Borba s koronavirusom

Borba s koronavirusom traje. Iz sata u sat potvrđuju se novi slučajevi diljem svijeta. U Hrvatskoj za sada nema novih oboljenja, a do sada je zabilježeno 12 zaraženih.

U Nacionalnom stožeru civilne zaštite raspravlja se o donošenju novih mjera, među ostalim o zabrani okupljanja u Korona2zatvorenim prostorima, potvrdio nam je ministar Vili Beroš.

Civilni stožer Primorsko-goranske županije uputio je nacionalnom stožeru apel, da se na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak uvede pojačana mjera nadzora i nad osobama koji dolaze iz pokrajine Friuli - Venezia - Giulia.

U Sloveniji su potvrđena još tri slučaja zaraze koronavirusom, ukupno je u toj zemlji 19 oboljelih.

Italija je ušla u "najmračniji sat" u borbi protiv koronavirusa, citirao je premijer Giuseppe Conte Winstona Churchilla u objavljenom intervjuu u listu La Repubblica, dok je njegova vlada pozvala Europsku uniju da usvoji paket mjera za suzbijanje utjecaja epidemije na gospodarstvo u bloku.

U samo jednom danu od zaraze umrlo je 133 građana Italije, ukupna brojka penje se na 366. Šesnaest milijuna Talijana mjesec dana će biti u tzv. crvenoj karanteni koja nema alternative.

(hkv)

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.