Milanović o migrantskoj krizi

Europska unija bori se i s migrantskom krizom na tursko-grčkoj granici. Upravo je, uz koronavirus, Milanovic migrantska krizakriza bila tema jučerašnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je da na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) nije razmatrano slanje vojske na granicu niti zakonske izmjene koje bi vojsci dale drugačije ovlasti od onih koje su sada predviđene Ustavom.

- Promatramo situaciju i nadamo se da nikad neće doći do toga da policija pomaže vojsci. Dakle, 2015. smo imali situaciju gdje je vojska pomagala policiji, odnosno hrvatskoj državi, to možda nije vidljivo, ali svi oni šatori, svi ono logori, u kojima su ljudi bili smješteni i organizirano transportirani, to je radila Hrvatska vojska. Dakle, Hrvatska je vojska 2015. godine bez ikakvog zakonskog okvira praktički radila ogroman posao, naglasio je predsjednik.

- U ovom trenutku vojska na granicama nije aktualna, u ovom trenutku, kažem, jer kao što ste vidjeli ni u priopćenju koje je usuglašeno s Vijeća za nacionalnu sigurnost o tome nema ni riječi, dodao je.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.