Restart prozvao Plenkovića

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić poručio je danas na konferenciji za medije u Puli kako je Hrvatska Restartzadnja u EU-u po iskorištenosti sredstava iz fondova EU-a.

“Ova Vlada nije uspjela iskoristiti više od 70 posto europskih sredstava! Pedeset milijardi eura koje nam stoje na raspolaganju iz Europske unije ova vlada nije iskoristila. To je sramotno i skandalozno!”, istaknuo je Bernardić te rekao kako je europski uspjeh Plenkovićeve vlade samo mit.

“Ovih smo dana imali priliku čitati različite pompozne najave predsjednika Vlade kako će Europska unija dodatno pomoći Hrvatskoj s 10 milijardi eura. Jučer ga je demantirao njegov navodni prijatelj Sebastian Kurz koji je rekao da Austrija sigurno neće dopustiti takvu pomoć. Plenkovićeva ideja o turističkom koridoru pokazuje loš utjecaj Plenkovića i njegove Vlade u Europskoj uniji”, rekao je Bernardić te podsjetio kako je Manfred Weber izjavio da je koridor između Njemačke i Hrvatske u turističkom smislu glupost.

“Toliko o utjecaju Hrvatske u Bruxellesu i utjecaju Plenkovića u Europskoj uniji. To je mizeran utjecaj koji gotovo da i ne postoji budući da su mu njegovi navodni prijatelji Kurz i Weber opalili šamarčinu”, oštar je bio Bernardić.

Osvrnuvši se na najnoviju aferu ministra okoliša i energetike, rekao je kako je jasno da je HDZ-ov predizborni program za sljedeće četiri godine korupcija. “Opet ministar Ćorić i opet nova afera, ovog puta vjetroelektrane. Indikativno je zamisliti da se ministar Ćorić, koji je autor HDZ-ovog programa za izbore, našao u novoj aferi.” Bernardić je istaknuo kako je beskompromisna borba protiv korupcije je nešto na čemu će inzistirati.

Na prozivke premijera Plenkovića Bernardić je odgovorio kako premijer treba prvo počistiti u svojem dvorištu.

“Prije svega neodgovorno je od predsjednika Vlade da upravlja radom državnih institucija progona. Vidim da premijer spominje uhićenja u kontekstu SDP-a, a nije spomenuo neke od svojih prvih suradnika, onih 11 ministara koji su otišli iz Vlade zbog sumnje na korupciju. Nije spomenuo ni svojeg prvog i najvjernijeg koalicijskog partnera Milana Bandića koji je optužen za različite afere. Od pet optuženika koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru u Remetincu njih četiri članovi su HDZ-a. Korupcija u Hrvatskoj ne smije stanovati! Pametnome dosta!”, zaključio je Bernardić.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.