuju umiješan sadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a i prvi potpredsjednik srpske vlade i ministar obrane Srbije Aleksandar Vučić imao je udjela kao dragovoljac. Međutim, slabo to Šešelju vrijedi kad će Tomislav Nikolić uveličati proslavu ulaska Hrvatske u EU i tom prilikom sastati s Ivom Josipovićem, čime će službeni Zagreb dati svoj obol negiranju ratnih zločina nad vlastitim stanovništvom.

Šešelj je pojasnio, opet svima poznatu stvar, kako je cilj njegove stranke bila "Velika Srbija" u koju bi "ušli veliki dijelovi Hrvatske, uz srpsku Bosnu, srpsku Hercegovinu, srpsku Makedoniju i srpsku Crnu Goru". Sa sadašnjim predsjednikom SrbijeIvo Josipovicć i kraljica Elizabeta IITomislavom Nikolićem Šešelj je, kako je naglasio, sve zajedno radio tijekom ratova u Hrvatskoj i BiH, i zaključio: "Ako sam ja umiješan u ratne zločine, onda je Tomislav Nikolić moj izravan suradnik".

Za prvoga potpredsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića rekao je da je bio "dragovoljac SRS kod Slavka Aleksića na Židovskom groblju" u Sarajevu i poslije je radio na TV Pale. Pohvalio je Slobodana Miloševića kako je "pružao ključnu pomoć" Srbima u Hrvatskoj Vesna Pusić i Aleksandar Vučići BiH te da bez te pomoći ni "krajina" i "Republika Srpska" ne bi mogle opstati.

No, i pored ovog svjedočanstva, osim ako netko ne želi sporiti relevantnost svjedoka, nema sumnje kako će rezultat haaške farse biti presude po kojima Srbija nije bila agresor na Republiku Hrvatsku. To je zapravo već filigranski točno odrađeno, počevši od, kao je tada službeno rečeno, samoubojstva srpskog gradonačelnika okupiranog Vukovara Slavka Dokmanovića davne 1998., noć prije čitanja presude. U zamjenu, osobe koje su s hrvatske strane doprinijele ovom pravnom zločinu dobile su svoj dio kolača, predsjedničke dvore, doživotni ured ili primjerice, funkciju ministrice inostranih poslova.(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.